Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Παρατράβηξε το σίριαλ με τα διπλώματα οδήγησης

Παρατράβηξε το σίριαλ με τα διπλώματα οδήγησης

0
exetaseis-odigisi

Προσκόμματα φέρνουν τώρα οι εκπαιδευτές για τις αλλαγές του νόμου στην ασφαλιστική κάλυψη των οχημάτων

 

Γίνονται εξετάσεις μόνο για τους 74ρηδες –  Παράταση μέχρι 31 Ιουλίου των Δελτίων Εκπαίδευσης Εξέτασης υποψηφίων οδηγών και οδηγών δόθηκε από το υπουργείο

 

Με νέα …επεισόδια συνεχίζεται το κωμικοτραγικό σίριαλ με θέμα τα διπλώματα οδήγησης! Σ’ αυτά,  οι μεν εξεταστές τώρα και μετά από αποχή  6 και πλέον μηνών δέχονται να διενεργούν κανονικά τις εξετάσεις των υποψηφίων, όμως δεν δέχονται οι εκπαιδευτές οι οποίοι κάνουν μεν κανονικά μαθήματα οδήγησης αλλά δεν καταθέτουν Δελτία στις κατά τόπου Διευθύνσεις Συγκοινωνιών για εξετάσεις. Κι ο λόγος είναι ότι δεν συμφωνούν με τον νέο νόμο που αλλάζει την διαδικασία εξέτασης. Αυτό που προβάλλουν ως επιχείρημα είναι η αλλαγή στο ζήτημα της ασφαλιστικής κάλυψης του οχήματος και του υποψηφίου οδηγού καθώς επίσης και το γεγονός ότι δεν έχουν χωροθετηθεί από τους δήμους οι χώροι που θα διεξάγονται οι εξετάσεις.

Θεατές – θύματα οι χιλιάδες υποψήφιοι οδηγοί που περιμένουν πότε θα τα βρουν οι εμπλεκόμενοι για να προχωρήσει η διαδικασία ενώ μεγάλο μερίδιο ευθύνης φέρει η πολιτεία και το αρμόδιο υπουργείο που άλλαξε ένα νόμο χωρίς προηγουμένως να προβλέπει αυτά τα ζητήματα ώστε να εξασφαλίζεται η ομαλότητα της μετάβασης στις αλλαγές στην διαδικασία.

Εξετάσεις μόνο για τους 74ρηδες- Δεν ρυθμίστηκε η ασφαλιστική κάλυψη

Έτσι προς στιγμή από τους πιστοποιημένους εξεταστές της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών της Π.Ε. Ξάνθης γίνονται εξετάσει για ανανέωση διπλώματος σε οδηγούς άνω των 74 ετών και μόνο.

Απ’ την πλευρά τους οι εκπαιδευτές βρίσκονται σε αναμονή καθώς δεν έχει …εξασφαλιστεί ακόμη η ασφαλιστική κάλυψη των οχημάτων.

Όπως εξηγεί ο κ. Πέτρος Ραφτόπουλος μέλος της Ομοσπονδίας εκπαιδευτών Οδηγών οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν έχουν βγάλει ακόμη ασφαλιστήρια που καλύπτουν τα οχήματα και τους υποψηφίους και ότι οι εκπαιδευτές δεν καταθέτουν τα Δελτία για να μην επιβαρύνουν τους υποψήφιους με 100 – 150 ευρώ επιπλέον για ατομικά ασφαλιστήρια όπως προβλέπει ο νόμος: «Είμαστε σε μια αβεβαιότητα. Παλαιότερα την ασφαλιστική κάλυψη του οχήματος την πλήρωνε ο εκπαιδευτής. Τώρα που δεν είναι παρών κατά τις εξετάσεις καλείται να την πληρώσει με ατομικό ασφαλιστήριο ο εξεταζόμενος υποψήφιος. Είμαστε σε αναμονή».

Ο κ. Ραφτόπουλος ανέφερε επίσης πως το προσεχές Σάββατο θα έχει η Ομοσπονδία τους γενική συνέλευση στην Ξάνθη οπότε θα ληφθούν αποφάσεις για την διαχείριση του θέματος. Να σημειώσουμε επίσης πως στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ξάνθης θα εγκριθούν χώροι διενέργειας εξετάσεων.

Παράταση μέχρι 31 Ιουλίου των Δελτίων Εκπαίδευσης Εξέτασης υποψηφίων οδηγών και οδηγών

Να σημειώσουμε πως λόγω της αποχής των εξεταστών έχουν λήξει Δελτία Εκπαίδευσης Εξέτασης των υποψηφίων.  Με ανακοίνωση του το Υπουργείο Μεταφορών δίνει παράταση της ισχύος τους. Ειδικότερα αναφέρεται: «Στο ̟πλαίσιο διασφάλισης, κατά το δυνατόν, της εξυπηρέτησης των υποψηφίων οδηγών και οδηγών και της ομαλής υλοποίησης της διαδικασίας διενέργειας δοκιμασιών προσόντων και συμπεριφοράς ανά την επικράτεια, δεδομένης και της συσσώρευσης σημαντικού αριθμού φακέλων στην ̟πλειονότητα των Υ̟πηρεσιών Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας, λόγω της μέχρι ̟πρότινος αδυναμίας διενέργειας δοκιμασιών προσόντων και συμπεριφοράς, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έδωσε νέα παράταση στα Δελτία Εκπαίδευσης Εξέτασης (Δ.Ε.Ε.) υποψήφιων οδηγών έως τις 31/07/19. Η παράταση αυτή έχει στόχο να διευκολύνει τη ροή των προγραμματιζόμενων εξετάσεων που εκκρεμούν μέχρι τώρα.

Σε σχετική εγκύκλιο αναφέρεται ότι οι Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών των Π.Ε. της χώρας δύνανται να εξετάσουν κατά περίπτωση παράταση ισχύος των ∆.Ε.Ε. που έληξαν, για την αντιμετώπιση του θέματος και την εξυπηρέτηση των πολιτών, αφού λάβουν υπόψη τις διατάξεις της παραγράφου 6 του άρθρου 10 του ν.2690/1999 (Α΄45) «Κώδικας Διοικητικής ∆ιαδικασίας» όπως ισχύει. Το παραπάνω αφορά στους υποψήφιους για τους οποίους είχαν προγραμματιστεί εξετάσεις που δεν πραγματοποιήθηκαν και στους υποψηφίους που είχαν αιτηθεί και για τους οποίους δεν προγραμματίστηκαν εξετάσεις για τον προαναφερθέντα λόγο. Σε κάθε περίπτωση η παράταση ισχύος των ανωτέρω ∆.Ε.Ε. δεν μπορεί να υπερβαίνει την 31η Ιουλίου 2019».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προκήρυξη ”μαμούθ” έως τις 20 Ιουλίου για Δήμους και Περιφέρειες

44 προσλήψεις στην Κεντρική Υπηρεσία και σε Οργανικές Μονάδες Γνωστοποιείται η πρόσληψη, μ…