Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ψηφίζουμε στα ίδια εκλογικά τμήματα και χωρίς σταυρό

Ψηφίζουμε στα ίδια εκλογικά τμήματα και χωρίς σταυρό

0

Μάθε πως ψηφίζεις τη β΄ Κυριακή

 

Τα …παρατράγουδα του α΄ γύρου στην Π. Ε. Ξάνθης – Παρά τα προβλήματα που προέκυψαν ήταν από τις πρώτες πανελλαδικά που ανακοίνωσαν αποτελέσματα

 

 

Με τον δεύτερο γύρο της 2ας Ιουνίου ολοκληρώνονται οι αυτοδιοικητικές εκλογές, σε όσες περιοχές δεν βγήκε νικητής από την πρώτη εβδομάδα.  Στην περιφέρειά μας σε 4 από τους 22 δήμους δεν θα γίνουν εκλογές αφού εκλέχθηκαν δήμαρχοι σ’ αυτούς με ποσοστά άνω του 50%. Στην Ξάνθη θα έχουμε β΄ γύρο εκλογών σ’ όλους τους δήμους με διπλές κάλπες αφού θα ψηφίσουμε και για τον β΄ γύρο των περιφερειακών εκλογών.

 Μάθε πως ψηφίζεις τη β΄ Κυριακή

Είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε ότι: Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στα ίδια εκλογικά τμήματα και καταστήματα ψηφοφορίας που χρησιμοποιήθηκαν στην πρώτη ψηφοφορία (26 Μαΐου 2019), με τις ίδιες Εφορευτικές Επιτροπές, τους ίδιους Αντιπροσώπους της Δικαστικής Αρχής και τους ίδιους Εφόρους Αντιπροσώπων της Δικαστικής Αρχής. Για την υποστήριξη του έργου των Εφορευτικών Επιτροπών θα οριστεί ένας Γραμματέας. Οι κάλπες θα είναι ανοιχτές 07:00 με 19:00.

Κατά την επαναληπτική ψηφοφορία, ο εκλογέας δεν σημειώνει σταυρό προτίμησης σε κανέναν υποψήφιο Σύμβουλο, δεδομένου ότι η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται μόνο ανάμεσα στους υποψηφίους Περιφερειάρχες ή τους υποψήφιους Δημάρχους των δύο (2) Συνδυασμών που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους κατά την πρώτη ψηφοφορία.

Όπως ανέφερε η προϊσταμένη Διοικητικού της Π.Ε. Ξάνθης η προετοιμασία για τον β΄γύρο ολοκληρώνεται καθώς οι περισσότεροι σάκοι με το εκλογικό υλικό έχουν ετοιμαστεί και πρόκειται να παραδοθούν στα τμήματα.

 Τα …παρατράγουδα του α΄ γύρου στην Π. Ε. Ξάνθης

Έτρεχαν και δεν έφταναν οι υπάλληλοι της Αντιπεριφέρειας όταν διαπιστώθηκε πως υπήρχε ένα λάθος σε εκλογικό υλικό που απέστειλε υποψήφιος συνδυασμός στις περιφερειακές εκλογές. Ειδικότερα όπως μας ανέφερε η κα Δερμενούδη ενώ ο φάκελος ανέγραφε σωστά τα στοιχεία του συνδυασμού για την εκλογική περιφέρεια της Ξάνθης,   τα ψηφοδέλτια που παριείχε ήταν για την Π.Ε. Καβάλας  και όχι της Ξάνθης,. Αναγράφονταν δηλαδή οι υποψήφιοι του συνδυασμού στην Καβάλα. Όπως ανέφερε η κα Δερμενούδη μόλις έγινε αντιληπτό ειδοποιήθηκε ο συνδυασμός και τα εκλογικά τμήματα και οι υπάλληλοι έκαναν αγώνα δρόμου για να διανείμουν το σωστό υλικό.

Επίσης άλλο ένα πρόβλημα που πρόεκυψε ήταν κατά την καταμέτρηση των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών. Ειδικότερα από 24 τμήματα δεν παραδόθηκαν τα αναλυτικά πρακτικά της σταυροδοσίας υπέρ των υποψηφίων και έτσι χρειάστηκε να τα πάρουν από το Πρωτοδικείο με παρουσία της αστυνομίας. Παρόλα αυτά όμως βεβαίωσε η κα Δερμενούδη η Π.Ε. Ξάνθης ήταν από τις πρώτες πανελλαδικά που ανακοίνωσαν τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και των περιφερειακών εκλογών ενώ όπως είπε δεν έχουν εμπλακεί καθόλου στα αποτελέσματα των δήμων που είναι αρμόδιο το Πρωτοδικείο.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …