– 250γρ τοματίνια
– 1 συσκευασία βασιλικό
– ½ συσκευασία φύλλα ρόκα
– 3 φέτες τσιαπάτα ή μπαγιάτικο ψωμί
– 2 κουταλιές της σούπας κάπαρη
– 1 πιπεριά τουρσί Φλωρίνης
– 1 μικρή πράσινη πιπεριά
– 1 μικρό κρεμμύδι
– 2 φιλέτα αντζούγιας
– 10 ελιές Καλαμών
– 1 σκελίδα σκόρδο
– 50 ml. ελαιόλαδο
– 2 κουταλιές της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
– Ρίγανη αποξηραμένη
– 6-8 κόκκους πιπέρι, αλάτι
Κόβουμε το ψωμί σε κυβάκια και αφού το ραντίσουμε με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο και το πασπαλίσουμε με λίγη ρίγανη το φρυγανίζουμε. Ετοιμάζουμε το dressing: Στο γουδί πολτοποιούμε το σκόρδο, τις αντζούγιες, 4-5 φύλλα βασιλικό, πιπέρι και αλάτι, κατόπιν ενσωματώνουμε στο μείγμα το ελαιόλαδο και το ξύδι.
Κόβουμε τα τοματίνια στη μέση και τα τοποθετούμε σε μπωλ, προσθέτουμε την κάπαρη και τη μισή ποσότητα του dressing. Κόβουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε λεπτές φέτες.
Πλένουμε τη ρόκα και την τοποθετούμε σε μεγάλη σαλατιέρα, προσθέτουμε τα ντοματίνια, τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το φρυγανισμένο ψωμί, αναμειγνύουμε και περιχύνουμε το υπόλοιπο dressing, τέλος βάζουμε τις ελιές και φύλλα από βασιλικό. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε