1 κιλό πατάτες
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. βούτυρο
100 γραμμ. μπέικον, κομμένο σε κυβάκια
2 κ.σ. ζωμό κρέατος
150 γραμμ. παρμεζάνα, τριμμένη
4 κ.σ. γάλα
αλάτι
Για τη ζύμη:
1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.σ. ελαιόλαδο
4-6 κ.σ. ζεστό νερό
βούτυρο
1 φέτα μπαγιάτικο ψωμί, τριμμένο
½ κ.κ. αλάτι
Βράζετε τις πατάτες ώσπου να μαλακώσουν και τις λιώνετε όσο είναι ζεστές. Σοτάρετε για λίγο το μπέικον και το κρεμμύδι με το βούτυρο, προσθέτετε τον ζωμό και απομακρύνετε το σκεύος από τη φωτιά. Ρίχνετε τις πατάτες, το γάλα, την παρμεζάνα και το αλάτι στο τηγάνι και ανακατεύετε. Βάζετε το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ, σχηματίζετε ένα λακκάκι στη μέση και ρίχνετε μία κουταλιά ελαιόλαδο και λίγο ζεστό νερό. Δουλεύετε τη ζύμη ρίχνοντας το αλεύρι προς το κέντρο της και σταδιακά προσθέτετε το υπόλοιπο νερό. Τη δουλεύετε ώσπου να μαλακώσει και να αποκτήσει ελαστικότητα. Την ανοίγετε με τον πλάστη σε αλευρωμένη επιφάνεια, σχηματίζοντας λεπτό φύλλο. Την κόβετε σε δύο δίσκους με διάμετρο 23 εκ. και 25 εκ. αντίστοιχα. Στρώνετε τον μεγαλύτερο σε μια ταρτιέρα με αποσπώμενο πάτο, αλειμμένη με ελαιόλαδο και πασπαλισμένη με το τριμμένο ψωμί. Ρίχνετε το μείγμα της πατάτας και καλύπτετε με το δεύτερο φύλλο ζύμης. Το ενώνετε πιέζοντας στις άκρες με λίγο νερό, και αλείφετε την επιφάνειά του με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Τέλος, τρυπάτε ελαφρώς το φύλλο με ένα πιρούνι, σε διάφορα σημεία, και βάζετε την πίτα να ψηθεί σε προθερμασμένο, στους 180oC, φούρνο για 45 λεπτά.