Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Την αντίθεσή της εκφράζει η παράταξη του Σάββα Μελισσόπουλου για τις αλλαγές στον Κλεισθένη

Την αντίθεσή της εκφράζει η παράταξη του Σάββα Μελισσόπουλου για τις αλλαγές στον Κλεισθένη

0

Με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της παράταξης «Ξάνθη για όλους» Σάββας Μελισσόπουλος, εκφράζει την αντίθεσή του στις αλλαγές που επέφερε στον Κλεισθένη η κυβέρνηση, στη σύσταση των επιτροπών και στη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου.

Γράφει η ανακοίνωση:

« Θα ήθελα να εκφράσω την πλήρη αντίθεση της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ μας ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ προς τις τελευταίες ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, τόσο σχετικά με την σύνθεση των ΔΣ των ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ, όσο και με τη μεταφορά αρμοδιοτήτων από το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ – το οποίο θα έπρεπε να είναι πάντα το κυρίαρχο ΟΡΓΑΝΟ σε έναν ΔΗΜΟ- προς τις 2 ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ και προς τα ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ.

Μετατρέπει ένα νόμο (ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ 1) με φιλοσοφία– καλώς ή κακώς – ΑΠΛΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗΣ και με αρκετά είναι αλήθεια προβλήματα, σε έναν πρόχειρο συνοθύλευμα ιδεών και θολών αποφάσεων, με πολλές παράλογες και αντισυνταγματικές διατάξεις.

Καταργεί επί της ουσίας τις αντιπολιτεύσεις, αναβαθμίζει απόλυτα την ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ κυρίως ΕΠΙΤΡΟΠΗ και δευτερευόντως την ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ και τα ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ (σε όλα έχει την πλειοψηφία ο Δήμαρχος, ασχέτως του ποσοστού που έλαβε στις εκλογές) και υποβαθμίζει καθοριστικά το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, το οποίο σε πολλές περιπτώσεις έχει πλέον διαδικαστικό και όχι αποφασιστικό χαρακτήρα.

ΚΑΙ ΟΛΑ αυτά για να μπορεί δήθεν να διοικηθεί ένας ΔΗΜΟΣ. Λες και δεν τα είχαμε όλα αυτά υπ΄ όψιν μας, όταν συμμετείχαμε στις εκλογές…

Παρόλα αυτά, ΕΜΕΙΣ θα προσπαθήσουμε με τις λίγες δυνατότητες, πλέον, που μας παρέχει ο ΝΟΜΟΣ και να φανούμε χρήσιμοι από τη μια μεριά, προσφέροντας ειλικρινά σε ό,τι μας ζητηθεί και από την άλλη ελέγχοντας ουσιαστικά και αυστηρά τη ΝΕΑ Δημοτική Αρχή.

Η κύρια ΕΥΘΥΝΗ για ότι στραβό ισχύσει στο μέλλον και δεν μπορέσουμε να το περιορίσουμε δυναμικά, ανήκει πλέον εξ ολοκλήρου στην πολιτεία που από ότι φαίνεται προτιμά οι ΔΗΜΟΙ να διοικούνται από εδώ και στο εξής από ΜΟΝΟΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΟΥ χαρακτήρα ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ!!!!

Σάββας Μελισσόπουλος
Ξάνθη για ΟΛΟΥΣ»

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Περιφερειακό συντονιστή Πολιτικής Προστασίας απέκτησε η ΠΑΜΘ

Καθήκοντα ανέλαβε ο Αντιστράτηγος ε.α. Πρόδρομος Φωτακίδης   Με απόφαση του Περιφερει…