Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Σπετζοφάι μανιταριών

Σπετζοφάι μανιταριών

0

-500γρ. μανιτάρια αγάρικα

-2-3 μανιτάρια portobello

-1 σκελίδα σκόρδο

-4 κ.σ. ελαιόλαδο

-1 κ.γ. πελτές ντομάτας

-2 πιπεριές κόκκινες σε φέτες

-2 πιπεριές πράσινες σε φέτες

-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

-2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

-1 ποτήρι κρασί λευκό

-1 κ.γ. ρίγανη

-½ κ.γ. ζάχαρη καστανή αλάτι πιπέρι

Κόβουμε τα μανιτάρια portobello σε μικρά κομμάτια και αγάρικα στα δύο με τέσσερα κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος τους. Σε τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι (φρέσκο και ξερό) και το σκόρδο να σοταριστούν μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε τις πιπεριές και σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν ελαφρά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, τη ζάχαρη, τον πελτέ, αλάτι και πιπέρι. Μόλις τα μανιτάρια αρχίσουν να παίρνουν χρώμα, σβήνουμε με κρασί. Αφήνουμε λίγο τη σάλτσα να δέσει και να εξατμιστεί το αλκοόλ και σερβίρουμε.

  • Σουπιές με πατάτες

    -12 σουπιές καθαρισμένες -2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες -200 γρ. μπαγιάτικο ψωμί -λίγος μ…
  • Κυπριακές ταχινόπιτες

    500 γρ. αλεύρι 1 φλ. αλεύρι που φουσκώνει µόνο του 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κύβο ν…
  • Γίγαντες φρικασέ

    -200 γρ. γίγαντες, μουλιασμένοι αποβραδίς -1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια, σε φετάκια -1 μαραθ…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Φασόλια Μαυρομάτικα με Ρύζι και Καραμελωμένα Κρεμμύδια

– 200 γρ. φασόλια μαυρομάτικα – 70 γρ. ρύζι καρολίνα – 3 κρεμμύδια ξερά – 350 ml. ζωμό λαχ…