Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Γιορτές Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Ξανθιώτικο Καρναβάλι!

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Ξανθιώτικο Καρναβάλι!

0

«Περιμένουμε πάρα πολύ κόσμο…», μας διαβεβαιώνει ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Πασχάλης Λύρατζης. Κάθε μέρα και μέχρι την Τετάρτη 25 – 30 έκτακτα δρομολόγια από το ΚΤΕΛ Ξάνθης

 Επί ποδός τα τεχνικά κλιμάκια της Π.Ε. Ξάνθης για ελέγχους – Παρουσίαση του καρναβαλιού από τον Δημήτρη Ουγγαρέζο και την Χρύσα Μωραΐτη – Απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ3

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Ξάνθη, την Βασίλισσα της Αποκριάς της Β. Ελλάδος! Η πόλη μας με αποκριάτικη διάθεση είναι έτοιμη να δεχτεί τους επισκέπτες της που άρχισαν να καταφτάνουν από χθες με τα έκτακτα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Ξάνθης που ναύλωσε για το σκοπό αυτό άλλα 40 λεωφορεία από άλλα ΚΤΕΛ για να μπορέσει να εξυπηρετήσει το κοινό.

Περιμένουμε πάρα πολύ κόσμο…

….μας διαβεβαιώνει ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Πασχάλης Λύρατζης: «Τα ξενοδοχεία μας έχουν 100% πληρότητα. Περιμένουμε να έρθει πολύς κόσμος από όλες τις περιοχές της χώρας  μας αλλά και από έξω. Θα έρθουν πολλά Ρουμάνικα και Βουλγάρικα λεωφορεία.  Μας ενημέρωσαν για να τους κατευθύνουμε πού θα παρκάρουν. Είμαστε πανέτοιμοι σ’ όλα τα επίπεδα να τους υποδεχτούμε. Έχουμε επίσης πολλά άτομα που φιλοξενούνται σε σπίτια Ξανθιωτών», επισημαίνει ο κ. Λύρατζης.

 Κάθε μέρα και μέχρι την Τετάρτη 25 – 30 έκτακτα δρομολόγια από το ΚΤΕΛ Ξάνθης από και προς Θεσσαλονίκη

georgiadisΌπως μας πληροφορεί ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ξάνθης έχει προγραμματίσει 25 – 30 έκτακτα δρομολόγια καθημερινά προς και από Θεσσαλονίκη αλλά και όλη την νύχτα Ξάνθη – Κομοτηνή. Παρασκευή Σάββατο – Κυριακή το τελευταίο δρομολόγιο από την Θεσσαλονίκη είναι στις 12 τα μεσάνυχτα ενώ το πρώτο στις 4.30 το πρωί καθώς είναι πολλοί κυρίως νέοι που έρχονται διασκεδάζουν όλη νύχτα και επιστρέφουν με τα πρωινά δρομολόγια. Ανά τέταρτο έχει δρομολόγιο το Σαββατοκύριακο. Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι για να ανταποκριθεί το ΚΤΕΛ Ξάνθης το φόρτο έχει ναυλώσει 40 λεωφορεία από τα ΚΤΕΛ Κιλκίς , Πέλλας και Θεσσαλονίκης.

Επί ποδός τα τεχνικά κλιμάκια της Π.Ε. Ξάνθης για ελέγχους

Σύσκεψη υπό τον Κώστα Ζαγναφέρη είχαν χθες οι προϊστάμενοι των αρμόδιων υπηρεσιών προκειμένου να υπάρχει συντονισμός των τεχνικών κλιμακίων που θα διενεργήσουν τους απαραίτητους ελέγχους.

Παρουσίαση του καρναβαλιού από τον Δημήτρη Ουγγαρέζο και την Χρύσα Μωραΐτη – Απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ3

Σ’ ότι αφορά τα διαδικαστικά της παρέλασης: Τα ηχεία που θα μεταδίδουν την μουσική είναι έτοιμα και έγιναν οι απαραίτητες δοκιμές. Κάγκελα θα τοποθετηθούν και πέραν της πλατείας Αντίκα και μέχρι το μνημείο του Φ. Αμοιρίδη προκειμένου να μη παρεμποδιστεί η ροή της παρέλασης και να μην έχει εικόνα διάλυσης. Τα άρματα θα πλαισιώνονται από τα μέλη των συλλόγων και δεν θα παρελάσουν μεμονωμένα. Κάθε σύλλογος μπορεί να έχει σύμφωνα με τον κανονισμό 150 – 400 μέλη και αυτό θα ελεγχθεί από την επιτροπή. Την  παρέλαση ανοίγει το άρμα της Βασίλισσας η οποία θα πλαισιώνεται από τις 4 πριγκίπισσες ενώ θα κλείσει με το πειρατικό καράβι του Βασιλιά. Έχουν γίνει οι απαραίτητες συστάσεις και έχουν δοθεί οδηγίες  στις ομάδες περιφρούρησης για τους πυρσούς κ.λ.π. Παρουσιαστές της παρέλασης θα είναι ο Δημήτρης Ουγγαρέζος και η Χρύσα Μωραΐτη ενώ θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΡΤ 3 και τα τοπικά κανάλια.  Μετά την παρέλαση θα αρχίσει το πάρτι στα στέκια των συλλόγων ενώ στις 7 το απόγευμα θα αναβιώσει το έθιμο του Τζάρου και η καύση του βασιλιά Καρνάβαλου στον ποταμό Κόσυνθο,  συνοδεία πυροτεχνημάτων.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou
@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Γιορτές
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Από ‘δώ ως το φεγγάρι»: Ένα εργαστήριο για παιδιά από το Residui Teatro της Ισπανίας

Την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 και ώρες 11:00-13:30  στο Σπίτι Πολιτισμού της ΦΕΞ Η Φιλοπρόο…