Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Περιβαλλοντική «βόμβα» το αποχετευτικό κανάλι στα Άβδηρα

Περιβαλλοντική «βόμβα» το αποχετευτικό κανάλι στα Άβδηρα

0

Χρειάζεται επειγόντως Βιολογικός Καθαρισμός

 

Κ. Αντωνιάδης: «Είναι περιβαλλοντικό έγκλημα …Θα κάνω καταγγελία στον εισαγγελέα»

 

Μια περιβαλλοντική «βόμβα» απειλεί τον οικισμό των Αβδήρων αλλά και την ευρύτερη παραλιακή περιοχή. Πρόκειται για το κανάλι του αποχετευτικού που ελλείψει Βιολογικού  Καθαρισμού με τα λύματα της αποχέτευσης καταλήγει στην θάλασσα ρυπαίνοντάς την. Επιπρόσθετα τους καλοκαιρινούς μήνες και όταν τα λύματα είναι στάσιμα αποτελεί και εστία παραγωγής κουνουπιών. Δεν είναι άλλωστε τυχαίος ο μεγάλος αριθμός τους παρά τους συχνούς ψεκασμούς ούτε το γεγονός ότι στο δήμο Αβδήρων εντοπίστηκαν τα περισσότερα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου. Πρόκειται για ένα θέμα πολύ γνωστό που αποτελεί «καυτή πατάτα για κάθε δημοτική αρχή όμως μέχρι στιγμή καμιά δεν μπήκε στην διαδικασία να το αντιμετωπίσει. Πως; Μα …

Επειγόντως Βιολογικός Καθαρισμός στα Άβδηρα

Πάνε χρόνια που έγινε το αποχετευτικό έργο στο δήμο Αβδήρων και συγκεκριμένα επί δημαρχίας της κας Εύα τσακίρη. Όμως δεν ολοκληρώθηκε με ένα Βιολογικό Καθαρισμό. Από τότε πέρασαν 2  – 3 δημοτικές αρχές και ουδείς ενδιαφέρθηκε με αποτέλεσμα η κατάσταση να επιδεινώνεται. Όπως είναι γνωστό τα λύματα του καναλιού καταλήγουν στη Σκάλα Αβδήρων και είναι γεγονός ότι στο σημείο υπάρχει έντονη δυσοσμία. Είναι δεν μια περιοχή με μεγάλη επισκεψιμότητα το καλοκαίρι.

Το θέμα έφερε στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αβδήρων στα εκτός ημερησίας ο επικεφαλής της Δημοκρίτειας κ. Κώστας Αντωνιάδης. Όμως το σώμα δεν αποδέχτηκε να τεθεί προς συζήτηση με τις παρατάξεις Τσιτιρίδη – Τσολακίδη να ζητούν να τεθεί σε ημερήσια διάταξη και να συζητηθεί εκτενώς αφού ενημερωθούν για το θέμα και οι νέοι σύμβουλοι.

 

Κ. Αντωνιάδης: «Είναι περιβαλλοντικό έγκλημα …Θα κάνω καταγγελία στον εισαγγελέα»

Μιλώντας για το θέμα στο «Ε» ο κ. Αντωνιάδης είπε: «Από το 2010 ζητώ να συζητήσουμε για το που πάνε τα απόβλητα του οικισμού τον Αβδήρων. Όλο το αναβάλουν. Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και δεν πρέπει να παίζουμε με την υγεία του κόσμου. Όλοι το ξέρουν και κανένας δεν κάνει τίποτε. Η λύση του προβλήματος είναι να γίνει άμεσα ένας Βιολογικός καθαρισμός ώστε τα λύματα να μην καταλήγουν στην θάλασσα. Ο νόμος επιτρέπει για οικισμούς μέχρι 2.000 κατοίκους μελέτη – κατασκευή και έχοντας το παράδειγμα της μελέτης  του δήμου Μύκης μπορούμε να δημοπρατήσουμε και άμεσα μέσα στον Νοέμβριο. Είναι περιβαλλοντικό έγκλημα αυτό που γίνεται  και η δημοτική αρχή επιδεικνύει αναλγησία. Δεν μπορώ να το αφήσω έτσι. Αν μέχρι τον Δεκέμβριο δεν γίνει κάτι με το θέμα θα κάνω καταγγελία στον εισαγγελέα».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ι. Βεζυργιαννίδης: «Η αντιπολίτευση έχει αναγάγει τις ευρωεκλογές  σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης»

Ο Κομοτηναίος υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ μιλά στο «Ε» για το διακύβευμα των ευρωεκλογώ…