Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ «Δε το κουνάνε» οι κατασκηνωτές από το κάμπινγκ Φαναρίου

«Δε το κουνάνε» οι κατασκηνωτές από το κάμπινγκ Φαναρίου

0

Με ψήφισμα που υπογράφουν 152 κατασκηνωτές ο σύλλογος αρνείται τη μεταφορά των τροχόσπιτων λόγω σημαντικής οικονομικής επιβάρυνσης

 Τονίζουν ότι έχουν αναλάβει σημαντικά κόστη και εργασίες και δεν είναι δυνατόν να τους κοινοποιούνται αιφνιδιαστικά αποφάσεις

Με ψήφισμα απαντά ο σύλλογος κατασκηνωτών κάμπινγκ Φαναρίου στην πρόσκληση απομάκρυνσης των τροχόσπιτων από το χώρο της κατασκήνωσης. Συνολικά 152 κατασκηνωτές, εκ των οποίων 16 βούλγαροι, δηλώνουν ότι αρνούνται λόγω κόστους τη μεταφορά, υπογραμμίζοντας ότι, ανέλαβαν σημαντικά κόστη και εργασίες τα προηγούμενα χρόνια για να αντιμετωπίζονται τα προβλήματα που ανακύπτουν στη λειτουργία του κάμπινγκ. Το ψήφισμα αναφέρει:

«Οι παρακάτω υπογράφοντες κατασκηνωτές αλλά και μέλη του συλλόγου κατασκηνωτών camping Φαναριού αφού λάβαμε υπόψη την από 21-8-2019 επιστολή σας, δηλώνουμε τα εξής:

1.Αρνούμαστε την μεταφορά των τροχόσπιτων και απαιτούμε την παραμονή τους στις θέσεις τους λόγω κόστους, όπως συμβαίνει τα τελευταία 20 χρόνια.

2.Αρνούμαστε την αποξήλωση όλων των πρόσθετων κατασκευών ( σκίαστρα) μια και το κόστος αποξήλωσης είναι πάρα πολύ υψηλό. Άλλωστε τα σκίαστρα έγιναν τα τελευταία χρόνια με δική σας έγκριση, για να καλύψουν την αδυναμία σας να συντηρήσετε τα δένδρα τα οποία τα περισσότερα ξεράθηκαν . Να σας υπενθυμίσουμε ότι κλιμάκιο της ΕΤΑΔ όταν μετά από αίτημά μας επισκέφτηκε το camping το Σεπτέμβριο του 2018, δήλωσε παρουσία όλων των κατασκηνωτών ότι αποδέχεται τα σκίαστρα λόγω έλλειψης δένδρων, άλλα σύμφωνα με υπόδειγμα το οποίο θα μας έστελνε και το οποίο μέχρι σήμερα δεν παραλάβαμε. Παράλληλα δε, ζήτησε την απομάκρυνση όλων των βαριών κατασκευών πράγμα το οποίο συμφωνήσαμε και αποδεχθήκαμε.

3.Όπως μας γνώρισε το Δ.Σ. του συλλόγου στην Γενική Συνέλευση τον Ιούλιο του 2019 υπήρξε δέσμευση της Διεύθυνσης σας μετά από συνάντηση με τα μέλη του Δ.Σ στην Κομοτηνή τον Μάιο του 2019, ότι τα τροχόσπιτα θα παραμείνουν στις θέσεις τους και μετά την λήξη της κατασκηνωτικής περιόδου σύμφωνα με την πάγια τακτική των τελευταίων ετών.

