Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις «Πράσινα Χαμόγελα»: Βιβλιοπαρουσίαση και εκπαιδευτική δράση για την οικολογική ευαισθητοποίηση των παιδιών

«Πράσινα Χαμόγελα»: Βιβλιοπαρουσίαση και εκπαιδευτική δράση για την οικολογική ευαισθητοποίηση των παιδιών

0

Καλούνται να συμμετάσχουν τα σχολεία στις 5 και 6 Ιουνίου

Ανοιχτή βιβλιοπαρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Κοσμίδη για το φιλαναγνωστικό κοινό της πόλης μας και δωρεάν διανομή του βιβλίου, την Τετάρτη 12 Ιουνίου

Η Διεύθυνση Δασών Ξάνθης σε συνεργασία με το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. ΑΜΘ με υπεύθυνους τη Συντονίστρια Εκπαίδευσης για την Αειφορία ΑΜΘ Άννα Αφεντουλίδου και τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης Αζήζ Ορχάν, Ευγενία Θεοδοσιάδου και Σάββα Μελισσόπουλο, την Α/θμια Εκπ/ση Ξάνθης και το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Πολιτισμού διοργανώνουν στις 5 και 6 Ιουνίου 2019 πρωινή διαδραστική βιβλιοπαρουσίαση με δωρεάν διανομή στους μαθητές του βιβλίου με τίτλο: «Πράσινα Χαμόγελα», του Νίκου Κοσμίδη και καλεί τους εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης να δηλώσουν συμμετοχή για ένα τμήμα του σχολείου.

Βιβλιοπαρουσίαση με τα «Πράσινα Χαμόγελα»

«Όταν τρεις φίλοι συναντούν ένα δάσος, τότε αλλάζουν οι καρδιές και πρασινίζουν τα χαμόγελα». Στο πλαίσιο της δράσης, τα παιδιά θα μάθουν την αξία του περιαστικού δάσους της πόλης και Θα γνωρίσουν τις προκλήσεις που η κλιματική αλλαγή επιφυλάσσει για το μέλλον των παιδιών όλου του κόσμου. Επίσης, θα προσεγγίσουν, για πρώτη φορά ίσως, την έννοια της κλιματικής δικαιοσύνης μέσα από τη συμμετοχή τους σε παιχνίδι ρόλων, την παρουσίαση σχετικού οπτικοακουστικού υλικού και τη συζήτηση με τον συγγραφέα. Στο τέλος της εκδήλωσης, όλα τα παιδιά θα παραλάβουν δωρεάν ένα αντίτυπο του βιβλίου.

Η εκπαιδευτική δράση Θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Ιουνίου (10:00-11:30), και την Πέμπτη 6 Ιουνίου (10:00-11:30) στον φιλόξενο χώρο της Καπναποθήκης «Π» και στην αίθουσα «Βιργινία Τσουδερού» του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης (Καπνεργατών 9).

Να σημειωθεί, επίσης, πως προγραμματίζεται ανοιχτή βιβλιοπαρουσίαση για το φιλαναγνωστικό κοινό της πόλης μας και δωρεάν διανομή του βιβλίου, την Τετάρτη 12 Ιουνίου, στις 19:00, στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «οικία Μάνου Χατζιδάκι».

Ο Νίκος Κοσμίδης

Ο Νίκος Κοσμίδης γεννήθηκε στα Γρεβενά το 1984. Σπούδασε Γραφικές Τέχνες, Ευρωπαϊκό Πολιτισμό και συνεχίζει τις μεταπτυχιακές σπουδές του στην Ορθόδοξη Θεολογία. ‘Έχει ασχοληθεί σε διεθνές επίπεδο με τους τομείς της οικοδικαιοσύνης και της κλιματικής αλλαγής, καθώς και με τον διαχρηστιανικό, διαπολιτισμικό και διαθρησκειακό διάλογο. Είναι γραμματέας και εκπρόσωπος στη Θράκη του Κέντρου Οικουμενικών, Ιεραποστολικών και Περιβαλλοντικών Μελετών (CΕΜΕS), με έδρα τη Θεσσαλονίκη, καθώς και μέλος του Συλλόγου Φίλων του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο Αλέξανδρος Κοκκαλίδης μας γνωρίζει τη θρακιώτικη λύρα

Ξεκινώντας από σύγχρονα μουσικά ακούσματα και χωρίς πρότερη επαφή με τον παραδοσιακό πολιτ…