Αρχική ΓΝΩΜΕΣ Ο Μινιμαλισμός των Μεγαλειοτάτων

Ο Μινιμαλισμός των Μεγαλειοτάτων

0

Δεν με ενδιαφέρουν ποσώς οι αγώνες ταχύτητας με τα αυτοκίνητα. Τρέχουν δαιμονιωδώς και περνούν μπροστά στους θεατές προκαλώντας φόβο και θαυμασμό. Συνεχώς επί πέντε ώρες η ίδια εικόνα, ο ίδιος θόρυβος, η ίδια άνοια, καμία παραλλαγή σκηνικού. Οι ωραίες κοπέλες κοσμούν τις κερκίδες και ανησυχούν για τον αγαπημένο τους οδηγό.  Κανένα συναίσθημα, καμία ψυχική ευαισθησία, ίδια  πνευματική φτώχεια, ούτε μία σκέψη προβληματισμού.

Αυτό είδα για μισό λεπτό σε αγώνες ταχύτητας στο Dubai από την τηλεόρασή του καφενείου μου. Μέσα σ αυτό το μισάλεπτο η κάμερα έδειξε τον αγωνιούντα φίλαθλο της ανεγκέφαλης ταχύτητας Άγγλο Πρίγκιπα Χάρρυ να έχει σκαρφαλώσει στα κάγκελα, σε προνομιούχα θέση, και να προβληματίζεται με το θέαμα που παρέμενε αναλλοίωτο για ώρες. Είχε πάει από το Λονδίνο στην Αραβική χώρα για να προσπαθήσει να γεμίσει τα ενδιαφέροντά του με βίαιους, εκκωφαντικούς ήχους και εικόνες εκστασιασμού και παρατεταμένης αποβλάκωσης.

Όταν κάποιον τον συγκινεί η υπερβολική ταχύτητα και όχι ο ρακένδυτος Ινδός δεν είναι τίποτα άλλο από ένα υγιές κομμάτι κρέας ηλεγμένο από τους καλύτερους Άγγλους γιατρούς ως προς την χοληστερίνη, τα τριγλυκερίδια και την μυελική απεντόμωση. Αν κάποτε υπάρξουν εργαστήρια ελέγχου της ψυχικής φρενίτιδας σε αγώνες φόρμουλας, τότε ίσως και η κοινωνία θαυμάσει περισσότερο τους ερευνητές των εργαστηρίων και τους ποιητές των ακτών. Καϋμένε Αλεπουδέλη!

Οι εστεμμένοι δεν έχουν να επιδείξουν κάτι περισσότερο από την προσωπική τους γονιμότητα και τις επακόλουθες φαντασμαγορικές βαπτίσεις. Αστραφτερές στρατηγικές στολές, γάμοι, φληναφήματα και υπερβολικές ταχύτητες των αυτοκινήτων Porsche. Μέχρις εκεί, ούτε πόντο παραπάνω. Καλή γνώση της χρήσης των μαχαιροπήρουνων και κακή άποψη για το Έγκλημα και τιμωρία του Ντοστογιέφσκι. Η σιγουριά της εξουσίας χαλαρώνει το μυαλό στον τομέα της παραγωγικότητας και της προσφοράς. Αυτό άλλωστε είναι και το ζητούμενο του λαού, τουαλέτες, πανηγύρια, φθηνές δηλώσεις και ράλλυ με εκκωφαντικές εξατμίσεις. Τα καυσαέρια των εξατμίσεων είναι το βασικό χαρακτηριστικό της Αυλικής κρανιακής διεργασίας. Πέραν τούτου το χάος.

