Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Άνοιξαν οι παιδικοί του δήμου με περισσότερα voucher από πέρσι

Άνοιξαν οι παιδικοί του δήμου με περισσότερα voucher από πέρσι

0

Σε 221 ανέρχονται οι θέσεις voucher που θα απορροφήσουν οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Ξάνθης και σε 528.865 ευρώ ο προϋπολογισμό τους

 

Πέρσι ανέρχονταν σε 164 και το κονδύλι κατά 180.000 ευρώ λιγότερο. 30 νήπια και βρέφη εκτός παιδικών γιατί δεν υπάρχουν άλλες θέσεις voucher

 

Άνοιξαν χθες 2 Σεπτεμβρίου οι Παιδικοί Σταθμοί του δήμου Ξάνθης μόνο όμως για τα νήπια και βρέφη που ήδη φοιτούσαν  και επανεγγράφηκαν αλλά και αυτά που έχουν εισαχθεί με voucher. Σ’ ότι αφορά τα …πρωτάκια αυτά δηλαδή που εγγράφονται για πρώτη φορά δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη η εικόνα όπως μας πληροφορούν από τους Παιδικούς Σταθμούς του δήμου Ξάνθης και αναμένουν αυτό να γίνει μετά τις 16 Σεπτεμβρίου, οπότε θα εκλεγεί το νέο Δ.Σ. των Παιδικών Σταθμών.

Περισσότερα voucher και λεφτά από πέρσι αλλά με 30 νήπια και βρέφη εκτός

Σε 221 ανέρχονται οι θέσεις voucher που θα απορροφήσουν οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Ξάνθης και σε 528.865 ευρώ ο προϋπολογισμός τους. Πέρσι ανέρχονταν σε 164 και το κονδύλι κατά 180.000 ευρώ λιγότερο. Αυτό προκαλεί ικανοποίηση γενικότερα στο προσωπικό και σ’ όσους έχουν την ευθύνη και την αρμοδιότητα της λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών του δήμου. Παρά ταύτα υπάρχουν 30 νήπια με βρέφη που έχουν μεν voucher αλλά δεν μπαίνουν στους παιδικούς του δήμου Ξάνθης καθώς δεν υπάρχουν θέσεις και έχουν προσωρινά μπει σε λίστα αναμονής.

 Αναλυτικά οι θέσεις voucher στους παιδικούς του δήμου Ξάνθης

Γ’ Παιδικός 63 θέσεις
Ε’ Παιδικός 48 θέσεις
Η’ Παιδικός 56 θέσεις
ΣΤ’ Παιδικός 28 θέσεις
Κιμμερίων 19 θέσεις
Βρεφονηπιακός 7 θέσεις

 

Να σημειώσουμε ότι εκτός από τους Παιδικούς του δήμου υπάρχουν και οι ιδιωτικοί που δηλώνουν διαθέσιμες θέσεις και απορροφούν βρέφη και νήπια με voucher και συγκεκριμένα 7 ιδιωτικοί σταθμοί. Σύμφωνα δε με πληροφορίες που έχουν επιβεβαιωθεί από τον ίδιο τον Παιδικό σταθμό «Παιδική Πολιτεία Ευμοίρου» βρίσκονται σε διαδικασία αλλαγής της άδειας  ώστε να μπορέσουν να απορροφήσουν και τα 30 νήπια που έχουν voucher  και είναι στη λίστα αναμονής.

Επίσης να σημειώσουμε ότι στους παιδικούς του δήμου η θέση voucher κατοχυρώνεται με τη σειρά προσέλευσης ενώ για τον Βρεφικό Σταθμό με βάση τη μοριοδότηση.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βγήκε η προκήρυξη για 6 θέσεις στο Νοσοκομείο Ξάνθης

Δύο θέσεις στα Κ.Υ. Εχίνου και Σταυρούπολης – Δείτε τις ειδικότητες 817 θέσεις ΠΕ και ΤΕ &…