Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ 129 νέοι Μηχανικοί από την Πολυτεχνική Ξάνθης

129 νέοι Μηχανικοί από την Πολυτεχνική Ξάνθης

0

Τελετή ορκωμοσίας στο Αμφιθέατρο «Καραθεοδωρή»

 

Πλήθος κόσμου στην τελετή. Στιγμές χαράς και συγκίνησης για γονείς, συγγενείς και φίλους – Βροχή οι ανθοδέσμες …και οι ευχές για «Καλή σταδιοδρομία»

 

 

Μπορεί η χθεσινή μέρα να ήταν βροχερή τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες όμως ήταν …ηλιόλουστη στις καρδιές και στα πρόσωπα και 129 αποφοίτων, των γονιών, των συγγενών και των φίλων τους που κατέκλυσαν το Αμφιθέατρο Καραθεοδωρή στα Κιμμέρια για να τους καμαρώσουν και να σταθούν πλάι τους σε μια από τις πιο χαρούμενες στιγμές της ζωής τους. Η στιγμή που ανταμείβονται οι κόποι της πανεπιστημιακής τους ζωής, που παίρνουν πτυχίο και μαζί ένα εισιτήριο για να ξεκινήσουν την επαγγελματική τους ζωή. Μια ζωή που δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα όπως πολύ καλά γνωρίζουν και όπως τους το επεσήμαναν οι καθηγητές τους,  με το  brain drain να βρίσκεται στην κορύφωσή του ωστόσο η στιγμή της ορκωμοσίας είναι μια στιγμή μεγάλης χαράς και ευτυχίας και οι γκρίζες σκέψεις δεν έχουν τόπο… Κι αυτό φάνηκε στα χαρούμενα νεανικά τους πρόσωπα αλλά και στην συγκίνηση των γονιών τους, τις θορυβώδεις αντιδράσεις των φίλων τους, που άλλοτε τους έραναν με πολύχρωμες βροχές και άλλοτε υψώνοντας ευφάνταστα πανό με τις φωτογραφίες τους και ευφυολογήματα.  Οι ανθοδέσμες  είχαν την τιμητική τους και εκείνη την αγκαλιά της γιαγιάς στον εγγονό της που κρατούσε το πτυχίο του και αποθανάτισε ο φακός του «Ε» τα λέει όλα…

129 απόφοιτοι  από τα 5 Τμήματα της Πολυτεχνικής Ξάνθης ορκίστηκαν και πήραν το πολυπόθητο πτυχίο

Την τελετή της ορκωμοσίας άνοιξε ο Κοσμήτορας Καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Χρήστος Καραγιάννης που ευχήθηκε στους πτυχιούχους καλή σταδιοδρομία επισημαίνοντας πως το πτυχίο τους έχει το κύρος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου και θα τους ανοίξει πόρτες στην επαγγελματική τους ζωή αρκεί να κάνουν τις σωστές επιλογές. Στην συνέχεια ακολούθησαν η τελετή της ορκωμοσίας. Το όρκο απήγγειλε ο Βασίλειος Πιλιόπουλος που συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία (8,89 Άριστα). Όπως επισημάνθηκε επειδή δεν υπήρχε κανείς μουσουλμάνος πτυχιούχος δεν απαγγέλθηκε μουσουλμανικός όρκος παρά μόνο θρησκευτικός (χριστιανικός) και πολιτικός.

Ορκίστηκαν και πήραν το πτυχίο τους 15 πτυχιούχοι από το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος, 42 από το Τμήμα Παραγωγής και Διοίκησης , 30 από το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών , 4 από το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών και 38 από το Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Κορίτσια με πτυχίο! Στιγμή χαράς και συγκίνησης
ο βλέμμα της γιαγιάς που καμαρώνει τον εγγονό της …
Λίγο μετά έπεσε στην αγκαλιά του. Στιγμές που τα λόγια είναι λίγα για να περιγράψουν αυτό το συναίσθημα…
Το αδιαχώρητο στο αμφιθέατρο…
Και η αστραφτερή βροχή για κάποιον που μάλλον άργησε να πάρει πτυχίο…
Ανθοδέσμες αγκαλιές ευχές …Καλή σταδιοδρομία και τύχη για τους νέους πτυχιούχους
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχολικές εκδρομές: Έρχονται αλλαγές στη διαδικασία τροχονομικού ελέγχου

Σχετικό έγγραφο της Υφυπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Ζέττας Μακρή στάλθηκε…