Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγροτικά Θα «τρέχει» μέχρι 20 Σεπτεμβρίου το Leader στον νομό μας

Θα «τρέχει» μέχρι 20 Σεπτεμβρίου το Leader στον νομό μας

0

Θερμό ενδιαφέρον για επενδύσεις από την Ξάνθη –   Εταιρείες παραγωγής αιθέριων ελαίων και καλλυντικών αλλά και …τηλεοπτικό στούντιο παραγωγής!

 

Εκτιμήσεις για  περισσότερες από 80 προτάσεις από τους δύο νομούς  – Ο αρχικός προϋπολογισμός είναι 4.250.000 ευρώ.

 

 

 

“Τρέχει” με γοργούς ρυθμούς το ιδιωτικό Leader της Ξάνθης που υλοποιείται μαζί με της Ροδόπης από την Αναπτυξιακή Ροδόπης (ΑΝ.ΡΟ) Υπενθυμίζουμε ότι προκηρύχθηκε στις 15 Απριλίου 2019 γι αυτό και ως προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής των προτάσεων ορίστηκε η 20η  Σεπτεμβρίου. Να σημειώσουμε ότι σε άλλες περιφερειακές ενότητες η καταληκτική ημερομηνία είναι μέσα στον Ιούλιο ή τον Αύγουστο: «Έπρεπε να δοθεί χρόνος στους μελετητές να ολοκληρώσουν τους φακέλους» υπογραμμίζει, αιτιολογώντας την παράταση ο γενικός διευθυντής της Αναπτυξιακής Ροδόπης ΑΕ, Στάθης Κεφαλίδης.

Θερμό ενδιαφέρον για επενδύσεις από την Ξάνθη 

Συνεχίζοντας ο κ. Κεφαλίδης σημείωσε πως υπάρχει θερμό ενδιαφέρον από ιδιώτες και στους δύο νομούς και στρέφεται σε τυποποίηση αγροτικών και μη προϊόντων,  παραδοσιακό καφενείο,  εταιρείες παραγωγής αιθέριων ελαίων και καλλυντικών αλλά και …τηλεοπτικό στούντιο παραγωγής! Πρόκειται για επενδυτικά σχέδια που υπερβαίνουν τους παραδοσιακούς τομείς αγροτουρισμού και δημιουργίας μικρών καταλυμάτων και ξενοδοχείων που κυριαρχούσαν σε άλλα Leader παλαιότερων εποχών.

Πάνω από 80 προτάσεις με προϋπολογισμό 4.250.000 ευρώ

Ο κ. Κεφαλίδης εκτιμά ότι θα κατατεθούν περισσότερες από 80 προτάσεις από τους δύο νομούς, καθώς το LEADER ξεκινά από τα 5.000 ευρώ και φτάνει τα 600.000 ευρώ. Αναμένει ότι οι προτάσεις θα κατατεθούν τον Σεπτέμβρη.

Ο αρχικός προϋπολογισμός είναι 4.250.000 ευρώ. «Η καινοτομία του προγράμματος αυτού είναι ότι παρακολουθείται το κάθε ίχνος της επικοινωνίας με τον επενδυτή ηλεκτρονικά μέχρι και την κατάθεση του φακέλου, γεγονός που αποδεικνύει τη μεγάλη διαφάνεια που το χαρακτηρίζει», σημειώνει ο κ. Κεφαλίδης.

 Στον Έβρο έκλεισε το Leader

Πολύ μεγάλη είναι η ανταπόκριση στην πρόσκληση της Δημοσυνεταιριστικής Έβρος ΑΕ για το LEADER Κεντρικού και Νότιου Έβρου, όπως ανέφερε ο γενικός διευθυντής της, Ευάγγελος Καζάκης, σημειώνοντας  ότι είναι από τις πρώτες εταιρείες που προκήρυξαν και ολοκληρώνουν και η όλη διαδικασία είναι ομαλή. Η καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής της πρότασης ήταν η 8η Ιουλίου. Ο κ. Καζάκης πρόσθεσε  ότι η συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη ανέρχεται ενδεικτικά σε 1.531.500 ευρώ. Το ενδιαφέρον των επενδυτών κατευθύνθηκε στη μεταποίηση, τη βιοτεχνία, την παροχή υπηρεσιών, τα τουριστικά καταλύματα και τις επιχειρήσεις εστίασης.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αγροτικά
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πιθανή διακοπή νερού αύριο σε περιοχές της πόλης

Στο πλαίσιο προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης από το Παρά…