Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολύς κόσμος στην ορκωμοσία των νέων δημοτικών αρχών της Μύκης

Πολύς κόσμος στην ορκωμοσία των νέων δημοτικών αρχών της Μύκης

0

Παρόντες οι δύο βουλευτές Ζεϊμπέκ και Μπουρχάν, οι δήμαρχοι Ξάνθης και Τοπείρου και ο περιφερειακός σύμβουλος Κ. Κουρτίδης

 Συνεργασία με όλους για έναν σύγχρονο ευρωπαϊκό δήμο, υποσχέθηκε ο νέος δήμαρχος Ριτβάν Ντελή Χουσεΐν

Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του νέου δημάρχου Μύκης Ριτβάν Ντελή Χουσεΐν και του νέου δημοτικού συμβουλίου το απόγευμα του Σαββάτου στην αυλή του σχολείου του Εχίνου.

Την τελετή και τις νέες αρχές τίμησαν με την παρουσία τους οι δύο βουλευτές του νομού Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και Μπαράν Μπουρχάν, οι δήμαρχοι Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης και Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου, ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Κουρτίδης, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μιχάλης Πατεράκης και εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας της περιοχής.

Στην πρώτη σειρά μαζί με τους επισήμους βρέθηκαν ο απερχόμενος δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Τζεμήλ Καπζά καθώς και οι επικεφαλής των άλλων δύο αντιπολιτευόμενων παρατάξεων Αχμέτ Κιουρτ και Οντέρ Μέτσογλου, μαζί με άλλους νεοεκλεγέντες συμβούλους. Δεν παραβρέθηκε ο μουφτής Ξάνθης, αλλά ούτε και ο ψευδομουφτής Αχμέτ Μετέ, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες μας, είναι ασθενής.

Το προαύλιο του σχολείου ήταν γεμάτο κόσμο, ενήλικες και παιδιά, ενώ οι γυναίκες φορούσαν την επίσημη φορεσιά τους με εντυπωσιακά μαντήλια.

Την προσευχή της τελετής ανέλαβαν τρεις ιμάμηδες του Εχίνου και στη συνέχεια ο νέος δήμαρχος και οι σύμβουλοι ορκίστηκαν με το χέρι στο Κοράνι.

Ο νέος δήμαρχος Ριτβάν Ντελή Χουσεΐν αναφέρθηκε στις υποδομές και τα προβλήματα του δήμου που πρέπει να αντιμετωπιστούν

Στην ομιλία του ο Ριτβάν Ντελή Χουσεΐν ευχαρίστησε τους κατοίκους του δήμου για την τιμή της εκλογής του και υπενθύμισε ότι ασχολείται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση από το 2006 για να τονίσει: «γνωρίζω από πρώτο χέρι τι σημαίνει Τοπική Αυτοδιοίκηση και ποια προβλήματα έχει η περιοχή μας». Ο ίδιος αναφέρθηκε στην ορεινότητα του δήμου, το ανεπαρκές οδικό δίκτυο, τις ελλιπείς υποδομές, την έλλειψη χώρου δόμησης, την απουσία Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ΔΕΥΑ, Πολεοδομίας και άλλα που έχει απόλυτη ανάγκη ο δήμος για να οδηγηθεί στην ανάπτυξη. «Χρειαζόμαστε όλες τις υποδομές που υπάρχουν σε κάθε σύγχρονο δήμο της Ευρώπης», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι, «δεν πρέπει να σταθούμε σε πράξεις απλής διαχείρισης.

Ο νέος δήμαρχος έσπευσε να επισημάνει ότι πρόθεσή του είναι να συνεργαστεί με όλους τους φορείς Δημόσιας Διοίκησης και κάλεσε τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης και τους δημότες να τον στηρίξουν για να γίνει ο δήμος Μύκης «ένας σύγχρονος ευρωπαϊκός δήμος». Ο ίδιος κατέληξε στην ομιλία του λέγοντας ότι τα αποτελέσματα θα έρθουν με ομαδική δουλειά. Στη συνέχεια απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό στους συνδημότες του στα τουρκικά με παρόμοιο περιεχόμενο.

Η τελετή που συντόνισε ο υπάλληλος του δήμου Βασίλης Μωυσίδης ολοκληρώθηκε με την υπογραφή του Πρακτικού Ορκωμοσίας, ενώ στους παρευρισκόμενους προσφέρθηκαν κεράσματα από τοπικό ζαχαροπλαστείο.

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…