Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ 108 «Πολίτες σε Δράση» παρουσίασε ο Γιώργος Τσιτιρίδης

108 «Πολίτες σε Δράση» παρουσίασε ο Γιώργος Τσιτιρίδης

0

Παρουσίασε το έργο και τις δράσει της 4ετίας και περιέγραψε το πλάνο των στόχων και των προτεραιοτήτων του

 

Μείωση δημοτικών τελών, κοινωνικές και πολιτιστικές δράσεις – 12 εκ. εγκρίσεις έργων από προγράμματα – 8.5 εκ. ευρώ από το Φιλόδημο  – Βαρύτητα στην τουριστική ανάπτυξη

 

 

108 «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ», παρουσίασε ο επικεφαλής του ομότιτλου συνδυασμού και εν ενεργεία δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης σε μια εκδήλωση που έλαβε χώρα την Παρασκευή 20 Απριλίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του   Μουσείου Λαογραφικών Ενδυμασιών των Βαλκανικών Χωρών στη Γενισέα. Ο κ. Τσιτιρίδης παρουσία πλήθους δημοτών μεταξύ των οποίων η πρώην δήμαρχος Αβδήρων κα Εύα Τσακίρη, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ κα Πελαγία Βώβου έκανε ένα λεπτομερή απολογισμό του έργου και των δράσεων της θητείας του, ενώ παράλληλα περιέγραψε το πλάνο των στόχων και τον σχεδιασμό του για την επόμενη αν και εφόσον οι δημότες του δήμου Αβδήρων του την  ανανεώσουν.

Τα έργα και οι ημέρες: Μείωση δημοτικών τελών, κοινωνικές και πολιτιστικές δράσεις

«Η αγάπη σας και η εμπιστοσύνη που μας δείχνετε μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε το έργο που ξεκινήσαμε το Σεπτέμβριο του 2014», σημείωσε ο κ. Τσιτιρίδης ξεκινώντας τον απολογισμό των πεπραγμένων  από την μείωση των δημοτικών τελών: «Καταφέραμε να υλοποιήσουμε την προεκλογική μας δέσμευση για μείωση των Δημοτικών τελών καθαριότητας  και φωτισμού και συγκεκριμένα από 1,40€/τ.μ σε 1,25€/τ.μ. για κατοικίες (ποσοστό μείωσης 11,0%) και του τιμολογίου ύδρευσης από 0,22€/κυβικό σε 0,18€/κυβικό για κατοικίες (ποσοστό μείωσης 18,5%), σεβόμενοι τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι συνδημότες μας. Ποιός από εσάς δεν θυμάται ότι η προηγούμενη Δημοτική Αρχή του κ. Τσολακίδη έκανε αύξηση των δημοτικών τελών από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε την διοίκηση του Δήμου;», αναρωτήθηκε. Στην συνέχεια ο κ. Τσιτιρίδης αναφέρθηκε στις κοινωνικές δράσεις του δήμου με την δημιουργία, στελέχωση και  λειτουργία του κέντρου Κοινότητας, την υποστήριξη ευπαθών ομάδων και την επιτυχή διαχείριση του προγράμματος διανομής τροφίμων ΤΕΒΑ με ωφελούμενους πάνω από 1200 δημότες. Επίσης ανέφερε την έγκριση και δημοσίευση σε ΦΕΚ του Τοπικού Ρυμοτομικού Σχεδίου, που είναι το πρώτο βήμα για την κατασκευή των σχολικών κτιρίων του Μουσικού Σχολείου και του Εργαστηρίου Ειδικής  Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με το ΤΕΙ ΑΜΘ και την έδρα της Unesco, στα πλαίσια της οποίας πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το συμπόσιο για τον Δημόκριτο στα Άβδηρα και  δημιουργήσαμε  πληροφοριακό  – τουριστικό χάρτη ο οποίος διανέμεται σε ξενοδοχεία, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αβδήρων και σε επισκέπτες από το εσωτερικό και το εξωτερικό.

