Αρχική ΓΝΩΜΕΣ Δόξα σοι ο Θεός

Δόξα σοι ο Θεός

0

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν πως τα πάντα εκπορεύονται από τον θεό και σε εκείνον καταλήγουν. Θεωρούν τον Θεό σαν μια μεγάλη αφετηρία. Η έκφραση που βεβαιώνει τα λεγόμενα μου εμπεριέχεται σε τρεις λέξεις: Δόξα σοι ο Θεός.  Λες την φράση και καλύπτεις όλες σου τις υποχρεώσεις προς τον δημιουργό σου.  Τον Μεγαλοδύναμο ευχαριστούν όλες οι κοινωνικές τάξεις και τα επαγγέλματα σε όλες τις ηλικίες. Η Θεία δύναμη εξυπηρετεί τα συμφέροντα όλων των επαγγελμάτων χωρίς να λογαριάζει πως βοηθώντας τον έναν αδικεί  τον άλλον.

Ρώτησα προ ημερών φίλο παιδίατρο πως πάει η δουλειά του και έλαβα την αποστομωτική απάντηση, ‘’Δόξα σοι ο Θεός’’, φέτος με την γρίπη δεν προλάβαινα να τρέχω από σπίτι σε σπίτι. Αλλά απ ότι μου λένε και οι φίλοι μου παθολόγοι και ΩΡΛ πήγε πολύ ψηλά φέτος η δουλειά τους. Ποτέ πριν τις δέκα το βράδυ στο σπίτι! Από άρρωστον σε άρρωστο.

Πάντα τέτοια παιδιά, το υψηλό εισόδημα φέρνει την ομόνοια και την αγάπη στο σπίτι. Ούτε γκρίνιες, ούτε παράπονα, όλοι είμαστε αγαπημένοι. Και σκέψου, αυτό οφείλεται στην θεϊκή έμπνευση να ευεργετηθούν φέτος τα μικρόβια και οι μύκητες. Κι αυτά πλάσματα του θεού είναι, από κάπου πρέπει να φάνε κι αυτά, και ο ανθρώπινος οργανισμός είναι το πλέον εύγευστο μενού.

Θα μου πείτε τώρα πως την λέζα την πλήρωσαν τα μικρά παιδιά, πυρετός, βήχας, συνεχείς και εξαντλητικοί έμετοι. Ε, δεν πειράζει, μικρά παιδιά είναι, δεν καταλαβαίνουν και πολλά, άμα μεγαλώσουν ίσως να καταλάβουν, ίσως και όχι, ο Θεός είναι μεγάλος.

Οι μηχανικοί πάλι, τι φυλή  κι αυτή! Γίνεται σεισμός, πέφτουν τα σπίτια, πλακώνεται από κάτω κάνα παιδί, κάνας ανήμπορος γέρος, καμιά λεχώνα, αλλά και πάλι καλά. Δόξα σοι ο Θεός, δεν προλαβαίνουμε την δουλειά και οι μπετονιέρες σπινιάρουν για να προλάβουν τις πλάκες. Οι καλουπατζίδες δεν σταματάνε να σιδερώνουν θεμέλια , μη συζητάς, τα πάντα εν σοφία εποίησεν.

Εντάξει όλα αυτά, τα καταλαβαίνω, όμως ο Θεός δεν ξεχνάει και τους λουλουδάδες έξω από τα νεκροταφεία. Όταν πέσει καμιά μαζική καταστροφή, καμιά έξαρση ληστειών, δολοφονιών και λιμών αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τα κεσάτια, δεν μένει τριαντάφυλλο για γαρύφαλλο στον πάγκο, κατά δέσμες ανθέων πάνω στους ελκυστικούς, αφράτους, ολόφρεσκους τάφους. Διαπιστώνεται το απόλυτον της κατανάλωσης σε γλαδιόλες, λάδια, κρασιά και καρβουνάκια. Όλα πρίμα. Δόξα σοι ο Θεός.

Αμ το άλλο που το πάτε;  Τα φυτοφάρμακα έχουν ανεβάσει τον δείκτη του καρκίνου στα ύψη και οι εταιρείες παραγωγής φαρμάκων χημειοθεραπειών τρίβουν κάθε πρωί τα χέρια τους από την χαρά τους, γελάνε μέχρι και τα αυτιά τους, τόση ικανοποίηση. Είναι οι πρώτοι σε αφιερώματα λαμπάδων στις εκκλησίες και τα μοναστήρια. Σαν το μπόι τους μεγάλες. Ως εμεγαλύνθεις τα έργα σου Κύριε!! Αλλά και κάνα αεροπλάνο όταν πέσει με καμιά πεντακοσαριά επιβάτες, πρώην ζωντανούς, ρίχνουν πυροτεχνήματα στην Air Bus στην Toulouse και στην Boing κοντά στο Seattle.

Ένα τέτοιο γιγάντιο αεροπλάνο στοιχίζει εκατόν πενήντα εκατομμύρια ευρώ. Δεν είναι τυχαίο, οι δουλειές δεν έρχονται από μόνες τους, η θεία πρόνοια είναι πανταχού παρούσα!!

Φοίβος Ιωσήφ

  • Φτάσαμε πιά κοντά στον Θεό

    Φοίβος Ιωσήφ Ήταν τόσο κοντά ο Θεός και δεν το ξέραμε, τώρα το μάθαμε. Αυξήσαμε τις γνώσει…
  • Ο πασίγνωστος El Arabi

    Η μαθητιώσα νεολαία και η φίλαθλη τοιαύτη ξέρει καλά να ξεχωρίζει τις αξίες από τις απαξίε…
  • Ατιμούλια Έλληνες

    Εθνικά σύνορα είναι εκείνα που δείχνουν τα γεωγραφικά σημεία στα οποία φθάνουν τα συμφέρον…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
  • Ο πασίγνωστος El Arabi

    Η μαθητιώσα νεολαία και η φίλαθλη τοιαύτη ξέρει καλά να ξεχωρίζει τις αξίες από τις απαξίε…
  • Ατιμούλια Έλληνες

    Εθνικά σύνορα είναι εκείνα που δείχνουν τα γεωγραφικά σημεία στα οποία φθάνουν τα συμφέρον…
  • Ανθρωπωδία

    Είναι η ᾠδὴ τῶν τράγων = χορικό άσμα των λατρευτῶν του Διονύσου που φορούσαν δέρματα τράγω…
Περισσότερα άρθρα από Φοίβος Ιωσήφ
Περισσότερα άρθρα από ΓΝΩΜΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προτομές και προτιμήσεις

Ο προβληματισμός μου ξεκίνησε για πλάκα. Σε μια βόλτα με τον οκτώ μηνών γιο μου στο χώρο τ…