4.Καλό θα ήταν όταν λαμβάνετε τόσο σημαντικές αποφάσεις που έχουν χρηματικό κόστος για εμάς, να μας ενημερώνετε και να λαμβάνετε υπ’ όψη τις απόψεις μας πριν αποφασίσετε, μια και οι ημέρες που ζούμε είναι δύσκολες . Ακόμη και σε ανώτατο επίπεδο κάθε σημαντικό νομοσχέδιο πριν την λήψη απόφασης από την βουλή, τίθεται σε διαβούλευση . Είναι απαράδεκτο να μας αιφνιδιάζετε με μια επιστολή στο τέλος της περιόδου και να μας ζητάτε να κάνουμε πράγματα επιζήμια για μας χωρίς να μας εξηγείτε τον λόγο . Εκτός αν μας βλέπετε ως πολίτες Β κατηγορίας ή αν εφαρμόζετε μεθόδους άλλων εποχών . Να σας υπενθυμίσουμε όμως και θα πρέπει να λαμβάνετε σοβαρά υπ όψη σας πριν από κάθε απόφασή σας, ότι αν λειτουργεί σήμερα το camping και έχει καταστεί διεθνής προορισμός οφείλετε περισσότερο σε μας που τα δύσκολα χρόνια στηρίξαμε τις αποφάσεις σας, ακόμη και όταν ήταν επιζήμιες για εμάς. Επίσης υπάρχει πιθανότητα να δημιουργήσετε πρόβλημα στον τουρισμό της περιοχής και μάλιστα σε διεθνές επίπεδο ( Πιθανή μαζική αποχώρηση Βούλγαρων Κατασκηνωτών)

5.Αν η μεταφορά των τροχόσπιτων και η αποξήλωση των κατασκευών γίνεται για το κόψιμο των κλαδιών των δένδρων, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του συλλόγου που την γνωρίζετε , αναλαμβάνουμε το πρόσθετο κόστος από το τμηματικό κόψιμο των κλαδιών, μια και το κόστος είναι μικρότερο για μας από την αποξήλωση των σκιάστρων. Παράλληλα θα σας καταθέσουμε και υπεύθυνη δήλωση που θα απαλλάσσει τόσο εσάς, όσο και το συνεργείο, από τυχόν ζημίες που θα προκόψουν . Άλλωστε με τον ίδιο τρόπο (τμηματικό κόψιμο ) έγινε και το κόψιμο κλαδιών των δένδρων φέτος το καλοκαίρι και μάλιστα σε περίοδο λειτουργίας του camping.

6.Τέλος εξουσιοδοτούμε το Δ.Σ του συλλόγου να ενημερώσει αν χρειαστεί, τους Δημάρχους Κομοτηνής και Ξάνθης και τα αντίστοιχα Δημοτικά Συμβούλια , τους αντιπεριφεριάρχες Ροδόπης και Ξάνθης τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης , τους βουλευτές των νομών Ροδόπης και Ξάνθης το αρμόδιο Υπουργείο, το γραφείο του Πρωθυπουργού, καθώς και τον τοπικό τύπο και τα τηλεοπτικά κανάλια της περιοχής , για όλα αυτά τα οποία συμβαίνουν στο camping και τις συνθήκες λειτουργίας του .

Πρόθεση όλων μας είναι να μη δημιουργούμε προβλήματα . Επιλέξαμε μέσω του συλλόγου μας την συνεργασία και όχι την αντιπαράθεση, ακόμη και σε αποφάσεις σας επιζήμιες για τους κατασκηνωτές . Δεν αντιδράσαμε σε αυξήσεις μισθωμάτων εν μέσω κρίσης, ακόμη και σε πρόσφατη απόφαση σας να μετακινήσετε κατασκηνωτές μέσα σε περίοδο διακοπών και λειτουργίας του camping (Ιούλιος του 2019) από θέσεις που κατείχαν 20 χρόνια με πρόσθετο κόστος για αυτούς και έρχεστε τώρα μετά από ένα μήνα από την εγκατάσταση τους, να τους ζητάτε την αποξήλωση των σκιάστρων που εσείς επιτρέψατε και την απομάκρυνση τους από θέσεις που εσείς με πρόσθετο κόστος διαμορφώσατε.

Στο χέρι σας είναι ποια συνεργασία θα επιλέξετε . Πάντως προκαταβολικά σας δηλώνουμε ότι είμαστε διατεθειμένοι να ασκήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμα».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκτάκτως τροποποιείται και ο τρόπος λειτουργίας του παζαριού

Μόνο με το 50% των πωλητών   Στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης του κινδύν…