Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επιχειρηματικότητα Προτάσεις από το ΣΒΕ στον πρωθυπουργό για την περιφερειακή ανάπτυξη

Προτάσεις από το ΣΒΕ στον πρωθυπουργό για την περιφερειακή ανάπτυξη

0

Παρουσίασε πρόταση δημιουργίας Δικτύου Διεθνών Ζωνών Βιομηχανίας και Εμπορίου σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο και Αλεξανδρούπολη

Η περιφερειακή ανάπτυξη και η έμπρακτη υποστήριξη της ανταγωνιστικότητας της μικρομεσαίας μεταποιητικής επιχείρησης, βρέθηκαν στην κορυφή των θεμάτων που ανέλυσε ο Πρόεδρος του ΣΒΕ κ. Αθανάσιος Σαββάκης στον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους Εθνικούς Κοινωνικούς Εταίρους στο Μέγαρο Μαξίμου στην Αθήνα τη Δευτέρα.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του φορέα, η θέσπιση ειδικού προγράμματος ανάπτυξης της Θράκης και των παραμεθόριων περιοχών της χώρας, αποτελεί κατά τον ΣΒΕ προτεραιότητα για την αναδιάρθρωση της περιφερειακής βιομηχανίας. Το συγκεκριμένο θέμα αναδείχθηκε κατά προτεραιότητα στο πλαίσιο της ύπαρξης συγκεκριμένης βιομηχανικής πολιτικής για την περιφερειακή βιομηχανία.

Στο πλαίσιο ακριβώς της περιφερειακής ανάπτυξης και της περιφερειακής σύγκλισης, ο ΣΒΕ πρότεινε στον Πρωθυπουργό τη δημιουργία «Δικτύου Διεθνών Ζωνών Βιομηχανίας και Εμπορίου», σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο και Αλεξανδρούπολη.

Συνεχίζοντας ο κ. Σαββάκης την μεταφορά προς τον Πρωθυπουργό των αναγκών της ελληνικής περιφέρειας και της περιφερειακής βιομηχανίας, τεκμηριώθηκε η ανάγκη υλοποίησης της πρωτοβουλίας «Thess Intec» στη Θεσσαλονίκη. Η πρωτοβουλία αφορά στη δημιουργία του πρώτου εθνικής εμβέλειας και διεθνών προδιαγραφών επιστημονικού και τεχνολογικού πάρκου, που μπορεί να εισφέρει τα μέγιστα στην περιφερειακή ανάπτυξη μέσω της παραγωγής διεθνώς εμπορεύσιμων καινοτόμων προϊόντων που θα προέλθουν από τη συνεργασία του ιδιωτικού τομέα με την ακαδημαϊκή κοινότητα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επιχειρηματικότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε ισχύ το «Καλάθι των Νονών» – Έρχεται και το «Καλάθι του Πάσχα»

Παραμένει ενεργό το «Καλάθι της Σαρακοστής» έως τις 4 Μαΐου Από εχθές Δευτέρα 22 Απριλίου …