Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εύσημα από τον ΥΕΘΑ στο λοχία που έσωσε δις τη ζωή συμπολίτη

Εύσημα από τον ΥΕΘΑ στο λοχία που έσωσε δις τη ζωή συμπολίτη

0

Του έδωσε τιμητική πλακέτα για το θάρρος που επέδειξε

 «Είμαι πολύ χαρούμενος που κατάφερα να σώσω ένα συμπολίτη μου, με τις τεχνικές που μαθαίνουμε στο στρατόπεδο», δήλωσε ο ίδιος ο λοχίας ΕΠΟΠ Χρήστος Γκιαουράκης

Μετά το πέρας της ενημέρωσης στο Δ΄ Σώμα Στρατού, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος τίμησε τον ΕΠΟΠ Λοχία (ΠΖ) Χρήστο Γκιαουράκη ο οποίος πριν από λίγες ημέρες έσωσε τη ζωή πολίτη που κρεμάστηκε από το μπαλκόνι και στη συνέχεια υπέστη καρδιακό επεισόδιο. Ο Υπουργός συνεχάρη τον υπαξιωματικό με καταγωγή από το Κουτσό Ξάνθης για την ανδρεία και το θάρρος που επέδειξε προκειμένου να σώσει τον πολίτη που βρισκόταν σε κίνδυνο, γεγονός που, όπως είπε, αποδεικνύει εμπράκτως την υψηλή αίσθηση του καθήκοντος και της συνεισφοράς προς το κοινωνικό σύνολο από τους υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Τα συναισθήματα που ένιωσε περιέγραψε ο ίδιος ο Χρήστος Γκιαουράκης

Ο ίδιος ο λοχίας περιέγραψε το περιστατικό, λέγοντας ότι γυρνώντας από τη μεσημεριανή βόλτα με τα δύο του παιδιά άκουσε γυναίκα από το απέναντι μπαλκόνι να φωνάζει για βοήθεια και είδε τον άντρα που κρεμόταν από το μπαλκόνι. «Αμέσως άφησα στο διπλανό μαγαζί τα παιδιά μου και χωρίς δεύτερη σκέψη πέρασα γρήγορα απέναντι όπου έσπασα την πόρτα της οικοδομής για να μπω μέσα και κατευθύνθηκα στον τρίτο όροφο. Εκεί έσπασα την πόρτα του διαμερίσματος, βγήκα στο μπαλκόνι και άπλωσα το χέρι στον κρεμασμένο. Για ένα λεπτό περίπου ήμασταν και οι δύο κρεμασμένοι από το μπαλκόνι. Χρειάστηκα να έρθουν δύο συμπολίτες μου για να με βοηθήσουν να τον ανεβάσουμε επάνω. Μόλις τον ανεβάσαμε, τον αφήσαμε να καθίσει στο μπαλκόνι του, και εκεί υπέστη καρδιακό επεισόδιο. Αμέσως έκανα τις γρήγορες κινήσεις της ΚΑΡΠΑ που μαθαίνουμε συνέχεια στο στρατόπεδο και περίπου στα δύο λεπτά επανήλθε. Στη συνέχεια, περίμενα να έρθει το ασθενοφόρο για να τον παραλάβει», διηγήθηκε ο ίδιος ο κ. Γκιαουράκης, που εξήγησε ότι σε όλη τη διάρκεια του περιστατικού προσπαθούσε να είναι ήρεμος, όπως μαθαίνουν και στη μονάδα τους, και στόχος του ήταν να επαναφέρει το συμπολίτη και να ζητήσει τις πρώτες βοήθειες. «Δε σκέφτηκα ούτε μια στιγμή τον εαυτό μου παρά μόνο να βοηθήσω αποτελεσματικά, με τις τακτικές που μας μαθαίνουν στο στρατόπεδο. Είμαι πολύ χαρούμενος που κατάφερα να σώσω ένα συμπολίτη μου», σημείωσε ο ίδιος.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…