Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ελευθέριο έτος με εκδηλώσεις και τη συμμετοχή όλων

Ελευθέριο έτος με εκδηλώσεις και τη συμμετοχή όλων

0

Προτάσεις για το ετήσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων στο πλαίσιο των 100 χρόνων απελευθέρωσης ζήτησε από παρατάξεις και πολιτιστικούς συλλόγους η δημοτική αρχή

Κλήθηκε να παραστεί και ο πρωθυπουργός. Στις 3/10 η μαθητική παρέλαση-Στις 4/10 η στρατιωτική με τη συμμετοχή της Προεδρικής Φρουράς

Με τρόπο ανοιχτό και ενωτικό η νέα δηaμοτική αρχή επιδιώκει να εντάξει το σύνολο της Ξάνθης στο ετήσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια απελευθέρωσης της Ξάνθης.

Ο αντιδήμαρχος Μανώλης Φανουράκης, συμμετείχε σε σύσκεψη με εκπροσώπους θεσμικών φορέων και τους επικεφαλής των παρατάξεων, προκειμένου να θέσει το πλαίσιο της δημοτικής αρχής και να ζητήσει προτάσεις για τη διαμόρφωση των δράσεων που θα συνοδεύσουν τους εορτασμούς. Συνάντηση για τον ίδιο λόγο πραγματοποίησε και με τους πολιτιστικούς και λαογραφικούς συλλόγους δίνοντας διορία, ώστε να υποβληθούν οι προτάσεις.

«Αφού συγκεντρώσουμε τις προτάσεις θα διαμορφώσουμε ένα πλάνο με το ανάλογο κόστος που θα συζητήσουμε με τους επικεφαλής των παρατάξεων», σημείωσε στο «Ε» ο κ. Φανουράκης, επισημαίνοντας ότι στόχος είναι η συμμετοχή όλων και στην κατάρτιση του προγράμματος και στις εκδηλώσεις. «Ο χρόνος βέβαια, είναι εξαιρετικά περιορισμένος για τις εκδηλώσεις της επετείου, ωστόσο για το ετήσιο πρόγραμμα υπάρχει περιθώριο για να συζητήσουμε και να συνδιαμορφώσουμε». Ήδη προτάσεις έχουν καταθέσει οι παρατάξεις Μελισσόπουλου και Παπαχρόνη.

Σύμφωνα με το μέχρι σήμερα προγραμματισμό, ο εορτασμός της επετείου θα πραγματοποιηθεί στις 3 και 4 Οκτωβρίου. Η μαθητική παρέλαση θα λάβει χώρα την πρώτη μέρα του εορτασμού και η στρατιωτική τη δεύτερη με τη συμμετοχή και των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς. Την παρουσία τους έχουν επιβεβαιώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλος και ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος. Στις εκδηλώσεις έχει κληθεί και ο πρωθυπουργός αλλά δεν έχει γίνει γνωστό αν θα παραβρεθεί. Ακόμη, αναμένεται να δώσουν το παρών και κάποιοι υπουργοί, εκπροσωπώντας ενδεχομένως και την κυβέρνηση, αν δεν παραστεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το βράδυ της 4ης Οκτωβρίου θα επενδυθεί με τη μουσική του Σταμάτη Σπανουδάκη, μια συναυλία που αναμένεται να οριστικοποιηθεί με την επικύρωση της συμμετοχής της Περιφέρειας.

Το πρωτόκολλο όπως φαίνεται, θα είναι αυστηρό και η Ξάνθη θα γιορτάσει με λαμπρότητα τα 100 χρόνια Ελευθερίας.

Για τους ξανθιώτες βέβαια, όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του έτους που θα προγραμματιστούν σε επίπεδο τεχνών, πολιτισμού, αθλητισμού και ιστορίας έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς θα δώσουν την ευκαιρία να τιμήσουν με το δικό τους τρόπο, μικροί και μεγάλοι, την απελευθέρωση του τόπου μας.

Σε σχετική ερώτηση πάντως, προς τον αντ’ αυτού αντιδήμαρχο για το κατά πόσο προηγήθηκε προετοιμασία από την προηγούμενη δημοτική αρχή για τον εορτασμό, ο κ. Φανουράκης ενημέρωσε ότι δημιουργήθηκε μόνο το λεύκωμα που παρουσιάστηκε καθώς και οι επετειακές κονκάρδες.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …