Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κέικ μήλου με σταφίδες και καρύδια

Κέικ μήλου με σταφίδες και καρύδια

1

4-5 μήλα ξεφλουδισμένα, κομμένα σε κυβάκια

2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα

3 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις και 2 επιπλέον κουταλιές της σούπας

4 αυγά

1/4 του φλιτζανιού χυμός πορτοκάλι

2 1/2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια

1 φλιτζάνι του τσαγιού χοντροκομμένα καρύδια (προαιρετικά)

50 γρ. σταφίδες

2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη και επιπλέον 5 κουταλιές της σούπας

1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια φόρμα για κέικ. Σε μεγάλο μπολ αναμειγνύετε τα μήλα με την κανέλα, τις 5 κουταλιές της ζάχαρης και τις 2 κουταλιές αλεύρι.

Σε άλλο μπολ, αναμειγνύετε την υπόλοιπη ζάχαρη με το αλεύρι και όλα τα άλλα υλικά, εκτός από τα καρύδια και τις σταφίδες. Χτυπάτε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτετε τα καρύδια και τις σταφίδες.

Ρίχνετε το μισό μείγμα στη φόρμα του κέικ και προσθέτετε το μισό μείγμα με τα μήλα. Επαναλαμβάνετε με τα υπόλοιπα υλικά. Ψήνετε για 1 1/2 ώρα και αφήνετε να κρυώσει πάνω σε σχάρα.

  • Γαλακτομπακλαβάς

    Για σιρόπι: 3 ½ φλιτζάνια ζάχαρη, 3 ½ φλιτζάνια νερό, ½ ένα λεμόνι ημι πρεσκέζ, 1 κ. σούπα…
  • Kέικ μπακλαβά

    -100 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα (Για τη γέμιση) -4 φύλλα κρούστας -2 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο…
  • Ξεροτήγανα νηστίσιμα

    Για τα ξεροτήγανα -4 φλ. αλεύρι γ.ο.χ. -2 μικρά ακέρωτα πορτοκάλια (το χυμό και το ξύσμα τ…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καλαμαράκια μεθυσμένα

-1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα -1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής -1 κρεμ…