Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Α. Ασημακοπούλου: «Ο κ. Τσίπρας δεν δικαιούται να μιλά για την Ελλάδα των πολλών»

Α. Ασημακοπούλου: «Ο κ. Τσίπρας δεν δικαιούται να μιλά για την Ελλάδα των πολλών»

0

Επίσκεψη της υποψήφιας ευρωβουλευτού Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου στην Ξάνθη.

Παρουσίαση της υποψηφιότητας  της συντοπίτισσας μας Αμέτογλου Χιουμεϊρά στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

 

 

Χ. Αμέτογλου: «Θα υπερασπιστώ αξίες , όπως της οικογένειας, της εκπαίδευσης, της μουσουλμανικής μειονότητας, της ειρηνικής συνύπαρξης χριστιανών και μουσουλμάνων στην Θράκη»

 

Στο διακύβευμα των ευρωεκλογών και στη σημασία τους για την πορεία της χώρας εντός και εκτός, αναφέρθηκε η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ, βουλευτής Β΄ Αθηνών και Τομεάρχης Ψηφιακής πολιτικής της παράταξης, κα Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου που επισκέφτηκε την Ξάνθη το πρωί της Κυριακής 21 Απρίλιου.

Η κα Ασημακοπούλου κατά την ομιλία της στην αίθουσα του ΕΒΕ Ξάνθης

Η κα Ασημακοπούλου ήταν η κεντρική ομιλήτρια στην πολιτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του ΕΒΕ Ξάνθης, ενώ ταυτόχρονα γνωστοποιήθηκε και η υποψηφιότητα στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ,  της συντοπίτισσας μας , επιστήμονος και μητέρας τριών παιδιών κας Αμέτογλου Χιουμεϊρά. Αμφότερες ζήτησαν… ψήφο εμπιστοσύνης στις ευρωεκλογές και δεσμεύτηκαν να αγωνιστούν για τις αξίες τους και για το καλό της χώρα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο πρώην υπουργός Α. Κοντός, ο πρώην βουλευτής κ. Γ. Παυλακάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κ. Ζαγναφέρης, ο δήμαρχος Ξάνθης Χ. Δημαρχόπουλο, ο δήμαρχος Τοπείρου Θ. Μίχογλου, το μέλος Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Π.  Βώβου, και πολλά στελέχη και μέλη της παράταξης. Προλόγισε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ξάνθης κ. Μ. Πατεράκης ενώ σύντομο χαιρετισμό και ευχές στις υποψήφιες απηύθυναν ο κ. Κοντός, ο κ. Ζαγναφέρης και ο κ. Δημαρχόπουλος. Νωρίτερα η κα Ασημακοπούλου και η κα Αμέτογλου έκαναν δηλώσεις και απάντησαν σε ερωτήσεις.

 Α. Ασημακοπούλου: «Θα εστιάσω στις μεγάλες μάχες για τα εθνικά μας θέματα στο απόηχο της Συμφωνίας των Πρεσπών»

Η κα Ασημακοπούλου σημείωσε πως ο διακύβευμα των ευρωεκλογών είναι διττό και αφορά την ανάγκη πολιτικής αλλαγής εντός της χώρας και τις μάχες στην Ευρώπη σε πολλά επίπεδα: « Θα πρέπει να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα εντός της χώρας ότι ήρθε η ώρα της πολιτικής αλλαγής και από την άλλη θα πρέπει να πάμε στην Ευρώπη για να δώσουμε την επόμενη μέρα μεγάλες μάχες . Εγώ θα εστιάσω στις μεγάλες μάχες για τα εθνικά μας θέματα στο απόηχο της Συμφωνίας των Πρεσπών, στο να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια μας τις αρχές τις αξίες και τις παραδόσεις του ελληνισμού και επίσης στο να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να προκόψουν στην ψηφιακή εποχή. Ζητώ την ψήφο σας και υπόσχομαι να είμαι πιστή σύμμαχος και της περιοχής σας».

Χ. Αμέτογλου: «Θα υπερασπιστώ αξίες , όπως της οικογένειας, της εκπαίδευσης, της μουσουλμανικής μειονότητας, της ειρηνικής συνύπαρξης χριστιανών και μουσουλμάνων στην Θράκη»

Η κα Αμέτογλου ευχαρίστησε  τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη για την τιμή που της έκανε να την προτείνει σε μια θέση στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ και συνέχισε: «Ζητώ για πρώτη φορά την ψήφο του λαού, όντας μια μητέρα, μια επιστήμονας, μία γυναίκα η οποία έχει αγωνιστεί τίμια και πολύ σκληρά και προσπαθεί να διαφυλάξεις κάποιες αξίες και σταθερές. Ευχαριστώ πολύ τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την τιμητική πρόταση να με συμπεριλάβει στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ θα προσπαθήσω με πολύ ευθύνη να αποδείξω ότι όταν κάποιος προσπαθεί και καταφέρνει, άξια να στέκεται σε κάποια θέση. Πάντα υπερασπιζόμουν και θα συνεχίσω να υπερασπίζουμε αξίες όπως της οικογένειας, της εκπαίδευσης, της μουσουλμανικής μειονότητας την ειρηνική συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων στην Θράκη. Ζητώ τη ψήφος σας για να υπερασπιστούμε αυτές τις αξίες».

