Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Επίσημη η συνεργασία Μέτιου- Σιμιτσή- Καραγιώργη

Επίσημη η συνεργασία Μέτιου- Σιμιτσή- Καραγιώργη

0

Δεν κατακτούν απόλυτη πλειοψηφία-Αναμονή για τη διανομή των αξιωμάτων

 «Στο πλαίσιο της συμφωνίας μας, αναλαμβάνουμε όλες τις ευθύνες που μας αναλογούν, με την ανάληψη αρμοδιοτήτων και την υλοποίηση της προγραμματικής μας συμφωνίας»

Οι παρατάξεις Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση, Περιφέρεια σε Δράση και Αδέσμευτη Αναπτυξιακή Ανασυγκρότηση, εξέδωσαν ανακοίνωση, έχοντας τη σύμφωνη γνώμη των μελών των παρατάξεών τους με την οποία επισημοποιούν την συμπόρευση και τη συνένωση των δυνάμεών τους.

Στην κοινή ανακοίνωσή τους αναφέρουν: «Σήμερα, δεδομένων των συνθηκών, είναι ξεκάθαρη πολιτική μας επιλογή να ενώσουμε στην Περιφέρειά μας δυνάμεις, γνώσεις, προγράμματα και την κοινή μας διάθεση για δουλειά. Η γεωγραφική θέση της Περιφέρειάς μας την τοποθετεί στο επίκεντρο εξελίξεων περιφερειακού και παγκόσμιου χαρακτήρα. Η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη είναι κόμβος γεωγραφικός, ενεργειακός και οικονομικός. Διαθέτει πλούσια ιστορία και φυσικό περιβάλλον. Αν αξιοποιήσουμε σωστά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας, μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη και ευημερία για όλους. Ο βασικός σχεδιασμός έχει τεθεί με τρία βασικά σχέδια: το Περιφερειακό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης, το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανατολική Μακεδονία – Θράκη 2014-2020 και το Τετραετές Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας.

Τα σχέδια αυτά αποτελούν “ιδιοκτησία” της Περιφέρειάς μας. Προέκυψαν από σοβαρές μελέτες και ευρεία διαβούλευση, στην οποία είχαν λάβει μέρος οι Δήμοι, τα ΑΕΙ, δημόσιες υπηρεσίες και όλοι οι επιστημονικοί, επαγγελματικοί και εξειδικευμένοι φορείς της περιοχής μας. Αποτυπώνουν αυτά που πρέπει να γίνουν για να βελτιωθεί η κατάσταση στην Περιφέρειά μας σε κοινωνικό, οικονομικό, χωροταξικό και περιβαλλοντικό επίπεδο. Αυτά τα Σχέδια θα υλοποιήσουμε, με τις αναγκαίες πάντοτε προσαρμογές και βελτιώσεις. Γνωρίζουμε τι πρέπει να γίνει και έχουμε τη βούληση να το κάνουμε. Αποφασίζουμε τη συνεργασία για το καλό της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και των ανθρώπων της. Ως παρατάξεις έχουμε διακριτούς ρόλους και φωνή. Διατηρούμε τις αναφορές μας στην κοινωνία και στους πολίτες. Συνεχίζουμε να διατυπώνουμε τον αυτόνομο πολιτικό μας λόγο μέσα και έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ο πλουραλισμός και η πολυφωνία είναι βασικό χαρακτηριστικό της Δημοκρατίας, την οποία υπηρετούμε με συνέπεια. Ταυτόχρονα, συνεργαζόμαστε σε θεσμικό επίπεδο ώστε να ανταποκριθούμε με επιτυχία στην ευθύνη που έχουμε αναλάβει απέναντι στους πολίτες: να τους υπηρετήσουμε, να πετύχουμε συλλογική και ατομική ευημερία και να άρουμε τις ποικίλες ενδοπεριφερειακές ανισότητες. Στο πλαίσιο της συμφωνίας μας, αναλαμβάνουμε όλες τις ευθύνες που μας αναλογούν, με την ανάληψη αρμοδιοτήτων και την υλοποίηση της προγραμματικής μας συμφωνίας.»

