900 γρ αλεύρι
150 γρ ταχίνι με κακάο
350 γρ χυμός πορτοκαλιού
200 γρ ζάχαρη
2 κ.γ. μαγειρική σόδα
2 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ γαρύφαλλο τριμμένο
ξύσμα πορτοκαλιού
σουσάμι (για το πασπάλισμα)
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Ρίχνουμε σε μπολ τη ζάχαρη, το ταχίνι και τη μισή ποσότητα από το χυμό πορτοκαλιού που έχουμε στύψει. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μας και περιμένουμε να διαλυθεί η ζάχαρη. Σε ένα δεύτερο σκεύος, αναμειγνύουμε τον περισσευούμενο χυμό πορτοκαλιού, τη μαγειρική σόδα και έπειτα ενώνουμε το μείγμα του πρώτου σκεύους με το δεύτερο. Προσθέτουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο, το ξύσμα πορτοκαλιού, μισή ποσότητα από το αλεύρι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε. Όσο ζυμώνουμε προσθέτουμε σταδιακά λίγη ποσότητα από το αλεύρι, ώστε η ζύμη να γίνει εύπλαστη και μαλακή. Στη συνέχεια, όταν η ζύμη μας αποκτήσει την επιθυμητή ελαστικότητα, ξεκινάμε να πλάθουμε ένα ένα τα κουλουράκια σε ό,τι σχήμα εμείς θέλουμε, όπως μπαστουνάκια ή πλεξούδες. Κάθε ένα που πλάθουμε, το μεταφέρουμε σε ένα ταψί που έχουμε «στρώσει» με λαδόκολλα. Αλείφουμε το κάθε κουλουράκι με μαργαρίνη και τέλος τα πασπαλίζουμε όλα με μπόλικο σουσάμι.
Τα βάζουμε στο φούρνο στους 180°C και 20 με 25 λεπτά αργότερα, τα κουλουράκια μας θα είναι ήδη έτοιμα για σερβίρισμα!