1 κιλό σουπιές
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε χονδρές φέτες
1-2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φέτες
3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 φύλλο δάφνης
¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
χυμός 1 λεμονιού
αλάτι, πιπέρι
1 κουτ. σούπας αλεύρι
Πλένετε και καθαρίζετε τις σουπιές από τα εντόσθια και το κόκαλο, χωρίζετε τα κεφάλι και τα πλοκάμια, αφαιρείτε το στόμα και τις κόβετε σε μεγάλα κομμάτια. Τις στεγνώνετε σε χαρτί κουζίνας και τις βράζετε σε μέτρια κατσαρόλα χωρίς νερό για να βγάλουν τους χυμούς τους. Όταν αλλάξουν χρώμα και απορροφηθούν οι χυμοί προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα ανακατεύετε λίγο και προσθέτετε το λάδι, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι. Σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν λίγο τα κρεμμύδια και σβήνετε το φαγητό με το κρασί. Προσθέτετε τον μαϊντανό και αρκετό νερό για να σκεπαστεί η σουπιά. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά για 30΄ περίπου ή μέχρι να μαλακώσει ή σουπιά.
Ανακατεύετε τον χυμό λεμονιού με το αλεύρι τα ρίχνετε στην κατσαρόλα και την ανακινείτε από τα χέρια για να πάει το λεμόνι παντού. Βράζετε το φαγητό μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρετε τη σουπιά με άσπρο ρύζι ή τηγανιτές πατάτες. Την συνοδεύετε με πράσινη ανάμικτη σαλάτα.