Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ταραμοκεφτέδες

Ταραμοκεφτέδες

0

1 κιλό πράσα, το λευκό μέρος, ψιλοκομμένα

150  γρ. λευκός ταραμάς

1 ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 κουτί αναψυκτικό σόδα

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

½ ματσάκι μαϊντανού, τα φύλλα, ψιλοκομμένος

Μαύρο πιπέρι κατά βούληση

Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε τα πράσα στο μισό λάδι για  περίπου 10’ μέχρι να μαλακώσουν. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.

Βάζουμε τον τάραμα μέσα σε ένα μπολ, ρίχνουμε τη σόδα και τον λιώνουμε σιγά-σιγά με το πιρούνι. Προσθέτουμε τα πράσα, το πιπέρι, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, το αλεύρι σιγά-σιγά και ανακατεύουμε ώστε να δημιουργηθεί ένα σφιχτό μείγμα

Πλάθουμε σε κεφτεδάκι και το τηγανίζουμε σε καυτό λάδι (δεν χρειάζεται πολύ λάδι). Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει όλο μείγμα. Αφού τους τηγανίσουμε, τους βάζουμε σε χαρτί κουζίνας να τραβήξουν τα λάδια. Σερβίρονται ζεστοί.

  • Σπετζοφάι μανιταριών

    -500γρ. μανιτάρια αγάρικα -2-3 μανιτάρια portobello -1 σκελίδα σκόρδο -4 κ.σ. ελαιόλαδο -1…
  • Σουπιές με πατάτες

    -12 σουπιές καθαρισμένες -2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες -200 γρ. μπαγιάτικο ψωμί -λίγος μ…
  • Κυπριακές ταχινόπιτες

    500 γρ. αλεύρι 1 φλ. αλεύρι που φουσκώνει µόνο του 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κύβο ν…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στριφτάρια με σπανάκι, τυριά και φρέσκα μυρωδικά

-10 φύλλα κρούστας -80 γρ. βούτυρο -400 γρ. σπανάκι -3 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα -½ ματ…