Αρχική ΓΝΩΜΕΣ Από πού ξεκινάμε την δουλειά

Από πού ξεκινάμε την δουλειά

0

Η δουλειά δεν είναι ό,τι το πιο ευχάριστο, γι αυτό ξεκινάμε να εξετάζουμε το θέμα από τις αργίες, είναι περισσότερο ελκυστικές. Πόσες ημέρες δικαιούμαστε άδεια από τον εργοδότη;

Αν ο εργοδότης είναι το Ελληνικό Δημόσιο δεν τίθεται θέμα περιορισμού των ημερών, των μηνών, των ετών και των αιώνων. Δεν κάνουμε τσιγκουνιές στον χρόνο.  Υπάρχει επιλογή ανάμεσα στο αν θέλουμε να πηγαίνουμε κάθε μέρα στη δουλειά ή κάθε νύχτα. Στην δεύτερη περίπτωση η υπηρεσία μας δεν έχει νυχτερινό ωράριο οπότε και επιλέγουμε την νύχτα. Ποτέ δεν πρέπει να ρωτήσεις ποιες ώρες εργαζόμαστε, δεν έχει και τόσο ενδιαφέρον. Ρώτα αμέσως μετά την πρόσληψη πόσες ημέρες άδεια δικαιούσαι και ποιες ημέρες του έτους δεν είναι εργάσιμες. Αν κάνεις έτσι μια σούμα θα δεις ότι η εργασία περιορίζεται σε πολύ λίγες μέρες και το καταπίνεις. Όχι αμάσητο, εδώ επεμβαίνει άριστα και ο γνωστός σου Γιατρός με την δυνατότητα παροχής αδειών ασθενείας τόσον του μεταταρσίου όσο και του κόκκυγος.

Πολύ σωστά έχουν εκμανεί οι εργαζόμενοι με τις απόψεις του Κυριάκου περί επταημέρου και αντιπαραθέτουν οι περισσότερο προοδευτικοί την πρόταση περί μονοημέρου ανά δεκαπενθήμερο. Σοφές σκέψεις και τεκμηριωμένες επί των πολιτικών απόψεων του οικονομολόγου Andreas Papandreou. Στην ουσία δεν προτείνουν και τίποτα πέραν των ειωθότων επί σειράν δεκαετιών σοσιαλιστικών, ιπταμένων και εφαρμοσμένων πρακτικών. Η πολλή δουλειά  τρώει τον αφέντη και επειδή στη χώρα μας οι αφέντες είναι η πλειοψηφία έχουμε χρέος να τους προστατεύσουμε. Είναι θεωρώ ανήκουστο και άηθες να προκαλούμε τα αισθήματα ανάπαυσης και ρεψίματος των καταναλωτών γύρου ντονέρ με όλα μέσα και διπλό τζατζίκι  και να αδιαφορούμε για τις ώρες της πέψης. Μετά το φαγητό είναι ιατρικώς αποδεδειγμένο ότι χρειάζεται ο οργανισμός χαλάρωση και αύξηση του μισθού. Δεν τα λέω εγώ, η επιστήμη τα αποδεικνύει.

Εμείς ως λαός δεν έχουμε ανάγκη τα επταήμερα και τα δωδεκάωρα να τα κατοχυρώνει ο νόμος. Εμείς έχουμε πάρει τον νόμο στα χέρια μας και με γνώμονα το δίκιο του εργάτη σύντομα θα συμπεριλάβουμε την αργία του Αγίου πνεύματος  σε κάθε Σαββατοκύριακο και κάθε Εθνική και τοπική γιορτή. Νύν υπέρ πάντων ο αγών για την ανάπαυση. Και να πούμε και του στραβού το δίκιο, γιατί να κουραζόμαστε τόσο πολύ όταν τόσα κράτη δέχονται τους επιστήμονές μας; Όλοι οι απόφοιτοι από δημοτικού έως Πανεπιστημίου γίνονται δεκτοί σε όλη την Ευρώπη με μοναδικό όρο να αγοράζουν τα γερόντια που μένουν πίσω Citroen και BMW.  Εμείς, ως καλοί σύμμαχοι και συνεταίροι θα το πράξουμε. Είμαστε πολιτισμένοι και καταναλωτές μαζί, οφείλουμε να το αποδείξουμε και να τους τρίψουμε την μούρη.

