Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Έχει πυροπροστασία το δημοτικό πάρκινγκ αλλά όχι …πελατεία

Έχει πυροπροστασία το δημοτικό πάρκινγκ αλλά όχι …πελατεία

0

 Ανανεώνεται κάθε χρόνο το πιστοποιητικό πυροπροστασίας αλλά παραμένει κλειστό. 120.000 ευρώ το χρόνο ο προϋπολογισμός για συντήρηση των οχημάτων του δήμου Ξάνθης

 Προσωπικά δεδομένα και …συζήτηση κομμένη – Ο δήμος θα προσφύγει στην Επιτροπή του άρθρου 152 εναντίον απόφασης του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης  που ακύρωσε απόφαση του δημάρχου

Δύο θέματα εκτός ημερησίας και 6 θέματα στην ημερήσια διάταξη συζήτησε η οικονομική επιτροπή του δήμου Ξάνθης που συνεδρίασε την Τετάρτη 20 Μαρτίου το μεσημέρι. Τα θέματα εκτός ημερησίας αφορούσαν έγκριση εξόδων προπληρωμής για την παράσταση δικηγόρου του δήμου στο ΣτΕ κατά την προσβολή του διορισμού τρίτου νομικού συμβούλου στο δήμο Ξάνθης. Δόθηκε έγκριση κατά πλειοψηφία. Το θέμα αφορούσε την στοχοθεσία του προϋπολογισμού για το α’ τρίμηνο. Όπως εξήγησε η Προϊσταμένη του τμήματος Διοικητικού – Οικονομικού του δήμου κα Σπανού οι δύο πρώτοι μήνες (Ιανουάριος  – Φεβρουάριος) έχουν κλείσει και τα στοιχεία είναι πραγματικά ενώ για τον Μάρτιο καταγράφονται οι στόχοι. Το θέμα εγκρίθηκε ομόφωνα.

Ερώτηση Καρά για το μειονοτικό της Χρύσας

Την ανησυχία για την μείωση κατά 50% σε σχέση με πέρσι το αντίστοιχο διάστημα, της χρηματοδότησης που έλαβε το τρίμηνο το μειονοτικό δημοτικό σχολείο Χρύσας, εξέφρασε ο κ. Α. Καρά. Να σημειώσουμε ότι ο ίδιος ήταν πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας μέχρι τον Ιανουάριο και έλαβε ενημέρωση για το συμβάν από τον διευθυντή του σχολείου. Ειδικότερα ανέφερε πως ενώ πέρσι είχε πάρει 10.000 – 11.000 ευρώ για όλο το έτος, για την αντιμετώπιση των λειτουργικών εξόδων για φέτος το πρώτο τρίμηνο έχει λάβει μόνο 1500 ευρώ και συνήθης η ροή είναι ίδια για όλα τα τρίμηνα. Ζήτησε λοιπόν να μάθει γιατί αυτή η σημαντική μείωση,  αν άλλαξε κάτι στην κατανομή και αν δόθηκαν κάπου αλλού τα χρήματα, τονίζοντας πως είναι πολύ λίγα και δεν επαρκούν επ’ ουδενί για να καλύψουν τα λειτουργικά έξοδα του σχολείου. Ο κ. Παπαδόπουλος  επιφυλάχθηκε να το εξετάσει, ενώ η κα Σπανού ανέφερε πως μάλλον πρόκειται για την έκτακτη ενίσχυση και όχι για το τακτικό ποσό του τριμήνου δεδομένου ότι σε κανένα σχολείο δεν δόθηκε το πρώτο τρίμηνο.

Ανανεώνεται κάθε χρόνο το πιστοποιητικό πυροπροστασίας του δημοτικού πάρκινγκ αλλά παραμένει κλειστό

Εγκρίθηκε ομόφωνα η διακήρυξη του συνοπτικού διαγωνισμού για την συντήρηση και επισκευή συστημάτων πυροπροστασίας σε κτιριακές εγκαταστάσεις του δήμου Ξάνθης. Μέσα σ’ αυτές συμπεριλαμβάνεται και το υπόγειο  πάρκινγκ στο οποίο ανανεώνεται για 2η χρονιά το πιστοποιητικό πυροπροστασίας, όπως έκανε γνωστό ο κ. Παπαδόπουλος. Ο κ. Καρά όμως του είπε πως παρά τις εξαγγελίες του δημάρχου παραμένει κλειστό. Γιατί έχει  μια σειρά δικαστικές εκκρεμότητες αλλά και διάφορα άλλα ζητήματα όπως αυτά που περιλαμβάνονται στην  Έκθεση Επιθεωρητών. Με την διαπίστωση  αυτή έκλεισε το θέμα.

120.000 ευρώ το χρόνο ο προϋπολογισμός για συντήρηση των οχημάτων του δήμου Ξάνθης

Με 120.000 ευρώ το χρόνο προϋπολογισμό και διετείς συμβάσεις προβλέπει η διακήρυξη του ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την συντήρηση και τις επισκευές των οχημάτων του δήμου Ξάνθης. Το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ενώ Λευκό ψήφισε ο κ. Καρά από την «Κοινωνία Δημοτών».

Προσωπικά δεδομένα και …συζήτηση κομμένη

Τα δυο τελευταία θέματα αφορούσαν  την εξουσιοδότηση της νομικής υπηρεσίας προκειμένου να καταθέσει άσκηση προσφυγής ενώπιον της επιτροπής του άρθρου 152 εναντίον δύο αποφάσεων του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης. Πρόκειται για τις αποφάσεις 14663/2019 και 14667/2019 του δημάρχου Ξάνθης που αφορούν πειθαρχική δίωξη εναντίον υπαλλήλων. Ο κ. Καρά διαμαρτυρήθηκε γιατί στην εισήγηση δεν υπήρχαν συνημμένα της απόφασης του δημάρχου ούτε του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης. Η δικηγόρος εξήγησε ότι αυτό γίνεται γιατί αφορούν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, ωστόσο ο ίδιος ως μέλος της επιτροπής μπορεί να έχει πρόσβαση σ’ αυτές τις αποφάσεις. Κατόπιν αυτού ο κ., Καρά ψήφισε Λευκό γιατί όπως εξήγησε δεν έχει ενημέρωση για τις υποθέσεις που αφορούν οι αποφάσεις.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxan
thopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το στοίχημα της κυβέρνησης μετά την πρόταση δυσπιστίας και το όριο του 30%

Κρίσιμο πλέον για την κυβέρνηση το κοντέρ των ευρωεκλογών, το οποίο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητ…