Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Γιορτές Πώς θα κινηθούν οχήματα επισκεπτών και λεωφορεία το διήμερο της Αποκριάς

Πώς θα κινηθούν οχήματα επισκεπτών και λεωφορεία το διήμερο της Αποκριάς

0

Πώς θα εισέρχονται στην πόλη οι επισκέπτες- Πού παρκάρουμε και από πού παίρνει το αυτοκίνητο ο γερανός

Προσοχή στους επιτήδειους που θα εκμεταλλευτούν το συνωστισμό των εκδηλώσεων για να κλέψουν, συνιστά η αστυνομία

Σε εφαρμογή έχουν τεθεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, προκειμένου η αυξημένη κίνηση της Αποκριάς να μη δημιουργήσει προβλήματα στην κυκλοφορία και να πραγματοποιηθούν χωρίς εμπόδια οι εκδηλώσεις.

Η Τροχαία θα βρίσκεται όλο το σαββατοκύριακο και την Καθαρά Δευτέρα βέβαια, επί ποδός, προκειμένου να διαχειριστεί την αυξημένη κυκλοφοριακή κίνηση.

Την ημέρα διεξαγωγής της μεγάλης καρναβαλικής παρέλασης, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, τα αυτοκίνητα και λεωφορεία θα διοχετεύονται στο αεροδρόμιο Ζυγού που παραχωρεί το Δ’ ΣΣ και από κει η μετάβαση των επισκεπτών θα δρομολογείται με αστικά λεωφορεία που θα βρίσκονται συνεχώς σε κίνηση και θα διεκπεραιώνουν δωρεάν τη μετακίνηση στο κέντρο.

Τα οχήματα θα κατευθύνονται στο εν λόγω σημείο και από τους επισκέπτες που έρχονται από τη δυτική πλευρά μέσω του περιφερειακού ή, εφόσον πρόκειται για επιβατηγά αυτοκίνητα, θα τους προτείνεται να παρκάρουν στην Εκτενεπόλ και να κατευθύνονται στο κέντρο της πόλης με τα πόδια.

Στο σημείο του αεροδρομίου θα βρίσκονται εργαζόμενοι ιδιωτικής ασφάλειας, ώστε να καθοδηγούν τους οδηγούς, αλλά και αστυνομικοί, προκειμένου να αποτραπούν περιστατικά διαρρήξεων και κλοπών στα οχήματα και τους επισκέπτες.

Οι κάτοικοι της Ξάνθης θα μπορούν να εισέρχονται κανονικά στην πόλη, σε συνεννόηση με την αστυνομία.

Απαγορεύσεις στο κέντρο της πόλης

Για τη διεξαγωγή των εκδηλώσεων έχουν τεθεί οι παρακάτω απαγορεύσεις:

– Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων το Σάββατο στις οδούς βασιλέως Κωνσταντίνου και Βασιλίσσης Σοφίας (έως το ύψος της γέφυρας του Κόσυνθου) από τις 7 μμ έως τις 3 πμ για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών

-Απαγόρευση κι απόσυρση οχημάτων το Σάββατο για τις ανάγκες της νυχτερινής καρναβαλικής παρέλασης σε τμήμα της οδού 28ης Οκτωβρίου από το ύψος της οδού Φειδίου έως την πλατεία από τις 18.30 έως το τέλος της παρέλασης

-Απαγόρευση κι απόσυρση οχημάτων την Κυριακή για τις ανάγκες της μεγάλης καρναβαλικής παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου, από το ύψος Τζαβέλα μέχρι την κεντρική πλατεία, την οδό βασιλέως Κωνσταντίνου, τη Βασιλίσσης Σοφίας (έως το ύψος της Έβρου) από τις 9 πμ έως το τέλος της εκδήλωσης.

Κοινώς, όσοι αμελήσουν να πάρουν τα αυτοκίνητά τους από την 28ης Οκτωβρίου θα αναλάβει ο γερανός!

Μην ξεχνάμε ότι η γιορτή του Καρναβαλιού είναι και… η χαρά του κλέφτη!

Η αστυνομία τονίζει την αυξημένη προσοχή που πρέπει να επιδειχθεί στους χώρους διεξαγωγής των καρναβαλικών εκδηλώσεων και στα μέσα μαζικής μεταφοράς για άτομα που εκμεταλλεύονται τον συνωστισμό για διάπραξη κλοπών, καθώς επίσης και την ώρα της απουσίας των ενοίκων και των ιδιοκτητών οχημάτων λόγω μετάβασης τους στις εκδηλώσεις ή εκτός πόλης λόγω του τριημέρου.

Ειδικά, για τους χώρους των εκδηλώσεων οι οδηγίες που δίνει η αστυνομία είναι:

Στη διασκέδαση

  • Στη διασκέδασή σας, σε Κέντρα – Bar – Καφετερίες – Εστιατόρια – υπαίθριους χώρους εκδηλώσεων, μην αφήνετε ποτέ το πορτοφόλι, τα γυαλιά ηλίου, το κινητό, τα κλειδιά σας έκθετα επάνω σε τραπέζι, καθώς και το μπουφάν ή το σακάκι σας, την τσάντα ή το τσαντάκι μέσης επάνω σε διπλανά καθίσματα ή κρεμασμένα σε αυτά.

Όταν βρίσκεστε σε πολυσύχναστα μέρη 

  • Μην μεταφέρετε μεγάλα χρηματικά ποσά στο πορτοφόλι σας, την τσάντα ή την τσέπη σας.
  • Μη βάζετε το πορτοφόλι σας σε πίσω τσέπη παντελονιού.
  • Μην μεταφέρετε πιστωτικές κάρτες στην ίδια τσέπη ή τσάντα.
  • Για κανένα λόγο μην αφήνετε ανοιχτές τις τσάντες σας.
  • Σε περίπτωση αρπαγής τσάντας, εάν δεν μπορείτε να αντισταθείτε και να τη συγκρατήσετε, σκεφτείτε ότι η υγεία σας και η σωματική σας ακεραιότητα είναι πιο πολύτιμα αγαθά. Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά του επιτιθέμενου και του μεταφορικού μέσου, αν χρησιμοποίησε.
  • Διατηρήστε το κινητό σας τηλέφωνο αθέατο, στην τσέπη σας ή την τσάντα σας, όταν δεν το χρησιμοποιείτε.
  • Διατηρήστε το κινητό τηλέφωνο κλειδωμένο, με κωδικό κλειδώματος ή τον αριθμό PIN, όταν δεν το χρησιμοποιείτε.
  • Μη δίνετε εύκολα το κινητό σας σε κάποιον άγνωστο, ο οποίος σας ζήτησε να κάνει μία «επείγουσα κλήση», χωρίς να βεβαιωθείτε ότι πράγματι υπάρχει τέτοια ανάγκη.
  • Ενημερώστε αμέσως την πάροχο εταιρεία σε περίπτωση κλοπής ή απώλειας του κινητού σας τηλεφώνου.

Σε κάθε περίπτωση κλοπής, ακόμα και σε απόπειρα, οι πολίτες θα πρέπει να καλούν άμεσα το ‘‘100’’ ή το Τμήμα Ασφάλειας.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Γιορτές
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Όμορφη πόλη…φωνές μουσικές» από την Ξάνθη

Τελετή έναρξης του 9ου φεστιβάλ «Ξάνθη – Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων» Πλημμύρισε κόσμο…