Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Υπό… «κατάρρευση» η Πολεοδομία Ξάνθης

Υπό… «κατάρρευση» η Πολεοδομία Ξάνθης

0

Διαμαρτυρία του Συλλόγου Μηχανικών Μελετητών Ιδιωτικών Έργων Ν. Ξάνθης για τη λειτουργία της Διεύθυνσης Δόμησης και την καθυστέρηση στην έκδοση αδειών

 Την πρακτικά… μη λειτουργία της Διεύθυνσης τους μετέφερε ο προϊστάμενος μετά την απόφαση μετακίνησης υπαλλήλων- Ζητούν να συναντήσουν το δήμαρχο

Την οριακή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η λειτουργία της Πολεοδομίας, μεταφέρει το ΔΣ του Συλλόγου Μηχανικών Μελετητών Ιδιωτικών Έργων Ν. Ξάνθης, που προέβη σε δημόσια διαμαρτυρία, προκειμένου αφενός να ζητήσει την συνδρομή του δημάρχου και αφετέρου να καταδείξει στους πολίτες ότι την ευθύνη για την καθυστέρηση στην έκδοση αδειών δεν έχουν οι ίδιοι οι μηχανικοί, αλλά η υπηρεσία.

Στη δημόσια διαμαρτυρία τους οι μηχανικοί της Ξάνθης αναφέρουν: «επειδή γινόμαστε αποδέκτες παραπόνων από τα μέλη μας καθώς και από μεγάλη μερίδα πολιτών σχετικά με τη λειτουργία της Διεύθυνσης Δόμησης του Δήμου Ξάνθης ή «Πολεοδομία» όπως είναι πιο γνωστή στους πολίτες, ζητήσαμε επανειλημμένα συνάντηση με τον κ. Δήμαρχο για να εξετάσουμε τρόπους βελτίωσης της λειτουργίας της υπηρεσίας. Δυστυχώς όμως ο κ. Δήμαρχος όχι μόνο δεν δέχεται καμία συνάντηση αλλά αντιλαμβανόμαστε και την πλήρη αδιαφορία από την πλευρά του για τη σωστή λειτουργία της υπηρεσίας. Πρόσφατα εκδόθηκαν αποφάσεις για την μετακίνηση υπαλλήλων από τη Διεύθυνση Δόμησης σε άλλα τμήματα του Δήμου οι οποίες, όπως μας δηλώνει ο Προϊστάμενος της ΥΔΟΜ, οδηγούν στη μη λειτουργία του Τμήματος έκδοσης αδειών.

Θεωρούμε ότι η σωστή και αποτελεσματική λειτουργία της ΥΔΟΜ, πρέπει να είναι στις προτεραιότητες μιας δημοτικής αρχής διότι είναι από τις υπηρεσίες που επιφέρουν ανάπτυξη στον Νομό και θέσεις εργασίας σε πολλά επαγγέλματα (γρήγορη ανταπόκριση στις εκδόσεις οικοδομικών αδειών συνεπάγεται και τήρηση χρονοδιαγραμμάτων κατασκευών έργων ιδιωτικών και δημοσίων).

Ο Σύλλογος Μηχανικών Μελετητών Ιδιωτικών έργων ζητάει και πάλι από τον κύριο Δήμαρχο άμεση μετακίνηση Μηχανικών στο Τμήμα Έκδοσης Αδειών της ΥΔΟΜ, με στόχο τη λύση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί και που αναμένεται να ενταθούν. Δεν αποτελεί στόχο μας η διεκδίκηση των δικαιωμάτων των μελών μας με δικαστικά μέσα και με αντιδικίες που αυξάνουν την ένταση και τις δυσλειτουργίες και για τον λόγο αυτό καλούμε τον κ. Δήμαρχο σε άμεσες ενέργειες προς όφελος των πολιτών και της λειτουργίας του Δήμου».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μηδενική ανοχή σε όσους καίνε ξερά χόρτα

Τρεις περιπτώσεις σε λίγες μέρες με την τελευταία στο Πόρτο Λάγος – Από 150 – 1.000 …