Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγροτικά Μείωση φορολογίας στο 10% για τους παραγωγούς προωθεί το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης

Μείωση φορολογίας στο 10% για τους παραγωγούς προωθεί το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης

0

Διασφάλιση σταθερών πόρων από τη νέα ΚΑΠ-αλλαγή του νόμου για τους Συνεταιρισμούς

Για τους οδικούς άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί η κυβερνητική πολιτική σε ό,τι αφορά το έργο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενημερώθηκε ο αρμόδιος υπουργός, Μάκης Βορίδης, κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε προχθές το πρωί.

Απώτερος στόχος αυτών, αποτελεί η ισχυρή ανάπτυξη με περισσότερες επενδύσεις, που θα έχουν ως αποτέλεσμα και νέες καλύτερες δουλειές, καθώς και μια νέα προοπτική για τον αγροτικό τομέα και την ανάπτυξη της υπαίθρου.

Στις άμεσες κυβερνητικές προτεραιότητες υπάγεται η διασφάλιση σταθερών πόρων από τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική. Μάλιστα, όπως υπογράμμισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης κατά την τελετή παράδοση-παραλαβής, αποτελεί «προτεραιότητά μας η διαπραγμάτευση της ΚΑΠ προς όφελος και προς το συμφέρον των Ελλήνων αγροτών».

Προτεραιότητα αποτελεί επίσης η μείωση της φορολογίας για όλες τις ομάδες παραγωγών και για τα συνεργατικά σχήματα στο 10%, κάτι για το οποίο ο κ. Βορίδης, σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους, υπογράμμισε ότι «έχουμε ψηφιστεί» και σημείωσε ότι για το θέμα αυτό έχει ήδη μιλήσει με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, λέγοντάς του ότι θέλει να το δει μέσα από τη δέσμη του Προϋπολογισμού.

Ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης, σε ό,τι αφορά το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βρίσκεται η εισαγωγή ενός νέου νόμου για τους συνεταιρισμούς, όπως και η αντιμετώπιση ενός από τα πιο σημαντικά προβλήματα του αγροτικού κλάδου, αυτό των παράνομων ελληνοποιήσεων στα αγροτικά προϊόντα, η οποία πρόκειται να γίνει μέσω της εντατικοποίησης των ελέγχων.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αγροτικά
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…