Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Αίτημα Τσέπελη για κατασκηνώσεις ΑΜΕΑ στο στρατόπεδο Σταυρούπολης

Αίτημα Τσέπελη για κατασκηνώσεις ΑΜΕΑ στο στρατόπεδο Σταυρούπολης

0

Επίσκεψη γνωριμίας του γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Γιώργου Στεργίου στον αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Ν. Ευφραιμίδη και στο δήμαρχο Ξάνθης Μ. Τσέπελη

 

Γ. Στεργίου για Στρατόπεδο Σταυρούπολης: «Η ανακοίνωση του ΚΥΣΕΑ αναφέρεται σε υφιστάμενες δομές και όχι δημιουργία νέων κέντρων φιλοξενίας μεταναστών»

Χρηματοδότηση για αρδευτικό και κάθετο άξονα ζήτησε ο Ευφραιμίδης

 

 Επίσκεψη γνωριμίας με τους νέους τοπικούς άρχοντες αλλά και με παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς πραγματοποίησε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Γιώργος Στεργίου την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου. Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο …εξορμήσεων κυβερνητικών κλιμακίων σ’ όλη την Μακεδονία και Θράκη με αφορμή  της ανόδου του πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη εν’ όψει της ΔΕΘ. Ο κ. Σεργίου συνοδευόμενος από τον βουλευτή ΝΔ Ξάνθης κ. Σπύρο Τσιλιγγίρη, τον περιφερειακό σύμβουλο Κώστα Κουρτίδη, τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Μιχάλη Πατεράκη και το μέλος της Περιφερειακής Γραμματείας της ΝΔ Πελαγία Βώβου μετέβη στην αντιπεριφέρεια όπου τον υποδέχτηκε ο νέος αντιπεριφερειάρχης Ξάνθη Νίκος Ευφραιμίδης.

Ακολούθησε μια σύσκεψη μίας περίπου ώρας όπου ο κ. Στεργίου ενημερώθηκε για τα κύρια ζητήματα του νομού. Μετά το πέρας της σύσκεψης δήλωσε στο «Ε»: « : «Στόχος μας να διατηρήσουμε το μομέντουμ των επαφών μας με τους τοπικούς παραγωγικούς φορείς και με την κοινωνία που είχαμε από το προηγούμενο διάστημα όταν η ΝΔ ήταν αξιωματική αντιπολίτευση ώστε να μπορούμε να συνδιαμορφώνουμε το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ, να συζητάμε τα προβλήματα και μαζί  συλλογικά να προχωρήσουμε στην επόμενη ημέρα για την χώρα». Νωρίτερα ο κ. Στεργίου είχε συνάντηση με τον καθηγητή Σπύρο Ραψωμανίκη στο Εργαστήριο Απορρύπανσης το οποίο και χαρακτήρισε μοναδικό, εξαίροντας το επιστημονικό έργο που επιτελεί: «Υποχρέωση της πολιτείας είναι να αξιοποιήσει τέτοιου είδους επιστημονικές πρωτοβουλίες προκειμένου ν’  αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα και οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής που δυστυχώς όπως αποδείχθηκε μπορεί να κοστίσουν ακόμη και ανθρώπινες ζωές εκτός από υλικές καταστροφές».

Γ. Στεργίου για Στρατόπεδο Σταυρούπολης: «Η ανακοίνωση του ΚΥΣΕΑ αναφέρεται σε υφιστάμενες δομές και όχι δημιουργία νέων κέντρων φιλοξενίας μεταναστών»

Αναφερόμενος σε θέματα επικαιρότητας  που συζητήθηκαν στην συνάντηση ο κ. Στεργίου σημείωσε: « Αντιμετωπίσαμε ένα θέμα που αφορά την διαχείριση του μεταναστευτικού. Με αφορμή και όσα είπαμε με τον αντιπεριφερειάρχη θέλω να καταστήσω σαφές ότι η ανακοίνωση του ΚΥΣΕΑ αλλά και του κυβερνητικού εκπροσώπου αναφέρεται σε υφιστάμενες δομές και όχι δημιουργία νέων κέντρων. Η κυβέρνηση μιλά για υφιστάμενες δομές.  Πρέπει να αναλογιστούμε όμως ότι το βάρος που επωμίζονται τα νησιά μας είναι ιδιαίτερα μεγάλο και θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε και η η κυβέρνηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει άμεσα το πρόβλημα το οποίο φαίνεται ότι διογκώνεται εκ νέου. Θα δώσουμε ένα σαφές μήνυμα και στους γείτονές μας αλλά και στους διακινητές που εκμεταλλεύονται τους μετανάστες ότι η Ελλάδα δεν είναι πλέον ένα κέντρο διερχομένων. Υπάρχει κράτος, θα διασφαλίσουμε τα σύνορά μας και θα περιορίσουμε το πρόβλημα φυσικά ζητώντας αλληλεγγύη από τους Έλληνες και τους Ευρωπαίους εταίρους μας».

Χρηματοδότηση για το αρδευτικό και τον  κάθετο άξονα ζήτησε ο Ν. Ευφραιμίδης

Απ’ τη πλευρά του ο κ. Ευφραιμίδης έθεσε δύο σημαντικά ζητήματα του νομού μας: «Συζητήσαμε για δύο σημαντικά έργα του νομού που θέλουμε να χρησμοδοτηθούν από την κυβέρνηση. Το ένα είναι το αρδευτικό, και τμηματικά αν μπορεί να ξεκινήσει σύντομα η χρηματοδότησή του  και το άλλο είναι ο κάθετο άξονας. Ένα έργο που είναι σε εξέλιξη αλλά για την ολοκλήρωσή του χρειάζεται εκ νέου χρηματοδότηση. Ήταν μια πρώτη συνάντηση θα υπάρχει συνεργασία στο μέλλον», είπε .

