Αρχική ΓΝΩΜΕΣ Επιτέλους προχωρούν οι επενδύσεις

Επιτέλους προχωρούν οι επενδύσεις

0

Χρόοονια τώρα περιμένουμε τις επενδύσεις για να προχωρήσει η οικονομική ανάκαμψη και να μειωθεί η ανεργία. Τώρα είναι καιρός να ζητωκραυγάσουμε και να ανακουφιστούμε. Αααει, πέντε μέρες είχα να πάω στην τουαλέτα, τώρα ανοίγει ο δρόμος για το καζανάκι Niagara.  Μαντεμένιο παραλληλόγραμμο. Από τα παλιά, τα γερά!

Οι πρώτες επενδύσεις αναμένονται πλέον από την Γαλλία, και επειδή αυτοί αργούν λόγω γραφειοκρατίας τις ξεκινήσαμε εμείς λόγω ευκοιλιότητας απέναντι στους Τούρκους. Και καλά κάναμε. Πήγε ο Πρωθυπουργός μας στο Παρίσι να παζαρέψει για κανά εργοστάσιο στην Ελλάδα κι απάνω στην κουβέντα αρχίσαμε πρώτοι τις επενδύσεις στην Γαλλία. Δεν χάσαμε την ευκαιρία. Άντε, βάλε στην παραγγελία δύο φρεγάτες και βλέπουμε παρακάτω για τους εξοπλισμούς αυτών των υπέροχων σκαφών. Τσιγκούνηδες δεν είμαστε και ανεβάσαμε το κονδύλι στα τρία δις. Πολύ χάρηκε ο Γάλλος πρόεδρος και μας είπε πως θα είναι για πάντα φίλος μας αν φυσικά δεν παραγγείλουν  στο μεταξύ και οι Τούρκοι πέντε-έξ κομμάτακια για να γίνει ένας τζερτζελές ρε παιδί μου. Όσα βάζετε τόσα παίρνετε! Ας μην ξεχνάμε πως το 1922 το Τουρκικό πυροβολικό διοικούσαν Γάλλοι αξιωματικοί. Γαλλία-Τουρκία για πάντα συμμαχία. Όχι όσο η δική μας, αλλά πώς να το κάνουμε τώρα, βάζουν οι Τούρκοι λίγο πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη και αυτό ο Μανώλης Μακρόν το εκτιμά λίαν ιδιαιτέρως μέσα από την ευαίσθητη καρδιά του. Είναι αχαριστία να μην εκτιμάς την καλωσύνη του πελάτη σου.

Με τις νέες φρεγάτες που θα πάρουμε θα μπορούμε με τους πυραύλους τους να χτυπάμε έως χίλια χιλιόμετρα μακριά. Πρώτος στόχος η Άγκυρα, ύστερα η Τεχεράνη και ακολουθεί το Τόκυο και η Χαβάη. Αα, άμα σοβαρέψουμε εμείς θα καταστρέψουμε και την Αυστραλία. Θα υπερέχουμε από τούδε έναντι όλων των αντιπάλων μας συμπεριλαμβανομένων των Σουηδών και των Σουδητών. Καθίστε καλά, γιατί αν θυμώσει ο δικός μας Ναύαρχος δεν ξέρω αν θα γλυτώσει και το Μουρμάνσκ.  Την βόρεια θάλασσα πάντα την ορεγόμασταν.

Εν πάση περιπτώσει, μαζί με τις επενδύσεις των Γάλλων θωρακιζόμαστε κιόλας. Παλιοί φίλοι με τους Γάλλους, οι οποίοι ιδιαιτέρως εκτιμούν την Καλντέρα στην Σαντορίνη και την Νάμμο στην Μύκονο, μέσα στην καρδιά τους τις έχουν. Εμείς βέβαια, μαζί με τα δις που θα δώσουμε στους Γάλλους έχουμε και την πισινή μας με την Παναγία την Εκατονταπυλιανή στην Πάρο. Τωώωρα; Δεν μας κουνάει κανένας, υπάρχουν στεγανά αμυντικά συστήματα. Με τα δις που θα εισπράξουν οι Γάλλοι παρακολουθήστε πόσες χιλιάδες ευρώ θα επενδύσουν στο Τσοτίλι Κοζάνης. Πάνω από είκοσι χιλιάδες ευρώ. Θα δουλέψουν τα μαγαζιά στην Πτολεμαϊδα  για πάνω από μία εβδομάδα, μαζί με τον Βελβεντό. Α ρε τυχεράκηδες, μεγάλη ψυχή ο Πρόεδρος Μακρόν, παραδεχτείτε το, μην λιποψυχείτε, εσείς ήσασταν πάντοτε  λεβέντες.

Εγώ έχω μεγάλη  ελπίδα  στις επενδύσεις των Γάλλων, αρκεί να κάνουμε ακόμα ένα βήμα για την αγορά των πυραύλων exocet οι οποίοι σε συνεργασία με την πληθώρα των Μοναστηριών του Αιγαίου θα αποτρέψουν οποιαδήποτε απειλή εκ μέρους των Τούρκων. Συνεργασία θνητών και αθανάτων. Εμπρός λοιπόν, πιστέψτε και ξοδέψτε. Ανησυχία καμία. Χρρρρρρρ!

Φοίβος Ιωσήφ

  • Φτάσαμε πιά κοντά στον Θεό

    Φοίβος Ιωσήφ Ήταν τόσο κοντά ο Θεός και δεν το ξέραμε, τώρα το μάθαμε. Αυξήσαμε τις γνώσει…
  • Ο πασίγνωστος El Arabi

    Η μαθητιώσα νεολαία και η φίλαθλη τοιαύτη ξέρει καλά να ξεχωρίζει τις αξίες από τις απαξίε…
  • Ατιμούλια Έλληνες

    Εθνικά σύνορα είναι εκείνα που δείχνουν τα γεωγραφικά σημεία στα οποία φθάνουν τα συμφέρον…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
  • Ο πασίγνωστος El Arabi

    Η μαθητιώσα νεολαία και η φίλαθλη τοιαύτη ξέρει καλά να ξεχωρίζει τις αξίες από τις απαξίε…
  • Ατιμούλια Έλληνες

    Εθνικά σύνορα είναι εκείνα που δείχνουν τα γεωγραφικά σημεία στα οποία φθάνουν τα συμφέρον…
  • Ανθρωπωδία

    Είναι η ᾠδὴ τῶν τράγων = χορικό άσμα των λατρευτῶν του Διονύσου που φορούσαν δέρματα τράγω…
Περισσότερα άρθρα από Φοίβος Ιωσήφ
  • Ένας «Ευρωπαϊκός» χώρος άθλησης….στην Ξάνθη μας

    Ανοίγεις την καγκελόπορτα και μπαίνεις στην αυλή. Ψάχνεις να βρεις, να δεις. Σου είπαν για…
  • Περί Μονταζιέρας

    Γράφει ο Στέργιος Γιαλάογλου, δικηγόρος Μετά το Σαββατιάτικο πρωτοσέλιδο περί ΜΟΝΤΑΖΙΕΡΑΣ …
  • Η φωνή σας

    Γράφει η Χρύσα Μπαΐρα Η φωνή σας… σαν γιασεμιού ευωδιά, μες στα πηχτά σκοτάδια γύρω&…
Περισσότερα άρθρα από ΓΝΩΜΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ένας «Ευρωπαϊκός» χώρος άθλησης….στην Ξάνθη μας

Ανοίγεις την καγκελόπορτα και μπαίνεις στην αυλή. Ψάχνεις να βρεις, να δεις. Σου είπαν για…