Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Τους ζήτησαν να καθαρίσουν τα δέντρα και αυτοί τα έκοψαν… σύριζα

Τους ζήτησαν να καθαρίσουν τα δέντρα και αυτοί τα έκοψαν… σύριζα

0

Κόπηκαν 3 δένδρα στο σχολείο της Κεσσάνης με απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του δήμου Αβδήρων – Για λόγους επικινδυνότητας

 

Τώρα οι κάτοικοι ζητούν να φυτευτούν νέα

 

Σύριζα έκοψε ο δήμος Αβδήρων τα δέντρα στην αυλή του δημοτικού Σχολείου Κεσσάνης προκαλώντας τις διαμαρτυρίες των κατοίκων. Να σημειώσουμε ότι το σχολείο δεν λειτουργεί και ότι τα δέντρα που είναι ακακίες ήταν κατά μήκος του μαντρότοιχου με τα κλαδιά τους να γέρνουν  προς τον δρόμο.

Οι κάτοικοι ισχυρίζονται ότι τους  ζήτησαν να τα καθαρίσουν όχι να τα κόψουν

Όπως μας είπαν οι κάτοικοι ζήτησαν από το δήμο να καθαρίσει τα κλαδιά γιατί ήταν επικίνδυνα να σπάσουν αν είχε δυνατό άνεμο. Το αίτημα πήγε στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής όπως προβλέπεται η οποία και το έκανε αποδεκτό αφού ήταν θετική και η εισήγηση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος που εξέτασε την περίπτωση. Και επειδή υπήρχαν και άλλα αιτήματα κοπής και καθαρισμού ο δήμος ανέθεσε σε υλοτομικό συνεταιρισμό την κοπή τους, πράγμα που έγινε. Όπως μας ανέφερε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του δήμου Αβδήρων κ. Ελευθεριάδης, τα δέντρα ήταν ακακίες και κόπηκαν γιατί ήταν ξερά και κρίθηκε πως δημιουργούσαν κινδύνους για τους περαστικούς. «Άλλωστε αυτό ήταν αίτημα και των κατοίκων», υποστήριξε ο κ. Ελευθεριάδης.

Τώρα οι κάτοικοι ζητούν να φυτευτούν νέα

Οι κάτοικοι βέβαια ισχυρίζονται ότι αυτοί ζήτησαν να καθαριστούν από τα ξερά κλαδιά και όχι να κοπούν τα δέντρα που τους χάριζαν δροσιά το καλοκαίρι. Στην δεδομένη όμως στιγμή και επειδή το …κακό έγινε ζητούν αντικατάσταση τους με νέα υποστηρίζοντας ότι έχει προκληθεί αισθητική βλάβη σ’ όλο εκείνο το σημείο.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…