Αρχική Χωρίς κατηγορία Πού πήγε η νησίδα της οδού Ιπποκράτους;

Πού πήγε η νησίδα της οδού Ιπποκράτους;

0

Προστατευτικά κιγκλιδώματα τοποθετήθηκαν στο σημείο που αιφνιδιαστικά αφαιρέθηκε η νησίδα

Εξηγήσεις κλήθηκαν να δώσουν οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης ΤΥ. Ερωτήματα για μελέτη, αδειοδότηση, κόστος και επικινδυνότητα

Ερωτηματικά και εντυπώσεις έχει δημιουργήσει η απομάκρυνση τμήματος της νησίδας της οδού Ιπποκράτους στο δρόμο που διέρχεται δίπλα από την Σχολή Αστυφυλάκων, προς το Νοσοκομείο. Λίγες ημέρες πριν την «αλλαγή φρουράς» στο δήμο Ξάνθης (29/8), αφαιρέθηκε τμήμα της νησίδας, και όπως ήταν αναμενόμενο, προέκυψαν ερωτήματα, καθότι η ενέργεια ήταν αιφνιδιαστική.

Λαμβάνοντας υπόψη τα δημοσιεύματα, οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις, καθότι, όπως προέκυψε, σύμφωνα με πληροφορίες μας, δεν υπήρξε μελέτη, ούτε άδεια, ενώ δημιουργήθηκε προβληματισμός για την επικινδυνότητα της διέλευσης που δημιουργείται στο σημείο. Ήδη τοποθετήθηκαν στο σημείο προστατευτικά κιγκλιδώματα, ωστόσο δημιουργείται απορία στους πολίτες γιατί η νησίδα εξαφανίστηκε και αν πρέπει να αποκατασταθεί ποιο θα είναι το κόστος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι εξηγήσεις που δόθηκαν εγγράφως στον πολιτικό προϊστάμενο της υπηρεσίας είναι ότι οι εργασίες έγιναν με προφορική εντολή του αρμόδιου αντιδημάρχου, ενώ δεν υπήρχε σχετική ενημέρωση της προϊσταμένης των ΤΥ.

Από την πλευρά της η δημοτική αρχή δεν έχει προβεί σε επίσημη τοποθέτηση για το θέμα, αλλά θα κληθεί να ακολουθήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Χωρίς κατηγορία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σύγχυση από το νομοσχέδιο «λάστιχο» στην εκτός σχεδίου δόμηση

Νέα δεδομένα από τις αλλεπάλληλες αποφάσεις του ΣτΕ στο νόμο που τέθηκε σε διαβούλευση – Δ…