 «Ο κ. Τσίπρας δεν δικαιούται να μιλά για την Ελλάδα των πολλών»

Στη συνέχεια η κα Ασημακοπούλου άσκησε δριμεία κριτική στον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα με αφορμή ερώτηση του «Ε» αναφορικά με το δίλημμα που έθεσε ο κ. Τσίπρας κατά την ομιλία του στην Καλαμάτα και αφορά μεταξύ: « της Ελλάδας των ελίτ ή της Ελλάδας των πολλών» που θα κληθεί να επιλέξει ο ψηφοφόρος: «Ο κ. Τσίπρας δεν δικαιούται να μιλά για την Ελλάδα των πολλών. Τους πολλούς τους κορόιδεψε, τους φτωχοποίησε και την μεσαία τάξη κόντεψε να τους τελειώσει με τους φόρους και κόβοντας τα λίγα που είχαν. Οπότε ας αφήσουμε αυτό το δίλλημα στην άκρη. Πραγματικό διακύβευμα είναι να αφήσουμε πίσω μας το ψέμα,  τον λαϊκισμό, τον διχασμό, την πόλωση, την ιδεοληψία και την ανικανότητα που μας κόστισαν 100 δις και υποθήκευσαν την περιουσία μας για 100 χρόνια και κάνανε και ζημιά στα εθνικά μας θέματα. Να πούμε ένα μεγάλο ως εδώ και μετά να πάμε παρακάτω γιατί παρακάτω ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ο Πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων για να φτιάξουμε μια Ελλάδα που μας αξίζει και αυτό μπορούμε να το καταφέρουμε».

«Δεν λέμε ότι θα σκίσουμε την Συμφωνία των Πρεσπών αλλά θα αναχαιτίσουμε όποια προσπάθεια αλυτρωτισμού από την γείτονα»

Κληθείσα ν’ απαντήσει σε ερώτηση σχετική με την Συμφωνία των Πρεσπών σημείωσε: «Δεν θα πούμε εμείς ότι θα σκίσουμε τα μνημόνια και την Συμφωνία των Πρεσπών. Ο Κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ δεν θα λαϊκίσει και δεν θα πει ψέματα. Όμως ο τρόπος που θα ερμηνεύσουμε και θα εφαρμόσουμε και θα υπερασπιστούμε τα δικά μας, τα Μακεδονικά τα Ελληνικά συμφέροντα στην Συμφωνία των Πρεσπών είναι θέμα πολιτικής κατεύθυνσης και επιλογής. Και έχει πει ξεκάθαρα ο Κ. Μητσοτάκης ότι σε περίπτωση που χρειαστεί να θέσει βέτο στις ενταξιακές διαδικασίες της γείτονος χώρας θα το κάνει. Θα αναχαιτίσουμε όποια προσπάθεια αλυτρωτισμού υπάρξει από την γείτονα χώρα σθεναρά και σταθερά».

«Η κάλπη των ευρωεκλογών θα πυροδοτήσει πολιτικές εξελίξεις»

Τέλος η κα Ασημακοπούλου εξέφρασε την πεποίθηση ότι το μήνυμα της κάλπης των ευρωεκλογών θα είναι ηχηρό και θα πυροδοτήσει πολιτικές εξελίξεις ενώ σημείωσε ότι υπάρχει ένα κύμα αγανάκτησης που θέλει να εκτονωθεί στις κάλπες: «Βλέπω ότι σ’ όλη την Ελλάδα υπάρχει ένα βουβό κύμα αγανάκτησης που ψάχνει μία κάλπη να εκτονωθεί. Πιστεύω ότι αυτή θα είναι η κάλπη των ευρωεκλογών και θεωρώ ότι αυτό μπορεί να πυροδοτήσει άμεσα πολιτικές εξελίξεις παρότι ο κ. Τσίπρας επιθυμεί να μείνει στην καρέκλα όχι μέχρι τον Οκτώβριο αλλά για πάντα».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Ευχές για καλή επιτυχία στις υποψήφιες απηύθυναν οι Α. Κοντός και Κ. Ζαγναφέρης

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ευρωεκλογές 2024 – Ανδρουλάκης: Εθνική ανάγκη η πατρίδα μας να αποκτήσει ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση

Όσα είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «Στρατηγικός στόχος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής είναι να οικ…