Δεν έχω διαπιστώσει ούτε έναν εστεμμένο διαπρεπή καρδιοχειρουργό, έναν ποιητή, έναν ερευνητή της φύσης και της ψυχολογίας. Κύρια απασχόληση οι δεξιώσεις και τα ακριβά αυτοκίνητα, τα  κοστοβόρα αυτοκίνητα που συγκλονίζουν συθέμελα το νευρικό σύστημα των Πριγκίπων. Όμως, υπάρχει ένα όμως, αυτές είναι οι απαιτήσεις της λαϊκής μάζας, ο θαυμασμός των κοσμημάτων και των φθηνών δηλώσεων, η διαιώνιση του θάμπους και της αστραπής των γυαλισμένων κουμπιών. Κυρίως όμως είναι η επαλήθευση των λόγων του Γάλλου λογοτέχνη Σταντάλ: ‘’Μην κάνεις τίποτα από όσα πρέπει να κάνει αν θέλεις να είσαι ένα σπουδαίο πρόσωπο’’. Και οι Εστεμμένοι δεν κάνουν τίποτα, απασχολούνται κατά κύριο επάγγελμα με το τένις, το χειμερινό σκί και το χαρτοπαίγνιο Bridge. Όχι πρέφα, τάβλι και αηδίες κοτζαμάν Βασιλιάδες, λίγη ντροπή.

Οι Βασιλιάδες ξέρετε γιατί δεν μιλάνε πολύ; Απλό, να σας το πω για να φύγει η περιέργεια, γιατί απλούστατα δεν έχουν τι να πούν! Έχουν εξασφαλισμένη την ζωή τους που την στηρίζουν πάνω στην αφέλεια του λαού. Ο λαός στηρίζει την κάθε μακρόβια εξουσία, σπάνια την στηρίζει η βία. Η θέληση των μαζών είναι ισχυρότερη από τα πνευματικά και τα πυροβόλα όπλα. Η μακαριότητα των πολιτών είναι η μεγάλη και ισχυρή λαϊκή βάση  των ρυπογόνων εξατμίσεων.

Μικροί, ελάχιστοι άνθρωποι σε τεράστιες χρυσοκέντητες πολυθρόνες . Και το παραμύθι της ζωής συνεχίζεται ερήμην των ζώντων και των τεθνεότων.

Φοίβος Ιωσήφ

  • Φτάσαμε πιά κοντά στον Θεό

    Φοίβος Ιωσήφ Ήταν τόσο κοντά ο Θεός και δεν το ξέραμε, τώρα το μάθαμε. Αυξήσαμε τις γνώσει…
  • Ο πασίγνωστος El Arabi

    Η μαθητιώσα νεολαία και η φίλαθλη τοιαύτη ξέρει καλά να ξεχωρίζει τις αξίες από τις απαξίε…
  • Ατιμούλια Έλληνες

    Εθνικά σύνορα είναι εκείνα που δείχνουν τα γεωγραφικά σημεία στα οποία φθάνουν τα συμφέρον…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
  • Ο πασίγνωστος El Arabi

    Η μαθητιώσα νεολαία και η φίλαθλη τοιαύτη ξέρει καλά να ξεχωρίζει τις αξίες από τις απαξίε…
  • Ατιμούλια Έλληνες

    Εθνικά σύνορα είναι εκείνα που δείχνουν τα γεωγραφικά σημεία στα οποία φθάνουν τα συμφέρον…
  • Ανθρωπωδία

    Είναι η ᾠδὴ τῶν τράγων = χορικό άσμα των λατρευτῶν του Διονύσου που φορούσαν δέρματα τράγω…
Περισσότερα άρθρα από Φοίβος Ιωσήφ
  • Θερμοπύλες

    Φαντάσου ότι είσαι ένας πολίτης του Ισραήλ. Εβραίος στο θρήσκευμα πλην κοσμικός, γαλουχημέ…
  • Για να τιμηθεί ο Λόρδος Βύρων

    Από τον Κώστα Μαυρομάτη Επιστολή προς τον Στρατηγό Διοικητή του Δ΄Σώματος Στρατού Παπασταθ…
  • Βυρώνεια…

    Στο φύλλο της Τετάρτης 3 Απριλίου ο αγαπητός συλλέκτης-ερευνητής ο Κώστας Μαυρομάτης, μας …
Περισσότερα άρθρα από ΓΝΩΜΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Θερμοπύλες

Φαντάσου ότι είσαι ένας πολίτης του Ισραήλ. Εβραίος στο θρήσκευμα πλην κοσμικός, γαλουχημέ…