Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Πρόταση στην περιφέρεια για εναλλακτική λύση στην «Θηλιά»

Πρόταση στην περιφέρεια για εναλλακτική λύση στην «Θηλιά»

0

Ο Χ. Ζεϊμπέκ πρότεινε να παρακαμφθεί η «θηλιά» και να γίνει ο δρόμος από το Σιρόκο προς τον Κένταυρο

 

 Ζαγναφέρης: «Πρωτεύει το δημόσιο συμφέρον. Πρέπει να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι»

 

Διχάζει την τοπική κοινωνία το θέμα της ασφαλτόστρωσης του δρόμου στην περιοχή της «Θηλιάς». Πρόκειται για ένα τμήμα 3,5 χιλιόμετρα του συνολικού δρόμου των 14 χιλιομέτρων που συνδέει την Ξάνθη με τον Κένταυρο. Η δημοπράτηση ακυρώθηκε όπως έγραψε με αποκλειστικό ρεπορτάζ του το «Ε» για «τεχνικούς λόγους» όπως μας είπαν από το Δασαρχείο και την Διεύθυνση Δασών ωστόσο το ζήτημα για το τι μέλλει γενέσθαι και για το τι πρέπει γενέσθαι παραμένει.

Σαράντα χρόνια ζητούν ένα δρόμο για να γλυτώσουν 50 χιλιόμετρα!

Να θυμίσουμε ότι η ασφαλτόστρωση του δρόμου αυτού αποτελεί χρόνιο αίτημα των κατοίκων του Κενταύρου και της ορεινής περιοχής από το 1980! Κι αυτό επειδή αναγκάζονται να διανύουν 50 χιλιόμετρα για να έρθουν από τον δρόμο του Εχίνου στην Ξάνθη. Ανάλογες ενέργειες για να γίνει η ασφαλτόστρωση είχαν γίνει και επί Νομαρχίας του Γιώργου Παυλίδη.

Ζαγναφέρης: «Πρωτεύει το δημόσιο συμφέρον. Πρέπει να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι»

Την αναγκαιότητα να γίνει το έργο παρά τις αντιδράσεις μερίδας των πολιτών που είναι αντίθετοι επικαλείται ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης: «Όλοι αυτοί που αντιδρούν πρέπει να αναλογιστούν ότι υπάρχουν συντοπίτες μας που ταλαιπωρούνται. Καλά είναι τα χόμπι αλλά πρωτεύει το δημόσιο συμφέρον και η εξυπηρέτηση τόσων ανθρώπων. Κι επιτέλους αν θέλουν τόσο πολύ να υπάρχει χωματόδρομος αυτός μπορεί να γίνει ως παράδρομος του ασφαλτοστρωμένου. Αυτό που πρέπει να σκεφτούν επίσης είναι ότι  στα πιο τουριστικά ορεινά μέρη υπάρχουν ασφαλτωμένοι και ασφαλείς δρόμοι και όχι χωματόδρομοι»!

Χ. Ζεϊμπέκ: «Να μην ασφαλτοστρωθεί η «θηλιά». Να γίνει ο δρόμος από το Σιρόκο που την παρακάμπτει»

Γι αυτό το θέμα πήρε θέση και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ ο οποίος και πρότεινε μια εναλλακτική λύση. Είπε δηλαδή να παρακαμφθεί η «θηλιά» και ο δρόμος να γίνει από το Σιρόκο που ήδη ένα τμήμα του είναι ασφαλτοστρωμένο και επίσης είναι 14 χιλιόμετρα μέχρι τον Κένταυρο. «Συμφωνώ ότι  η «Θηλιά» δεν πρέπει να πειραχθεί , να μην γίνει ασφαλτόστρωση. Μπορεί όμως να γίνει ασφαλτόστρωση στο δρόμο από το Σιρόκο που οδηγεί πίσω από την «θηλιά» και την παρακάμπτει. Είναι επίσης 14 χιλιόμετρα μέχρι τον Κένταυρο και πιο βατός. Αυτό πρότεινε και ο Ορειβατικός Σύλλογος και θεωρώ ότι είναι σωστό. Αν και νομίζω ότι ξεκινάει λάθος. Θα έπρεπε να ξεκινήσει από τον Κένταυρο και προς την Ξάνθη». Ο κ. Ζεϊμπέκ ανέφερε ότι την εναλλακτική αυτή λύση την έθεσε στον περιφερειάρχη κ. Μέτιο, ο οποίος και δεσμεύτηκε να την εξετάσει.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πάνω από πέντε χιλιάδες φακελάκια με σπόρους μοίρασαν οι «Σπορίτες» στην Ξάνθη

Σε μία προσπάθεια να επεκτείνουν τις δράσεις τους βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης το απόγευμ…