Αρχική ΓΝΩΜΕΣ Αμαρύσιον

Αμαρύσιον

0

Γνωστή συνοικία των Αθηνών στο βόρειο μέρος της πόλεως και πριν την όμορφη Κηφισιά. Για την ονομασία του σημερινού Αμαρουσίου υπάρχουν πολλές εκδοχές και απόψεις. Φαίνεται όμως να επικρατεί η γνώμη που αφορά τον πλούσιο υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής. Από την λέξη ‘’μύρια’’ που συμβολίζει μεγάλη ποσότητα προέρχονται τα εκατομμύρια και επίσης η λέξη Μίλια. Είναι κάτι το πληθωρικά μεγάλο.

Οι Λατίνοι δανείστηκαν την λέξη μας για να χαρακτηρίσουν το μέγεθος της θαλάσσης και την είπανε Mare. To Αλφα μπροστά είναι προσθετικό, δηλαδή πολύ νερό. Στο Μαρούσι υπήρχαν πάντοτε πλούσιες πηγές νερού που οι ντόπιοι εκμεταλλεύονταν για να πουλάνε το άφθονο προϊόν τους στους Αθηναίους. Από το Μαρούσι ήταν και ο Μαραθώνιος Ολυμπιονίκης Σπύρος Λούης που το επάγγελμά του ήταν νερουλάς. Μαρούσι λοιπόν σημαίνει περιοχή με πολλά νερά.

Όλες οι λέξεις της Ελληνικής γλώσσας είναι εννοιολογικές και όχι σημασιολογικές, έχουν δηλαδή μέσα τους έννοια, γνώση, περιγραφή γεγονότων και καταστάσεων. Ας πούμε την λέξη Μυστήριο. Είναι σύνθετη γιατί προέρχεται από τον μυ=ποντίκι και το ρήμα τηρώ. Το ποντίκι επειδή μπορεί και κινείται κάτω από την γη και παρατηρεί αυτά που εμείς δεν μπορούμε να δούμε, γι’ αυτό και είναι για μας μυστήριο και μυστήριο αποκαλείται σε όλες τις Λατινογενείς γλώσσες. Βέβαια το ποντίκι λέγεται και αρουραίος επειδή περπατάει στην άρουρα (γη) από όπου οι δυσλεκτικοί Άγγλοι έκαναν την λέξη τους area=περιοχή. Βέβαια εδώ ολόκληρες ήπειροι ονομάζονται με Ελληνικά ονόματα, στον αρουραίο θα κολλήσουμε;

Ευρώπη, ελληνική θεότητα, κόρη του Αγήνορα και της Τηλεφάεσσας, εγγονή του Ποσειδώνα. Ασία: Ο Άσιος ήταν γιός του Βασιλιά Δάρδανου που έδωσε το όνομά του στην ήπειρο της Ασίας. Ισπανία, λόγω των πολλών βροχοπτώσεων που δέχεται έχει πολλά δάση και γι αυτό ήταν αφιερωμένη στον κακόμορφο Θεό των δασών Πάνα. Εις τον Πάνα λοιπόν- Es pana. H Ιαπωνία είναι η άπω Ιωνία.  Η Γερμανία- Deutschland= Deus και Land  ο Δίας και η Λας=πέτρα, δηλαδή Η γερμανία είναι η γη του Δία. Παρακαλείται η κυρία Μέρκελ  να παραδώσει πάραυτα στον Ελληνικό στρατό την Βαυαρία και την Σαξωνία. Αμέσως, πριν θυμώσουμε.

Πάμε τώρα στο Suez. Βλέπετε, οι Άραβες διαβάζουν από δεξιά προς αριστερά και όχι όπως εμείς γι αυτό και η διώρυγα λέγεται Zeus. Είπατε κάτι; Καλά, εντάξει, δεν άκουσα. Για να δούμε τώρα και τον Τάμεση ποταμό. Thames λένε οι πολύξεροι Άγγλοι. Αμ δε, Θύαμης λέγεται το ποτάμι, Ελληνικότατο είναι. Βέβαια και το ποτάμι της Ρώμης είναι ο Τίβερης ποταμός και φυσικά είναι Ελληνικός αφού είναι το ζεστό ποτάμι, ο Θίβρης ποταμός που στα θεοφάνεια πηδάνε καταχείμωνο για τον σταυρό, διότι θίβρης σημαίνει ζεστός.

Μα γιατί και η Βρετανία δεν είναι Ελληνική αφού λέγεται British (και το λένε με καμάρι) αφού προέρχεται από την λέξη Βρυττός που σημαίνει παρθένος εξ ου και η πολιτεία  Virginia της Αμερικής ονομάστηκε έτσι προς τιμήν της παρθένου Βασίλισσας της Αγγλίας. Πολύ στέρηση βρε παιδί μου, πάρα πολύ. Εμείς από την πλευρά μας δεν θα έχουμε Κυβερνήτες και Δημοτικούς συμβούλους για να επανδρώσουμε τις νέες προσαρτήσεις στην Ελλάδα. Μια άλλη φορά θα πούμε περισσότερα για την παγκοσμιότητα της υπέρλαμπρης Ελλάδος.

   Φοίβος Ιωσήφ

  • Φτάσαμε πιά κοντά στον Θεό

    Φοίβος Ιωσήφ Ήταν τόσο κοντά ο Θεός και δεν το ξέραμε, τώρα το μάθαμε. Αυξήσαμε τις γνώσει…
  • Ο πασίγνωστος El Arabi

    Η μαθητιώσα νεολαία και η φίλαθλη τοιαύτη ξέρει καλά να ξεχωρίζει τις αξίες από τις απαξίε…
  • Ατιμούλια Έλληνες

    Εθνικά σύνορα είναι εκείνα που δείχνουν τα γεωγραφικά σημεία στα οποία φθάνουν τα συμφέρον…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
  • Ο πασίγνωστος El Arabi

    Η μαθητιώσα νεολαία και η φίλαθλη τοιαύτη ξέρει καλά να ξεχωρίζει τις αξίες από τις απαξίε…
  • Ατιμούλια Έλληνες

    Εθνικά σύνορα είναι εκείνα που δείχνουν τα γεωγραφικά σημεία στα οποία φθάνουν τα συμφέρον…
  • Ανθρωπωδία

    Είναι η ᾠδὴ τῶν τράγων = χορικό άσμα των λατρευτῶν του Διονύσου που φορούσαν δέρματα τράγω…
Περισσότερα άρθρα από Φοίβος Ιωσήφ
Περισσότερα άρθρα από ΓΝΩΜΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έπος Καραγκιοζιάδα – Εθνική Φαρσοκωμωδία*

«Τα λόγια του παράλογα, μα τόσο λογικά σε εποχές απέραντης απερισκεψίας» Δημήτρης Αβούρης …