Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Στριφτή πίτα με μοτσαρέλα!

Στριφτή πίτα με μοτσαρέλα!

0

Για την ζύμη

400 ml. Γάλα

3 αυγά

6 κ.σ. λάδι

5 κ.σ. γιαούρτι

2 φακελάκια μαγιά

2 κ.γ. αλάτι

1 κιλό αλεύρι περίπου

Γέμιση

50 γρ. φυτίνη και 50 ml ηλιέλαιο

400 γρ. τυρί τύπου μοτσαρέλα

1 κούπα σάλτσα ντομάτα

1 κροκάδι για πάνω από τη πίτα

Φτιάχνουμε μία ζύμη μαλακή και την αφήνουμε να φουσκώσει περίπου μία ώρα. Χωρίζουμε την ζύμη σε 4 μπαλάκια και ανοίγουμε το κάθε ένα σε στρογγυλό φύλλο περίπου 1 εκ.

Αλείφουμε την ζύμη με το μείγμα φυτίνη ηλιέλαιου και μετά με το 1/3 της σάλτσας ντομάτας. Στη συνέχεια ρίχνουμε το 1/3 της τριμμένης μοτσαρέλας. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα τέσσερα φύλλα.

Βάζουμε στη μέση μια κούπα και κόβουμε ακτινωτά κομμάτια στις διαστάσεις που θέλουμε. Αφήνουμε τη πίτα να φουσκώσει πάλι και αλείφουμε με έναν κρόκο και λίγο ηλιέλαιο.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 περίπου λεπτά

  • Μπουγάτσα με μπανάνες

    1 πακέτο φύλλο σφολιάτας 1 λίτρο γάλα σόγιας (με γεύση βανίλια) 1 φλυτζ. τσαγιού ζάχαρη 1 …
  • Τάρτα με μελιτζάνα

    Για τη ζύμη -200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις -100 γραμμάρια βούτυρο, κρύο από το…
  • Πίτα στο Τηγάνι με Βλίτα και Φέτα

    4 χωριάτικα φύλλα 500 γρ. βλίτα βρασμένα 2 φρέσκα κρεμμυδάκια πολύ ψιλοκομμένα λίγο άνηθο …
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χριστουγεννιάτικα κουλουράκια με καρύδι

200 ml ζεστό γάλα 10 γραμμάρια ξερή μαγιά (ή 20 γραμμάρια φρέσκια μαγιά) 300 γραμμάρια βού…