Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Παρατείνεται και τον  Ιούλιο η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται και τον  Ιούλιο η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

0

Λόγω εκλογών

 

Σε αρκετά μεγάλο ποσοστό οι Ξανθιώτες δεν ταχτοποίησαν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις – «Μην περιμένετε την τελευταία στιγμή» συμβουλεύει η πρόεδρος των Φοροτεχνικών Ξάνθης

 

Παράταση ενός μήνα για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων εξετάζεται από την κυβέρνηση. Να σημειώσουμε πως η καταληκτική ημερομηνία είναι στις 30 Ιουνίου αλλά λόγω των εκλογών αναμένεται να ανακοινωθεί παράταση για όλο τον Ιούλιο. Ήδη έχει γίνει σχετική προαναγγελία από τηλεοπτικά Μέσα

Επίσης θα δοθούν παρατάσεις για υποχρεώσεις και ρυθμίσεις χρεών στην εφορία (ή και στον ΕΦΚΑ ενδεχομένως) που έληγαν στα τέλη Ιουνίου.

Αν και δεν διαφαίνεται να ανακύπτει κάποιος προφανής λόγος που να εμπόδιζε τις ηλεκτρονικές ρυθμίσεις χρεών ή πληρωμών, είναι προφανές ότι η κυβέρνηση θέλει να μεταθέσει τις ημερομηνίες πληρωμών μετά τις εθνικές εκλογές. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι την Παρασκευή το αργότερο θα πρέπει να ανακοινωθεί ότι οι διορίες πληρωμών και υποβολής δηλώσεων ή αιτήσεων ρύθμισης χρεών στην εφορία θα παραταθούν μαζικά.

mpatzakidouΘα δοθεί παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις

Όπως ανέφερε η πρόεδρος του συλλόγου Φοροτεχνικών Ξάνθης κα Ειρήνη Μπατζακίδου στην Ξάνθη η διαδικασία υποβολής των δηλώσεων συνεχίζεται και υπάρχει ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό που δεν έχει τακτοποιήσει αυτή την υποχρέωση. Παρά το γεγονός ότι είναι βέβαιο ότι θα δοθεί παράταση  η κα Μπατζακίδου συστήνει τους φορολογούμενους να μην περιμένουν τελευταία στιγμή να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους γιατί όπως συνηθίζεται από την υπερφόρτωση πέφτει το σύστημα και υπάρχει περίπτωση να βρεθούν εμπρόθεσμοι και να ταλαιπωρηθούν. Σ’ ότι αφορά τη διαδικασία η κα Μπατζακίδου επισημαίνει πως δεν υπάρχουν φέτος διαφοροποιήσεις στους συντελεστές οπότε ισχύει ότι και πέρσι.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …