Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Απασχόληση ΟΑΕΔ: Ξεκίνησαν οι ενστάσεις για 206 προσλήψεις στον δήμο Ξάνθης

ΟΑΕΔ: Ξεκίνησαν οι ενστάσεις για 206 προσλήψεις στον δήμο Ξάνθης

0

Με το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας  – Από τις 30/4 έως και 3/5 μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν τις ενστάσεις τους

 

 

Αναρτήθηκαν στις 25/04/2019 στη διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ www.oaed.gr, ο Προσωρινός Πίνακας Κατάταξης ανέργων, στο Πρόγραμμα «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα συμπεριλαμβανομένης και της κατάρτισης, σε πενήντα έξι (56) Δήμους και τριάντα επτά (37) Υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας / φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών», για 8.933 θέσεις εργασίας θέσεις πλήρους απασχόλησης, καθώς και ο Προσωρινός Πίνακας Αποκλειομένων στο πλαίσιο του ανωτέρω Προγράμματος.

Η κατάρτιση των πινάκων πραγματοποιήθηκε με αυτοματοποιημένο, διαφανή και αντικειμενικό τρόπο μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) του ΟΑΕΔ, με βάση τα προβλεπόμενα κριτήρια της εγκεκριμένης από το ΑΣΕΠ Δημόσιας Πρόσκλησης.

Ο Προσωρινός Πίνακας Κατάταξης Ανέργων περιλαμβάνει τους ωφελούμενους εγγεγραμμένους στα μητρώα ανέργων του Οργανισμού, ηλικίας 18 ετών και άνω, που θα εργαστούν για χρονικό διάστημα οκτώ μηνών με πλήρη απασχόληση και ασφάλιση στους Επιβλέποντες Φορείς ή/και στις Υπηρεσίες Τοποθέτησης, όπως έχουν καθοριστεί βάσει της Δημόσιας Πρόσκλησης Νο 3/2019.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για την ηλεκτρονική τους αίτηση και τη μοριοδότησή τους με τους ακόλουθους τρόπους:

Από το Μητρώο τους μέσω του e-Services IIS στην καρτέλα της αντίστοιχης αίτησής τους

Από τους πίνακες κατάταξης με τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησής τους και σε περίπτωση αποκλεισμού τους, για το λόγο που αποκλείστηκαν, από τον Πίνακα Αποκλειομένων

Οι πίνακες έχουν αναρτηθεί στο διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ στην ενότητα Πρόγραμμα «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα συμπεριλαμβανομένης και της κατάρτισης, σε πενήντα έξι (56) Δήμους και τριάντα επτά (37) Υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας / φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών».

Τυχόν αιτιολογημένες ενστάσεις κατά των αποτελεσμάτων των παραπάνω πινάκων μπορούν να υποβληθούν από την επομένη εργάσιμη ημέρα της ανάρτησης των πινάκων στον διαδικτυακό τόπο του Οργανισμού (www.oaed.gr), δηλαδή από την Τρίτη 30-04- 2019 και ώρα 10η πρωινή έως και την Παρασκευή 03-05-2019 και ώρα 12η μεσημβρινή, αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο από τους πιστοποιημένους χρήστες της διαδικτυακής πύλης του Οργανισμού, με τη χρήση των κωδικών πρόσβασης.

Οι ενιστάμενοι υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, αυτοπροσώπως ή δια νομίμων αντιπροσώπων (με εξουσιοδότηση) στο αρμόδιο ΚΠΑ2, μέχρι τις 15:00 της Παρασκευής 03-05-2019 προκειμένου να επισυναφθούν από τους αρμόδιους υπαλλήλους των ΚΠΑ2 στην ηλεκτρονική ένστασή τους, συνοδευόμενα από τυχόν σημειώσεις της αρμόδιας Υπηρεσίας (ΚΠΑ2), σύμφωνα με την οριζόμενη διαδικασία στη Δημόσια Πρόσκληση.

ΑΣΕΠ: Βγαίνει προκήρυξη για 757 μόνιμες προσλήψεις σε δήμους για αποφοίτους λυκείου

 

 

ΑΣΕΠ: Αντίστροφη μέτρηση από το ΑΣΕΠ για την έκδοση της προκήρυξης που αφορά 757 μονίμων στους δήμους και τις ΔΕΥΑ

 

 

Φαίνεται ότι η μικρή «Κ» θα προκηρυχθεί πριν βγουν επιτέλους τα οριστικά αποτελέσματα της 3Κ από το ΑΣΕΠ. Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία τα 3/4 των μόνιμων προσλήψεων θα αφορούν κατηγορία ΥΕ.

