Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Τοποθετείται ξανά ο Α. Κοντός για την «τύχη» του στρατοπέδου Αναλογίδη

Τοποθετείται ξανά ο Α. Κοντός για την «τύχη» του στρατοπέδου Αναλογίδη

0

Επικαλείται λίστα του υπουργείου Άμυνας με 15 ανενεργά στρατόπεδα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως κέντρα υποδοχής προσφύγων και αλλοδαπών

Δηλώνει αντίθετος, τονίζοντας ότι «σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να αλλοιωθεί ο χαρακτήρας και ο κοινωνικός ιστός της Σταυρούπολης»

Με αφορμή την εκ νέου έξαρση της φημολογίας για τη δημιουργία hot spot στη Σταυρούπολη, τοποθετείται δημόσια ο Αλέκος Κοντός, επικαλούμενος λίστα του υπουργείου Άμυνας με 15 ανενεργά στρατόπεδα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν γι’ αυτό το σκοπό. Ο ίδιος μεταφέρει την αγωνία των κατοίκων και δηλώνει ξεκάθαρα την αντίθεσή του. Στην ανακοίνωσή του αναφέρει: «ανάστατοι είναι οι κάτοικοι της Ακριτικής Σταυρούπολης, μιας από τις πιο όμορφες περιοχές της χώρας μας, καθώς και η κοινωνία της Ξάνθης για την πιθανή δημιουργία Hot-Spot στο πρώην Στρατόπεδο «Αναλογίδη».

Συγκεκριμένα -και σύμφωνα με τα όσα έχουν δει ευρύτατα τον τελευταίο καιρό το φως της δημοσιότητας- το Υπουργείο Άμυνας έχει δώσει μια λίστα 15 ανενεργών στρατοπέδων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως κέντρα υποδοχής προσφύγων και αλλοδαπών (Hot-Spot), προκειμένου με τον τρόπο αυτό να γίνει αποσυμφόρηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου στη Βόρεια Ελλάδα.

Μάλιστα μεταξύ των στρατοπέδων αυτών που προτείνονται, δυστυχώς συμπεριλαμβάνεται και το πρώην Στρατόπεδο «Αναλογίδη» της Ακριτικής Σταυρούπολης που επί θητείας μου είχε μετατραπεί σε Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων προκειμένου η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με τον τρόπο αυτό να θωρακίσει και να εμψυχώσει τους ακρίτες κατοίκους και παράλληλα να συντελέσει με τον καλύτερο τρόπο στη γενικότερη οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της ακριτικής Ορεινής περιοχής του Νομού μας.

Ήδη όλη η περιοχή είναι ανάστατη, οι δε κάτοικοι της Ακριτικής Σταυρούπολης που συνεχώς μου τηλεφωνούν, εκφράζουν την αγωνία, τον φόβο αλλά και την οργή τους, για την πιθανή μετατροπή του Στρατοπέδου σε Hot Spot με ότι αυτό συνεπάγεται και για την πλήρη υποβάθμιση της Ορεινής περιοχής και του οικισμού, αφού το συγκεκριμένο Στρατόπεδο βρίσκεται μέσα στη Σταυρούπολη, δίπλα στα σχολεία και τα σπίτια τους.

Θέλω να πιστεύω ότι η σημερινή Κυβέρνηση θα δει με την ανάλογη ευαισθησία το θέμα της φημολογούμενης λειτουργίας Hot Spot στο Στρατόπεδο «Αναλογίδη» και ότι σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να αλλοιωθεί ο χαρακτήρας και ο κοινωνικός ιστός της Σταυρούπολης. Αφού μια τέτοια απόφαση είναι βέβαιο ότι δεν αναβαθμίζει αλλά υποβαθμίζει και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην περιοχή».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

38 νέα κρούσματα στην Ξάνθη- 154 στην ΑΜΘ

1.193 νέα κρούσματα στη χώρα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ- Στους 603 οι διασωληνωμένοι-98 ακόμη θάνατ…