-1 κιλό αρνί ή κατσίκι
-6 μελιτζάνες στεονόμακρες
-4 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες, πολτοποιημένες
-2 κρεμμύδια τριμμένα
-2 φύλλα δάφνης
-3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
-μπόλικος μαϊντανός ψιλοκομμένος
-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και όποιο λάδι χρησιμοποιείτε για τηγάνισμα
-300 γρ. κεφαλογραβιέρα κομμένη σε κύβους
-3 ντομάτες, κομμένες σε φέτες
-αλάτι, πιπέρι
Πλένετε και κόβετε τις μελιτζάνες σε χοντρές φέτες. Τις βάζετε σε μια λεκάνη με νερό και αλάτι και τις αφήνετε για ½ ώρα να ξεπικρίσουν. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το κρέας. Προσθέτετε τις πολτοποιημένες ντομάτες, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη δάφνη, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνετε το κρέας να σιγοβράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα. Τέλος, προσθέτετε το μισό μαϊντανό.
Στραγγίζετε τις μελιτζάνες και τις στεγνώνετε σε απορροφητικό χαρτί. Ζεσταίνετε άφθονο λάδι για τηγάνισμα σ’ ένα τηγάνι και τις τηγανίζετε. Ρίχνετε σε ένα ταψί το αρνάκι με τη σάλτσα του, προσθέτετε τις μελιτζάνες, τις ντομάτες σε φέτες, μοιράζετε και τους κύβους του τυριού και ψήνετε στους 210ο C για άλλα 20’-25′. Γαρνίρετε με τον υπόλοιπο ψιλοκομμένο μαϊντανό.