Προτάσεις Τσέπελη για την κυβερνησιμότητα των δήμων

Επόμενος σταθμός του κ. Στεργίου το δημαρχείο όπου τον υποδέχτηκε ο νέος δήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελης, πλαισιωμένος από τον αντιδήμαρχο Μανώλη Φανουράκη, τον Γιάννη Μπούτο καθώς και εκπροσώπους της Αστυνομίας. Ο κ. Τσέπελης εκτός των άλλων του κατέθεσε και μια σειρά από επισημάνσεις που αφορούν στην διευκόλυνση της λειτουργίας των δήμων. Επ’ αυτού ήταν και η δήλωση του κ. Στεργίου μετά το πέρας της σύσκεψης: «Είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον νέο δήμαρχο Ξάνθης. Προφανώς αναδείχθηκαν και τα προβλήματα που κληρονόμησε η τοπική αυτοδιοίκηση με τον νόμο που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Νομίζω ότι όλες οι παρεμβάσεις που έγιναν πρόσφατα σχετικά με την κυβερνησιμότητα των δήμων τον βρίσκουν σύμφωνο και μόλις έκανε και κάποιες εποικοδομητικές παρατηρήσεις τις οποίες και θα μεταφέρω προς το αρμόδιο υπουργείο».

Κατασκήνωση για παιδιά ΑΜΕΑ το στρατόπεδο της Σταυρούπολης – Υποβλήθηκε αίτημα από Τσέπελη

Οι πρώτες δηλώσεις του δημάρχου Ξάνθης αφορούσαν μια δέσμη προτάσεων και προτεραιοτήτων του για θέματα που αφορούν το δήμο. Στο πλαίσιο αυτό ανέφερε πως υπέβαλλε αίτημα προς τον Στρατό για παραχώρηση του Στρατοπέδου της Σταυρούπολης στο δήμο με σκοπό να δημιουργήσει κατασκηνώσεις για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Μ. Τσέπελης: « Είναι τιμή μου που από την πρώτη μέρα η κυβέρνηση  δείχνει ότι είναι δίπλα στην τοπική αυτοδιοίκηση. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον γραμματέα που μας τίμησε και ήταν αποδέκτης των προτάσεων να λύσουμε και άλλους τομείς δυσλειτουργίας της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και την ενημέρωση που του έκανα για τον σχεδιασμό μας γενικότερα, για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής της κοινωνίας μας αλλά και για έργα που θα αναβαθμίσουν την οικονομική δραστηριότητα με διάφορες δράσεις.   Όπως το αίτημα μας να ζητήσουμε από τον Στρατό το στρατόπεδο της Σταυρούπολης για να το χρησιμοποιήσουμε ως κατασκήνωση για παιδιά ΑΜΕΑ.

Ευχαριστώ για την συναίνεση και την συμπαράσταση που έδειξε όπως και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας όπως και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας όπως και ο πρωθυπουργός μας . Είναι πολύ σημαντικό να ξεκινάμε με μια κυβέρνηση η οποία όλοι μαζί να συμπαρίστανται την τοπική αυτοδιοίκηση α΄και β’  βαθμού. Νομίζω ότι αυτή η ενότητα αν συνεχιστεί σ’ όλα τα επίπεδα δεν θα χάσουμε καμιά χρηματοδότηση και στο τέλος θα αποτιμήσουμε τα αποτελέσματα προς όφελος της κοινωνίας που θα είναι ότι καλύτερο και θα κερδίσουμε και το χαμένο έδαφος των προηγούμενων ετών».

Οι προτεραιότητες του νέου δημάρχου Ξάνθης

Αναφερόμενος στις προτεραιότητες και στο σχεδιασμό τόνισε: «Προτεραιότητες μας είναι να κάνουμε άμεσα παρεμβάσεις σ’ όλες τις κτηριακές υποδομές της άθλησης και του πολιτισμού ώστε να δώσουμε παροχή υπηρεσιών στην παιδεία. Επίσης παρεμβάσεις στο θέμα των σκουπιδιών και στον τουρισμό. Έχω καταθέσει πρόταση για ίδρυση μιας επιτροπής από όλους τους δήμους και τους φορείς με στόχο να βρούμε τους τρόπους να αυξήσουμε την επισκεψιμότητα στο νομό μας. Ιδιαίτερα για την Π. Πόλη έχουμε καταθέσει πρόταση η οποία και έγινε δεκτή να αυξηθούν από 60% σε 80% οι επιχορηγήσεις στην επιχειρηματικότητα και μια σειρά ακόμη κίνητρα για αύξηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας». Ο κ. Τσέπελης επίσης αναφέρθηκε και στην πρόταση προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να τιμήσει με την παρουσία του τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης μας που έγινε αποδεκτή εκφράζοντας την χαρά και την ικανοποίησή του επιπρόσθετα και για το γεγονός ότι θα παρελάσει και άγημα ευζώνων της προεδρικής φρουράς κάτι που είναι πολύ σπάνιο.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…