Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγροτικά Φυτεύτηκαν τα πρώτα 250 στρέμματα φουντουκιάς στην Ξάνθη

Φυτεύτηκαν τα πρώτα 250 στρέμματα φουντουκιάς στην Ξάνθη

0

Θα ξεπεράσουν τα 800 μέσα στο 2019. 20 αγρότες υπέγραψαν συμβάσεις με τον ιταλικό όμιλο Besana

 

Αυξάνεται το ενδιαφέρον τον αγροτών της Ξάνθης. Στην 5η Συνέργεια που θα διεξαχθεί στις 11 Μαΐου στην Ξάνθη θα συμμετέχει η Besana με δικό της περίπτερο

 

 

 

 

 

 

Άνοιξε ο δρόμος για την καλλιέργεια ακρόδρυων (φουντούκια) με την υπογραφή των πρώτων συμβάσεων για 250 στρέμματα φουντουκιάς μεταξύ του ιταλικού ομίλου Besana και 20 αγροτών της Ξάνθης. Ήδη έχουν φυτευτεί  120 φυτά που έχει προμηθεύσει η εταιρεία σε αγρούς των Μαγγάνων, της Μάνδρας, του Κουτσού, της Γενισέας και του Ορφανού. Όπως μας πληροφορεί ο γεωπόνος διευθυντή της ΔΑΟΚ Ξάνθης, Ανδρέας Καμαριανάκης που είναι ο σύνδεσμος μεταξύ της εταιρείας και των παραγωγών κατά την περίοδο της Άνοιξης θα έχουν φυτευτεί συνολικά 500 στρέμματα και τον Σεπτέμβριο πάνω από 300. Έτσι μέσα στο 2019 θα έχουν φυτευτεί πάνω από 800 στρέμματα φουντουκιάς.

Πάνω από 800 στρέμματα φουντουκιάς θα φυτευτούν μέσα στο 2019 – Αυξάνεται το ενδιαφέρον τον αγροτών της Ξάνθης

Αυτές τις μέρες μάλιστα είναι στην Ξάνθη γεωπόνοι του ιταλικού ομίλου που επιβλέπουν την φύτευση και καθοδηγούν τους παραγωγούς. Να σημειώσουμε πως η πρώτη παραγωγή ξεκινάει στην τετραετία, αλλά οι παραγωγοί θα έχουν εισόδημα από την πέμπτη χρονιά . Τα συμβόλαια που συνάπτει η εταιρεία είναι 13+10 ετών με ελάχιστη εγγυημένη τιμή του συμβολαίου είναι τα 2,2 ευρώ/κιλό και ο παραγωγός πληρώνεται με την εκάστοτε ετήσια χρηματιστηριακή αξία του προϊόντος.

Ο κ. Καμαριανάκης αναφέρει επίσης πως εκδηλώνεται ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον από αγρότες της Ξάνθης για την καλλιέργεια που σε πρώτη φάση είναι φουντούκια ενώ αργότερα η εταιρεία ενδιαφέρεται για συμβάσεις και αμύγδαλων.

Στην 5η Συνέργεια που θα διεξαχθεί στις 11 Μαΐου στην Ξάνθη θα συμμετέχει η Besana με δικό της περίπτερο

Η εταιρεία θα συμμετάσχει με περίπτερο στην 5η ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ, που θα διεξαχθεί στην Ξάνθη στις 11 Μαΐου στο χώρο της πλατείας Διοικητηρίου με δικό της περίπτερο προκειμένου να κάνει γνωστά τα προϊόντα της και να κεντρίσει το ενδιαφέρον των αγροτών.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αγροτικά
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

28 εκ. ευρώ στην ΑΜΘ για έργα βελτίωσης

Παράλληλα, έχει ήδη ενεργοποιηθεί στο Πληροφορικό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων η δυνατότητα…