Σημειώστε τα δεδομένα του νέου διαγωνισμού:

Η συντριπτική πλειοψηφία των θέσεων (περίπου 550) αφορούν την κατηγορία ΥΕ

Η νέα προκήρυξη θα προβλέπει μοριοδότηση ειδικής εμπειρίας, εντοπιότητας και χρόνου ανεργίας.

Η εντοπιότητα θα ισχύει για παραμεθόριους δήμους ή νησιά, καθώς και για δήμους με πληθυσμό μικρότερο των 10.000 κατοίκων. Όσοι επιλέξουν εντοπιότητα και ταυτόχρονα δηλώσουν ότι θα παραμείνουν για μια δεκαετία στη θέση αυτή χωρίς μετάθεση ή μετάταξη προηγούνται των άλλων υποψηφίων, ακόμη κι έχουν λιγότερα μόρια

Η ειδική εμπειρία αφορά τους ήδη υπηρετούντες στους ΟΤΑ (συμβασιούχοι). Μπορούν να κάνουν χρήση για εμπειρία έως 24 μήνες, πριμοδοτούμενοι με 17 μόρια ανά μήνα, δηλαδή να κερδίσουν το μέγιστο 408 μόρια (24Χ17). Η προκήρυξη, όμως, θα τους δίνει το δικαίωμα να συμπληρώσουν τους 84 μήνες εμπειρίας με την απλή που πριμοδοτείται 7 μόρια ανά μήνα.

Ο χρόνος ανεργίας θα λαμβάνεται υπόψη μόνο για υποψηφίους Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης. Αποδίδει, το μέγιστο, 400 μόρια (8 εξάμηνα Χ 50 μόρια).

 

pyrosvestes pentaetous

Έρχονται 2.800 προσλήψεις σε Πυροσβεστική και Λιμενικό

 

Κυρίως εποχιακοί και 5ετους απασχόλησης

 

Πάνω από 2.800 προσλήψεις στο Πυροσβεστικό Σώμα και το Λιμενικό αναμένεται να ανακοινωθούν στο άμεσο διάστημα.

Η πρώτη σχετική απόφαση ήρθε από τα υπουργεία Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Οικονομικών τα οποία ενέκριναν την πρόσληψη 1.500 πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης.

Συγκεκριμένα, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος συνυπέγραψαν την εγκριτική απόφαση της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου 33/2006 για την κίνηση των διαδικασιών πρόσληψης 1.500 Πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης , με σχέση ορισμένου χρόνου, χρονικής διάρκειας 6 μηνών για την Αντιπυρική περίοδο 2019.

Είχε προηγηθεί αίτημα για ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Επιπλέον θέσεις στην Πυροσβεστική

Σύμφωνα με το workenter, επιπλέον, δημιουργείται Μηχανοκίνητο Τμήμα στην έδρα της 1ης ΕΜΑΚ, που θα εξασφαλίζει την άμεση κινητοποίηση πυροσβεστών με οχήματα, υλικά και μέσα. Θα βρίσκονται σε 24ωρη ετοιμότητα και θα μεταφέρονται ακόμη και αεροπορικώς εφόσον απαιτηθεί.

Θα απαρτίζεται από περίπου 200 πυροσβέστες, οι οποίοι θα διαθέτουν τουλάχιστον 20 πυροσβεστικά οχήματα και τον ανάλογο εξοπλισμό για την αντιμετώπιση πυρκαγιών. Πέρα από τους εποχικούς, στο Πυροσβεστικό Σώμα θα γίνουν προσλήψεις και πυροσβεστών πενταετούς απασχόλησης.

Συγκεκριμένα, δρομολογούνται οι προσλήψεις 876 πυροσβεστών πενταετούς απασχόλησης.

Ταυτόχρονα, αναμένεται να προχωρήσουν οι προσλήψεις 56 πυροσβεστών μόνιμων καθηκόντων από τον πίνακα επιλαχόντων του σχετικού διαγωνισμού του 2011.

200 θέσεις «ανοίγουν» στο Λιμενικό

Σε ό,τι αφορά το Λιμενικό, η προκήρυξη θα είναι για προσλήψεις 200 θέσεις λιμενοφυλάκων και δόκιμων σημαιοφόρων.

Η συγκεκριμένη προκήρυξη θα προβλέπει προσλήψεις μονίμων χωρίς Πανελλαδικές εξετάσεις, αλλά με μοριοδότηση ενώ κατά πάσα πιθανότητα θα προϋποθέτει αθλητική δοκιμασία και τουλάχιστον τη γνώση μιας ξένης γλώσσας.

Επιμέλεια: Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Απασχόληση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στα όρια τους οι γιατροί από τις ελλείψεις στα περιφερειακά νοσοκομεία

Δυσαρεστημένοι ένας στους δύο με το ΕΣΥ σύμφωνα με έρευνα της GPO Στο «Ε» μιλούν ο γ.γ. τη…