12 εκ. εγκρίσεις έργων από προγράμματα – 8.5 εκ. ευρώ από το Φιλόδημο

Απαριθμώντας τα έργα ο κ. Τσιτιρίδης ανέφερε πως οι εγκρίσεις έργου από προγράμματα 12 εκ. ευρώ, ενώ ο δήμος Αβδήρων με εγκεκριμένα έργα 8,5 εκατομμύρια ευρώ είναι πρώτος σε απορροφητικότητα στο Νομό Ξάνθης και τρίτος στην Περιφέρεια ΑΜΘ. Τα μεγάλα έργα που ανέφερε είναι η Εγκατάσταση Βιολογικού  καθαρισμού και κατασκευή δικτύου αποχέτευσης για τους οικισμούς  Σελέρου και Βελοχωρίου με προϋπολογισμό: 4.300.000€ (το έργο δημοπρατήθηκε στις 9 και 11 Απριλίου και η κατασκευή του αρχίζει σε τρεις μήνες περίπου και η αντικατάσταση κεντρικού αγωγού ύδρευσης που αφορά τους οικισμούς Αβδήρων, Μάνδρας, Μυρωδάτου, Γκιώνας, Πεζούλας και της παραλιακής ζώνης του Δήμου μας με προϋπολογισμός: 2.700.000€, το έργο που θα δημοπρατηθεί μέσα στον Ιούλιο. Να σημειώσουμε ότι ο κ. Τσιτιρίδης δεσμεύτηκε  ότι σαν επόμενη Δημοτική αρχή: «θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν προκειμένου να ξεκινήσει το αρδευτικό της πεδιάδας της Ξάνθης».

Οι στόχοι της νέας θητείας

Προτεραιότητα στην: Κατασκευή του Βιολογικού καθαρισμού και των αποχετευτικών δικτύων των οικισμών Αβδήρων – Βελώνης – Μυρωδάτου και σύνδεση στο Βιολογικό καθαρισμό Ξάνθης των οικισμών  Π. Κατραμίου, Φελώνης, Π. και Ν. Ζυγού και Αυξεντίου.

Αγορά του ακινήτου των Ιαματικών Λουτρών της  Ποταμιάς από την Ελληνική Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) και αξιοποίηση τους.

  • Αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου της Ν. Κεσσάνης.
  • Δημιουργία κυνοκομείου για τη φύλαξη αδέσποτων ζώων.
  • Κατασκευή ποδηλατόδρομου από τη Γενισέα μέχρι το Μαγικό.
  • Κατασκευή νέων σχολικών κτιρίων για το Μουσικό σχολείο και για το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.).
  • Εφαρμογή Γενικού πολεοδομικού σχεδίου που θα λύσει τα χρόνια προβλήματα δόμησης της παραλιακής ζώνης, αλλά και όλων των οικισμών του Δήμου μας.
  • Κατασκευή αίθουσας πολλαπλών χρήσεων και παιδικού σταθμού στον οικισμό Σελέρου. Τροποποίηση ορίων οικισμού Σελέρου που θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη του οικισμού.

Βαρύτητα στην τουριστική ανάπτυξη

Τέλος ο κ. Τσιτιρίδης έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην Τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Αβδήρων που όπως είπε θα επιτευχθεί μέσω των λιμανιών Πόρτο Λάγος και Αβδήρων (με την εγκατάσταση ιστιοφόρων και υδροπλάνων), περιοχών με ιστορικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον (Αρχαιολογικό Μουσείο και Αρχαιολογικός χώρος Αβδήρων), περιοχών με φυσικό και οικολογικό ενδιαφέρον (Λίμνη Βιστονίδας, ορεινή περιοχή της Ρύμης), θρησκευτικού τουρισμού (μοναστήρι Αγίου Νικολάου στο Πόρτο Λάγος, Τεκές Σελίνου), του αγροτουρισμού (αμπελώνες και οινοποιία Αβδήρων, πετιμέζι από ζαχαροκάλαμο Γενισέας) και κυρίως των Ιαματικών Λουτρών στην Ποταμιά.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Στιγμιότυπα από την παρουσίαση υποψηφίων δημοτικών και τοπικών σύμβουλων
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…