Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Φασόλια Μαυρομάτικα με Ρύζι και Καραμελωμένα Κρεμμύδια

Φασόλια Μαυρομάτικα με Ρύζι και Καραμελωμένα Κρεμμύδια

0

– 200 γρ. φασόλια μαυρομάτικα

– 70 γρ. ρύζι καρολίνα

– 3 κρεμμύδια ξερά

– 350 ml. ζωμό λαχανικών

– 50 ml ελαιόλαδο

– 1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι βαλσαμικό

– 1 φύλλο δάφνη

– ½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο

– Φρέσια ρίγανη

– Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

– Αλάτι

Βράζουμε τα φασόλια για 10 και αφού τους αλλάξουμε νερό, τα βάζουμε να βράσουν, πάλι σε άφθονο νερό, με το δαφνόφυλλο μέχρι να μαλακώσουν και τα στραγγίζουμε.

Κόβουμε τα 2 κρεμμύδια σε φέτες και τα βάζουμε σε ένα τηγάνι με 2 κουταλιές της σούπας από το ελαιόλαδο. Καραμελώνουμε τα κρεμμύδια σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά και κατόπιν προσθέτουμε το ξύδι.

Σε ένα δεύτερο βαθύ τηγάνι σωτάρουμε το τρίτο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο, με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ρύζι για 1 λεπτό, προσθέτουμε τα φασόλια, το ζωμό, αλάτι, πιπέρι και το κύμινο.

Βράζουμε για περίπου 20 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να χυλώσει το ρύζι και προσθέτουμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια και λίγη φρέσκια ρίγανη. Σερβίρουμε τα μαυρομάτικα φασόλια με ρύζι ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
  • Ζυμαρικά με πικάντικο τόνο

    400γρ.τόνο πικάντικο 1 πακέτο ζυμαρικά 150 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (με το πράσι…
  • Cheese cake λεμόνι

    -1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος -250 γρ. τυρί κρέμα -3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη άχνη -Το χυμό κα…
  • Μοσχαράκι με κολοκυθάκια και χυλοπίτες

    150 γρ. ελαιόλαδο 800 γραμμάρια μοσχαράκι ελιά, σε κομμάτια 4 εκ. 2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλο…
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ζυμαρικά με πικάντικο τόνο

400γρ.τόνο πικάντικο 1 πακέτο ζυμαρικά 150 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (με το πράσι…