Δεν συγκεντρώνουν απόλυτη πλειοψηφία

Παρά τη συνένωσή τους οι τρεις παρατάξεις δεν καταφέρνουν να συγκεντρώσουν απόλυτη πλειοψηφία, ωστόσο αυτό δεν αποτελεί πια πρόβλημα κυβερνησιμότητας. Η παράταξη του Χρήστου Μέτιου (17 σύμβουλοι), του Κωστή Σιμιτσή (5) και του Ανδρέα Καραγιώργη (1) συγκεντρώνουν μία διευρυμένη πλειοψηφία με 23 συμβούλους (από τους 51).

Ευκαιριακή και πρόχειρη η σύμπραξη των τριών παρατάξεων για τον Χ. Τοψίδη

 Κριτική από την «Περιφερειακή Σύνθεση» με βολές για συνεργασίες με σκοπό την κατάληψη έμμισθων θέσεων

Σε διαπαραταξιακό «παζάρι» αναφέρθηκε εκ νέου για την επισημοποίηση της σύμπραξης των τριών συνδυασμών Μέτιου, Σιμιτσή και Καραγιώργη ο Χριστόδουλος Τοψίδης. Στην ανακοίνωση της παράταξης «Περιφερειακή Σύνθεση» σχετικά επισημαίνει: «Δυστυχώς για κάποιους ανθρώπους, ένας μισθός και μία θέση Αντιπεριφερειάρχη ή Εντεταλμένου Συμβούλου είναι αρκετά για να ξεχάσει κανείς και την πολιτική του θέση και το κόμμα του, αλλά και τους ψηφοφόρους του! Η ίδια «προίκα» είναι αρκετή ώστε ο κομματικός υποψήφιος του ΚΙΝΑΛ κ. Κ. Σιμιτσής και ο εκλεκτός του κ. Π. Καμμένου να στηρίξουν προδήλως την διοίκηση του κ. Μέτιου.

Εμείς από την πλευρά μας οφείλουμε να επισημάνουμε τον ευκαιριακό χαρακτήρα του επιχειρήματος που αποσκοπεί στην κατάληψη έμμισθων θέσεων και ρόλων διοίκησης από στελέχη της ελάσσονος αντιπολίτευσης στα πλαίσια μίας προσπάθειας να εμφανισθεί ότι ο Περιφερειάρχης και η παράταξή του ότι έχουν ευρύτερη αποδοχή!!!. Πρέπει να τονισθεί από την κατ’ επίφαση «σύγκλιση» των τριών σχηματισμών απουσιάζει η οποιαδήποτε προγραμματική σύγκλιση, στοχοθεσία ή έστω κάποιο χρονοδιάγραμμα στα πλαίσια κάποιας εύλογης κοινής προσπάθειας. Η επίκληση των τριών κειμένων και του τρόπου σύνταξής τους αποτελεί πραγματικά μία τεράστια προχειρότητα, καθώς ο καθένας θα μπορούσε να επικαλεστεί άλλα τόσα κείμενα.

Χαρακτηριστικό της προχειρότητάς τους είναι ότι το κείμενο του Περιφερειακού Χωροταξικού Σχεδιασμού, στο οποίο αναφέρονται σαφώς, υφίσταται από την ομόφωνη απόφαση που είχε εγκρίνει το Περιφερειακό Συμβούλιο και είχε υποβάλλει στο Υπουργείο η Περιφέρειά μας ! Η παράταξη του Περιφερειάρχη και οι άλλες δύο παρατάξεις ποια άποψη υιοθετούν του Περιφερειακού Συμβουλίου και των φορέων της ΑΜ-Θ ή την κυβερνητική θέση του Υπουργείου ;

Επιπλέον η προσπάθεια που εκδηλώνεται σήμερα, πέρα από την προχειρότητά της, λαμβάνει χώρα στα περιθώρια που άφησαν (αν 😉 οι κομματικοί φορείς των συγκεκριμένων παραταξιακών σχηματισμών μετά την ευθεία παρέμβασή τους σ’ αυτούς και αυτό το πλαίσιο αξιολογείται παραπέρα.

Η παράταξή μας επιμένει να θεωρεί ως προτεραιότητα την αντιμετώπιση των προβλημάτων της Περιφέρειας και των πολιτών και όχι την κατανομή των αξιωμάτων των θέσεων των μισθών και στο πλαίσιο αυτό θα λειτουργήσουμε με υπευθυνότητα και συνέπεια.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…