Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Παγωτό με γκοφρέτα σοκολάτας

Παγωτό με γκοφρέτα σοκολάτας

0

-550 ml πλήρες γάλα

-3 καψουλίτσες βανίλιας

-4 κρόκοι αβγών

-100 γρ. ζάχαρη άχνη

-130-140 γρ. γκοφρέτα σοκολάτας σε κομματάκια

-80-100 γρ. σταγόνες σοκολάτας

Για γαρνίρισμα: σιρόπι σοκολάτας

Χτυπάμε με το μίξερ χειρός τις βανίλιες με τους κρόκους και τα 60 γρ. ζάχαρης άχνης μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Τοποθετούμε σε κατσαρόλα το γάλα με την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε. Μόλις έλθει σε σημείο βρασμού ρίχνουμε το μείγμα αβγών σταδιακά,  ανακατεύοντας συνεχώς και μόλις πήξει το μείγμα κατεβάζουμε από τη φωτιά. Βάζουμε σε μεταλλικό σκεύος το μείγμα και το αφήνουμε για 10-15΄στη κατάψυξη. Όταν σφίξει λίγο και πριν καταψυχθεί, το βγάζουμε από τη κατάψυξη, το ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τις γκοφρέτες  κομμένες σε κομματάκια και τις σταγόνες σοκολάτας. Ανακατεύουμε με μια μαρίζ απαλά να ενσωματωθούν και το ξαναβάζουμε στη κατάψυξη για 3 τουλάχιστον ώρες πριν σερβίρουμε. Γαρνίρουμε με σιρόπι σοκολάτας.

  • Γαλακτομπακλαβάς

    Για σιρόπι: 3 ½ φλιτζάνια ζάχαρη, 3 ½ φλιτζάνια νερό, ½ ένα λεμόνι ημι πρεσκέζ, 1 κ. σούπα…
  • Kέικ μπακλαβά

    -100 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα (Για τη γέμιση) -4 φύλλα κρούστας -2 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο…
  • Ξεροτήγανα νηστίσιμα

    Για τα ξεροτήγανα -4 φλ. αλεύρι γ.ο.χ. -2 μικρά ακέρωτα πορτοκάλια (το χυμό και το ξύσμα τ…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
  • Ζυμαρικά με σάλτσα ροκφόρ

    -230 γρ ζυμαρικά (σκιουφιχτά, κοχύλια, βίδες, πέννες ή ριγκατόνι) -100 ml γάλα πλήρες -100…
  • Ρεβύθια με κιμά

    -500 γρ ρεβίθια αποφλοιωμένα -200 γρ κιμάς μοσχαρίσιος -1 τεμ κρεμμύδι ξερό -1 σκελίδα σκό…
  • Κόκορας κρασάτος

    -1 κόκορας 3 κιλών, σε 10 κομμάτια ή 2 κοτόπουλα των 1.500 γρ. -750 ml κόκκινο ξηρό κρασί …
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ζυμαρικά με σάλτσα ροκφόρ

-230 γρ ζυμαρικά (σκιουφιχτά, κοχύλια, βίδες, πέννες ή ριγκατόνι) -100 ml γάλα πλήρες -100…