Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εκκρεμότητες χρόνων παραδίδει η δημοτική αρχή που φεύγει

Εκκρεμότητες χρόνων παραδίδει η δημοτική αρχή που φεύγει

0

Δύο –τρεις χαρακτηριστικές περιπτώσεις στην οδό 40 Εκκλησιών

Το κάτω μισό του φανοστάτη. Λείπει το άνω μέρος

Από την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου αναλαμβάνει και επίσημα τα ηνία του δήμου Ξάνθης η νέα δημοτική αρχή που προήλθε από τις τελευταίες εκλογές. Μέχρι τότε ο δήμος

Ξάνθης και όλοι οι υπόλοιποι που εξέλεξαν νέο δήμαρχο (Μύκης π.χ.), έχουν αυτοί την ευθύνη λειτουργίας των δήμων. Λάμβαναν αποφάσεις, υλοποιούσαν αποφάσεις, εκτελούσαν έργα και γενικώς λειτουργούσαν τους δήμους ενώ ελάμβαναν και τη σχετική οικονομική αποζημίωσή τους.

Άρα όλα θα έπρεπε να λειτουργούν κανονικά ως όφειλαν εξάλλου μέχρι και το τέλος Αυγούστου. Θεωρητικά λοιπόν, αυτή θα έπρεπε να είναι η εικόνα. Μόνον που δεν είναι ακριβώς έτσι.

Η διαπίστωση που έγινε δείχνει μια εικόνα χαλάρωσης, μια εικόνα του στυλ «άστα γι’ αυτούς που έρχονται». Κι έτσι, αφημένα στην τύχη τους τα πράγματα, είναι λογικό να χειροτερεύουν, να αυξάνονται τα προβλήματα.

Ένα πρόβλημα χρόνων

Πεζοδρόμιο στη Μικράς Ασίας επικίνδυνο να το περπατήσεις

Συμπολίτης μας λοιπόν μας ενημέρωσε για ένα σοβαρό πρόβλημα στην οδό 40 Εκκλησιών που μάλλον θα υφίσταται και σε άλλες οδούς.

Στην οδό 40 Εκκλησιών όπως διαπιστώσαμε, υπάρχει μια εικόνα όχι τιμητική για το δήμο μας. Σπασμένοι φανοστάτες, σπασμένα και πεταμένα κολονάκια, εδώ και καιρό, μια εικόνα άσχημη.

Παράλληλα, όλο αυτό το σκηνικό, δείχνει και την αδιαφορία του δήμου ν’ αποκαταστήσει τις ζημιές που έγιναν εδώ και χρόνια, όπως μας ανέφερε επαγγελματίας της περιοχής.

Μάλιστα οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους. Κομμένοι στη μέση οι μεταλλικοί μεγάλοι φανοστάτες. Μετρήσαμε τρεις σε απόσταση 150 μέτρων.

Το ίδιο με τα μεταλλικά κολονάκια στα πεζοδρόμια. Βγαλμένα, πεταμένα κάτω, άλλα μισοβγαλμένα. Εικόνα άσχημη και ένδειξη έλλειψης δημοτικού ενδιαφέροντος.

Τέλος, πεζοδρόμια στην οδό Μικράς Ασίας αρχές, αδιάβατα και επικίνδυνα. Κι όλα αυτά ιστορίες χρόνων.

Γιατί αυτή η εγκατάλειψη, η αδιαφορία, ρωτούν οι περίοικοι. Πέντε χρόνια δεν ήταν αρκετά για να διορθωθούν τα κακώς κείμενα;

Οι αποχωρούντες αφήνουν πολλές εκκρεμότητες, πάρα πολλές. Κι αυτό είναι μια επιπρόσθετη ευθύνη για τη νέα δημοτική αρχή.

Γ.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πάνω από πέντε χιλιάδες φακελάκια με σπόρους μοίρασαν οι «Σπορίτες» στην Ξάνθη

Σε μία προσπάθεια να επεκτείνουν τις δράσεις τους βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης το απόγευμ…