Έφυγαν εξακόσιες χιλιάδες νέοι μέχρι σήμερα, ας προσπαθήσουμε να φύγουν άλλοι τόσοι τον επόμενο μήνα κι άλλοι τόσοι τον μεθεπόμενο, αρκεί να κρατήσουμε ψηλά την σημαία του πενθήμερου μέχρι την άγια μέρα που θα το συντρίψουμε και αυτό. Είμαστε λαός καπάτσος, φιλότεχνος και λάτρεις του τσίπουρου. Όλοι οι νέοι στην Γερμανία, έστω και λίγοι στην Σουηδία για δουλειά, εμείς ας κρατήσουμε το φλάμπουρο και το πούρο της ξεγνοιασιάς κόντρα στον καπιταλισμό. Τα παιδιά μας είναι νέα και θα συνηθίσουν τον βαρύ χειμώνα της Δανίας, εμείς δηλαδή από δώ πως αντέχουμε να κρατάμε το μπαϊράκι των γύρων και των χοιρινών  ψηλά. Ας κάνουν και τα παιδιά μας το καθήκον τους στα Γερμανικά εργοστάσια!

Φοίβος Ιωσήφ

  • Φτάσαμε πιά κοντά στον Θεό

    Φοίβος Ιωσήφ Ήταν τόσο κοντά ο Θεός και δεν το ξέραμε, τώρα το μάθαμε. Αυξήσαμε τις γνώσει…
  • Ο πασίγνωστος El Arabi

    Η μαθητιώσα νεολαία και η φίλαθλη τοιαύτη ξέρει καλά να ξεχωρίζει τις αξίες από τις απαξίε…
  • Ατιμούλια Έλληνες

    Εθνικά σύνορα είναι εκείνα που δείχνουν τα γεωγραφικά σημεία στα οποία φθάνουν τα συμφέρον…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
  • Ο πασίγνωστος El Arabi

    Η μαθητιώσα νεολαία και η φίλαθλη τοιαύτη ξέρει καλά να ξεχωρίζει τις αξίες από τις απαξίε…
  • Ατιμούλια Έλληνες

    Εθνικά σύνορα είναι εκείνα που δείχνουν τα γεωγραφικά σημεία στα οποία φθάνουν τα συμφέρον…
  • Ανθρωπωδία

    Είναι η ᾠδὴ τῶν τράγων = χορικό άσμα των λατρευτῶν του Διονύσου που φορούσαν δέρματα τράγω…
Περισσότερα άρθρα από Φοίβος Ιωσήφ
  • ΩΣ ΠΟΤΕ;

    Ως πότε θα μισούμε ο ένας τον άλλο, ως πότε θα φοβόμαστε ο ένας τον άλλο, ως πότε θα υποκρ…
  • Η Γυναίκα σήμερα

    Μάρτιος: Ο πρώτος μήνας της άνοιξης, αλλά και ο μήνας που τιμάται η γυναίκα Πολλαπλός και …
  • Η Μέρα της Γυναίκας

    Η Μέρα της Γυναίκας έρχεται να τονίσει για μια ακόμη φορά το σημαντικό ρόλο της γυναίκας σ…
Περισσότερα άρθρα από ΓΝΩΜΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΩΣ ΠΟΤΕ;

Ως πότε θα μισούμε ο ένας τον άλλο, ως πότε θα φοβόμαστε ο ένας τον άλλο, ως πότε θα υποκρ…