Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Καλαμαράκι στη σχάρα με σάλτσα πράσινης και κόκκινης πιπεριάς

Καλαμαράκι στη σχάρα με σάλτσα πράσινης και κόκκινης πιπεριάς

0

4 καλαμάρια

1 κρεμμύδι

2 κόκκινες πιπεριές

2 πράσινες πιπεριές

1 σκόρδο

1 ντομάτα

Ελαιόλαδο έξτρα παρθένο

αλάτι

100 ml ζωμός λαχανικών

Πρώτα ψήνουμε τις πιπεριές σε προθερμασμένο φούρνο. Μόλις αυτές ψηθούν, τότε αφαιρούμε τον φλοιό τους και τις πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και αλάτι. Αφαιρούμε τους σπόρους και με ένα μαχαίρι τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το σκόρδο που το έχουμε τρίψει και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Μόλις αρχίσουν να ροδίζουν, τότε ρίχνουμε στο τηγάνι και τις πιπεριές. Αφήνουμε να σιγοβράσουν περίπου 10 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες, χωρίς τον φλοιό τους και τους σπόρους, καθώς επίσης προσθέτουμε και το ζωμό λαχανικών. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και αφήνουμε τα υλικά μας για πέντε ακόμη λεπτά να βράσουν. Σβήνουμε και αποσύρουμε από την εστία και έχουμε ήδη ετοιμάσει την σάλτσα πιπεριάς.

Για τα καλαμάρια, τα ανοίγουμε κατά μήκος, ώστε να ψηθούν γρηγορότερα και ομοιόμορφα στη σχάρα ή στο γρίλ της κουζίνας μας. Τα ραντίζουμε με λίγο λάδι και αλάτι και τα ψήνουμε στη σχάρα ή στο γριλ για τέσσερα λεπτά. Σερβίρουμε το καλαμάρι, ρίχνοντας πάνω στο καθένα αρκετή από την σάλτσα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χταπόδι με κοκκινιστό κριθαράκι & άρωμα ούζου

-1 χταπόδι 1,5 κιλό, πλυμένο και καθαρισμένο -150 ml ελαιόλαδο -1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψι…