Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ένα μήνα εκτός ο Δήμος Μπαξεβανίδης!

Ένα μήνα εκτός ο Δήμος Μπαξεβανίδης!

0

Συγκρατημένη αισιοδοξία στην ομάδα μετά τα πρώτα καλά δείγματα

Άσχημα τα νέα για την ομάδα της Ξάνθης που θα αναγκαστεί να αγωνίζεται χωρίς τον αρχηγό της Δήμο Μπαξεβανίδη, ο οποίος θα είναι εκτός αγωνιστικής δράσης για μεγάλο διάστημα, μετά το κάταγμα στο μετατάρσιο που έχει υποστεί.

Οι άνθρωποι της ομάδας στέκονται κοντά στον αρχηγό που στα 31 του αποτελούσε μια βασική λύση στην αμυντική λειτουργία της αλλά δεν φοβούνται για την συνέχεια καθώς ο προγραμματισμός ανέφερε δυο έτοιμες δοκιμασμένες λύσεις ως back-up. Ο Φασίδης επιστρέφει στο παιχνίδι με την Λάρισα για την τέταρτη αγωνιστική εκτός έδρας ενώ υπάρχει ήδη ο διεθνής με την Εθνική Γουινέας Μίκαελ Ντίρεσταμ .Παίκτες που σε άλλους συλλόγους αντίστοιχου επιπέδου – όπως αναφέρουν στην Ξάνθη- θα έπαιζαν ως βασικοί.

Στα υπόλοιπα ως «βάλσαμο» για την επιστροφή των επίσης τραυματιών Καμαρά και Μαλεζά βλέπουν στην Ξάνθη την διακοπή του πρωταθλήματος ενώ θα μπορέσουν να προπονηθούν τακτικά με μεγαλύτερα άνεση καθώς μπορεί στους κόλπους της ομάδας να επικρατεί ικανοποίηση για το δυο στα δυο στις πρώτες δυο αγωνιστικές του πρωταθλήματος αλλά δεν εφησυχάζουν. Ούτε κάτι πρωτόγνωρο είναι αυτό για την Ξάνθη ως ομάδα, ούτε και την εκφράζουν οι υπερβολές που ακούγονται. Η ομάδα έχει βγει τέσσερις φορές Ευρώπη ενώ αρκετές ήταν η σεζόν που εντυπωσίασε στο πρώτο μισό αλλά στο δεύτερο τα πράγματα δεν πήγανε όπως τα περιμένανε. Παράδειγμα μέγιστο η περσινή σεζόν . Τον Γενάρη πέμπτοι, τον Απρίλη πάλευαν για τον υποβιβασμό.

Το μήνυμα που περνάνε προς τα έξω είναι πώς δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει έπαρση σε ψυχολογικό επίπεδο καθώς είναι ακόμα στην αρχή της σεζόν και όλα μπορούν να αλλάξουν δραματικά είτε προς την μια κατεύθυνση είτε προς την άλλη. Υπάρχει εμπιστοσύνη στο έμψυχο δυναμικό, «βάθος» σε όλες τις γραμμές και ξεκίνησε ήδη η προετοιμασία για ένα ιδιαίτερα δύσκολο εντός έδρας παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης στο οποίο θέλουν τον κόσμο δίπλα τους .

 Αισιοδοξία από τον Ραμίρεθ

Ο Κίκο Ραμίρεθ δήλωσε μετά τη νίκη στο Αγρίνιο: «Από τη δική μας πλευρά ήταν μια νίκη, αλλά όχι τόσο εύκολη γιατί έπαιξε καλά ο Παναιτωλικός. Προηγήθηκε, σε κάποιες φάσεις πρέπει να παραδεχτούμε ότι ήταν καλύτεροι από εμάς και γι’ αυτό πρέπει να είμαστε ακόμη πιο χαρούμενοι για αυτή τη νίκη. Η αλήθεια είναι ότι είμαστε μια νέα ομάδα. Η ομάδα δεν είναι ακόμα έτοιμη και πρέπει να κοιτάει κάθε αγώνα ξεχωριστά», είπε αρχικά ο Ισπανός κόουτς. Και συνέχισε. «Η τύχη είναι μέρος του παιχνιδιού και χαιρόμαστε που στα πρώτα παιχνίδια την είχαμε με το μέρος μας». Ο τεχνικός της Ξάνθης τέλος σχολίασε πως η ομάδα του κέρδισε χωρίς να είναι καλύτερη και αυτό δίνει μεγαλύτερη αξία στην επιτυχία της.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …