Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Πρόβλημα σχολικής στέγης στο Δροσερό

Πρόβλημα σχολικής στέγης στο Δροσερό

0

500 παιδιά σε 28 τμήματα των 2 δημοτικών και ενός νηπιαγωγείου. Συνωστίζονται στην ίδια αυλή που είναι γεμάτη με προκάτ

 

3ωρη στάση εργασίας των δασκάλων εις ένδειξη διαμαρτυρίας.

Θα μπουν άλλες 2 προκάτ αίθουσες τις επόμενες μέρες  – Κάντε υπομονή για νέο σχολείο λένε από το δήμο!

 

Αντιμέτωποι με …τριτοκοσμικές συνθήκες είναι οι 50 και πλέον δάσκαλοι και νηπιαγωγοί των Σχολικών μονάδων του Δροσερού και τα 500 παιδιά που φοιτούν σ’ αυτές και συνωστίζονται σε αίθουσες προκάτ και εξαναγκάζονται να κάνουν διάλειμμα σε μια αυλή λίγων τετραγωνικών αφού ο χώρος  έχει …καταλειφθεί από τις προκάτ αίθουσες!

Να σημειώσουμε στον ίδιο χώρο λειτουργούν 28 τμήματα συνολικά των δύο δημοτικών σχολείων του 15ου και του 20ου και το 15ο Νηπιαγωγείο.

3ωρη στάση εργασίας των δασκάλων εις ένδειξη διαμαρτυρίας

Για την «αβίωτη καθημερινότητα τους », όπως τη χαρακτήρισε μιλώντας στο «Ε» η Διευθύντρια του 20ου Δημοτικού Σχολείου κα Αριάννα Παπαϊωάννου θέλουν να ενημερώσουν την κοινωνία της Ξάνθης οι δάσκαλοι των σχολείων του Δροσερού αλλά και να εκφράσουν την αντίθεσή τους για τον αναίτιο ξυλοδαρμό συναδέλφου τους προβαίνοντας σε  η 3ωρη στάση εργασίας χθεςΤετάρτη 27 Μαρτίου.

Σε ανακοίνωσή τους οι εκπαιδευτικοί στα   σχολεία του Δροσερού αναφέρουν :

Από τις 8 π.μ. όλοι εμείς που εργαζόμαστε στα δημοτικά (15ο – 20ο) και το 15ο νηπιαγωγείο του Δροσερού Ξάνθης πραγματοποιούμε στάση εργασίας εκφράζοντας την αντίθεσή μας στον αναίτιο ξυλοδαρμό συναδέλφου μας και την υλικοτεχνική υποδομή των σχολείων, που τα καθιστά μη ελκυστικά τόσο για τους εκπαιδευτικούς όσο και για τους μαθητές.

Ζητούμε:

Αναβάθμιση της υπάρχουσας υλικοτεχνικής υποδομής με στόχο την ανέγερση νέου σχολικού συγκροτήματος

Φύλαξη σε 24ωρη βάση

Άμεση υλοποίηση της υπουργικής εξαγγελίας για 15 μαθητές ανά τμήμα

Υποστηρικτικές δομές πλήρους ωραρίου.

3 χρόνια περιμένουν προκάτ αίθουσες– Τα παιδιά κάνουν γυμναστική έξω ή στις αίθουσες

«Οτιδήποτε είναι αυτονόητο για τα άλλα σχολεία για μας είναι ζητούμενο» , τονίζει η κα Παπαϊωάννου απαριθμώντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν δάσκαλοι και μαθητές. Προβλήματα με την θέρμανση μέσα στα προκάτ όπου οι δάσκαλοι είναι αναγκασμένοι καθημερινά να μεταφέρουν ηλεκτρικά σώματα, προβλήματα από τα νερά της βροχής που πλημμυρίζουν τις αίθουσες. «Κάναμε αίτημα πριν 3 χρόνια και περιμένουμε ακόμη 2 αίθουσες  προκάτ. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Χρειάζεται να γίνει ένα νέο σχολείο. Είναι αίτημα χρόνων αλλά δεν έχει υλοποιηθεί».

Θα μπουν τα λυόμενα τις επόμενες μέρες  – Κάντε υπομονή για νέο σχολείο λένε από το δήμο!

Σ΄ ότι αφορά τις αίθουσες όπως μας ενημέρωσε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Φερντούν έχουν τεθεί όι τσιμεντένιες βάσεις.  Αυτό βεβαίωσε και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Κυριάκος Παπαδόπουλος επίσης ενημέρωσε πως τις επόμενες μέρες θα τις μεταφέρουν και θα τις τοποθετήσουν και πως η καθυστέρηση οφείλεται στις βροχές . Σ΄ ότι  αφορά το αίτημα για νέο σχολείο ο κ. Παπαδόπουλος συνέστησε …υπομονή και με τον καρό  όλα γίνουν! Να σημειώσουμε πως το θέμα της ανέγερσης σχολείου προσκρούει στην άδεια δεδομένου ότι πολεοδομικά η κατάσταση στο Δροσερό είναι άναρχη. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να διευθετηθεί και το πότε είναι άγνωστο!

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εξαφανίστηκε 34χρονος στην Καβάλα

Καβάλα: Άφησε τα δίδυμα κοριτσάκια του στο σχολείο και έφυγε- Κτηνοτρόφος είπε ότι είδε το…