Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ο Τζεμήλ Καπζά υποσχέθηκε πολλή δουλειά και διαφάνεια

Ο Τζεμήλ Καπζά υποσχέθηκε πολλή δουλειά και διαφάνεια

0

Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση παρουσίασης 64 υποψηφίων της Κίνησης Πολιτών για το δήμο Μύκης

 Παρουσίασε τα πεπραγμένα της διοίκησής του, υπογραμμίζοντας τα έργα που έγιναν, αλλά και τις μελέτες που θέτουν βάσεις για επίλυση καίριων προβλημάτων στο δήμο

Με βαθιές ευχαριστίες για τη στήριξη και την εμπιστοσύνη που έχει εισπράξει, ο δήμαρχος Μύκης και εκ νέου υποψήφιος με την «Κίνηση Πολιτών» Τζεμήλ Καπζά απηύθυνε νέο προσκλητήριο συμπόρευσης και νίκης στην κεντρική ομιλία που διοργάνωσε το απόγευμα της Παρασκευής. Στο κατάμεστο ακροατήριο παραβρέθηκαν αιρετοί, υποψήφιοι, αλλά και φίλοι της παράταξης από όλους τους οικισμούς, και ο κ. Καπζά μίλησε με αποφασιστικότητα και δυναμισμό. Η Εμινέ στα ελληνικά και ο Αϊβάς στα τουρκικά καλωσόρισαν τους παρευρισκόμενους, ενώ στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε στο δήμαρχο για να παρουσιάσει τα πεπραγμένα της διοίκησής του και να δώσει τη στίγμα της νέας του υποψηφιότητας.

Η Εμινέ και ο Αϊβάς καλωσόρισαν τους παρευρισκόμενους

Ο κ. Καπζά ευχαρίστησε για την παρουσία τους παλιούς και νέους φίλους, όπως είπε και τόνισε εισαγωγικά ότι στην προσπάθεια των τελευταίων πέντε σχεδόν χρόνων, δεν ήταν μόνος, αλλά είχε θερμούς υποστηρικτές τους δημότες του δήμου και πολύτιμους συνεργάτες. «Σε αυτή την πενταετία δε δείξαμε μόνο ότι έχουμε ανοιχτό μυαλό, αλλά κι ότι δεν κουραστήκαμε στιγμή να έχουμε ανοιχτά τα μάτια και τα αυτιά μας», σημείωσε ο ίδιος, δηλώνοντας ακούραστος και δεσμευόμενος για ακόμη περισσότερη δουλειά και αποφασιστικότητα.

Κορίτσια με την παραδοσιακή φορεσιά έδωσαν τον τόνο της διατήρησης του τοπικού πολιτισμού στο δήμο

Προβαίνοντας σε έναν απολογισμό της διοίκησής του στο τιμόνι του δήμου, ο δήμαρχος σημείωσε: «Μέσα από τις ενέργειές μας καταφέραμε : Πρώτον, Να μην αντιμετωπίσουμε πρόβλημα ρευστότητας. Παραλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου με καταγεγραμμένο στο ταμείο του στις 31/8/2014 το ποσό του 1.185.110 με δάνεια ύψους 1.064.538 ευρώ με ανείσπρακτες απαιτήσεις από τρίτους ύψους 356.592 ευρώ, με πληρωμές παρελθόντων ετών ύψους 468.080 ευρώ. Μέσα σε τέσσερις μήνες η ταμειακή ρευστότητα του δήμου αυξήθηκε κατά 61.473 ευρώ ενώ ταυτόχρονα συνεχίσαμε να πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας. Μειώσαμε τα δάνεια του δήμου κατά 43.278 ευρώ. Μειώσαμε τις ανείσπρακτες απαιτήσεις κατά 27.198 ευρώ και αυξήσαμε τις πληρωμές παρελθόντων ετών κατά 10.424 ευρώ. Ακόμη ο νομικός μας σύμβουλος με την υποστήριξη των στελεχών του δήμου διαχειρίστηκε περί τις 100 υποθέσεις με επιτυχία, εξοικονομώντας 778.000 ευρώ, καταβάλλοντας μόλις 238.000 για το σύνολο των υποθέσεων σε βάθος πενταετίας. Δεύτερον, να είναι ο δήμος Μύκης ένας από τους λίγους δήμους της Περιφέρειας που σε πείσμα των καιρών και της οικονομικής δυσχέρειας να προκηρύσσει έργα μεγάλης κλίμακας αξιοποιώντας τόσο τους δικούς του πόρους, όσο και τα εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα επιλύοντας σημαντικά ζητήματα του τόπου. Συνολικά επενδύσαμε 5.112.596,41 ευρώ για έργα ύδρευσης (344.266,66 ευρώ), αποχέτευσης (1.542.664,74 ευρώ), ασφαλτοστρώσεων δρόμων (487.388,13 ευρώ) συντήρησης και αποκατάστασης αγροτικής οδοποιίας (456.465,07 ευρώ),

Παρών και ο αδελφός του δημάρχου Χασάν Καπζά

Τσιμεντοστρώσεων και κατασκευής τοιχίων αντιστήριξης (436.557,99 ευρώ), σχολικών κτηρίων (201.176,28 ευρώ, εκχιονισμού οδικού δικτύου (65.539, 41 ευρώ), ηλεκτροδοτήσεων δρόμων, πάρκων, γεφυρών και κτηρίων (123.222,09 ευρώ), παιδικών χαρών και αναπλάσεων (841.462,47 ευρώ), κτηριακών έργων στα ιαματικά λουτρά (353.215,18 ευρώ), αποκαταστάσεις ζημιών από θεομηνίες (46.286 ευρώ) και για τη σύνταξη μελετών 214.413,85 ευρώ). Σήμερα, ο δήμος έχει εκτελεσμένα πέντε μεγάλα έργα συνολικού προϋπολογισμού 1.774.584 ευρώ, ενταγμένα έξι έργα και εννέα μελέτες προς υλοποίηση συνολικού προϋπολογισμού 5.631.850 ευρώ και υπό ένταξη δύο έργα, προϋπολογισμού 5.850.000 ευρώ».

Την οικογένειά του ευχαρίστησε για την υποστήριξη ο Τζεμήλ Καπζά

Ο κ. Καπζά τόνισε ότι η δημοτική αρχή δεν εφησυχάζει και εντείνει τις προσπάθειές της ώστε, παρά τα στενά οικονομικά όρια του δήμου, να διεκδικήσει χρηματοδοτήσεις από την ΕΕ και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Καταληκτικά, και πριν παρουσιάσει τους 64 υποψηφίους του, ο ίδιος τόνισε: «Στην επιθυμία που έχω να είμαι εγώ και πάλι Δήμαρχος με αυτούς που εσείς θα επιλέξετε για Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους μου, σας ζητώ να μην ξεχάσατε ένα πράγμα: ότι σήμερα, σε αυτή την αίθουσα, δεν συζητάμε το τί θα σχεδιάσουμε για το μέλλον του τόπου μας. Συμφωνούμε ότι την επομένη των εκλογών …Συνεχίζουμε Μαζί! Γιατί είμαστε «Κίνηση Πολιτών» που βλέπει πέρα από το προσωπικό όφελος και αντιλαμβάνεται την αξία της συμμετοχής και της συνεργασίας προς όφελος όλων!».

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο Αλέξανδρος Κοντός άμισθος ειδικός σύμβουλος του περιφερειάρχη ΑΜΘ

Θα λειτουργήσει επικουρικά σε θέματα αγροτικής οικονομίας και ανάπτυξης Σύμφωνα με απόφαση…